Andreea Esca ∙ March 29, 2016 ∙ 3 min read

privire

De duminică seara vreau să scriu asta… În restaurantul în care i-am serbat ziua de naștere soțului meu se aflau, la o masă, Lidia Buble, Răzvan de la emisiunea matinală „Neatza cu Răzvan și Dani” și niște amici de-ai lor. La un moment dat noi am început să cântăm la karaoke, și cum gașca de francezi era așa de pricepută la asta, mie mi-a venit ideea să o rog pe domnișoara Lidia să vină să cânte împreună cu mine „Le-am spus și fetelor”, sau mai precis ea să cânte și eu să mimez, iar prietenii noștri, care nu o cunosc pe Lidia, să nu înțeleagă nimic atunci când vor auzi ce voce perfectă am.

Zis și făcut. M-am dus la masa vecină și, deși nu ne cunoașteam, am rugat-o să-mi fie complice. Nu numai că a fost foarte drăguță și a acceptat, dar ne-a mai răsfățat cu câteva melodii, dovedind că este genul de artist care chiar cântă cu mare plăcere. Dar nu despre asta țineam neapărat să scriu, ci despre faptul că la un moment dat a venit și Răzvan să cânte cu ea și, cu această ocazie, am aflat că domnul are o voce extraordinară.

Dar nici despre asta nu este povestea mea. Ci despre felul în care acest băiat se uita la această fata. Eu n-am mare habar de povestea lor și repet, pe ea am văzut-o duminică prima dată în realitate, iar cu el m-am intersectat de câteva ori la evenimente mondene unde am schimbat trei vorbe fără mare însemnătate. Dar felul în care o privea duminică seara merita să fie înregistrat și pus pe repet atunci când vrei să-i explici cuiva ce înseamnă să fii îndrăgostit. Nu puteam să mă mai satur uitându-mă la privirea aceea superbă, puternică, pasională, pierdută, a unui bărbat „amorezat”, cum ar fi zis mamaie. Toată lumea cânta, dansa, se ocupa cu de-ale petrecerii și eu mă gândeam de ce trebuie să fiu atentă la toate detaliile astea. N-am vorbit cu nimeni pe acest subiect dar când m-am așezat la masă, o prietenă mi-a spus: „Doamne, ai văzut cum se uita la ea? Este complet în cap”. Deci toate femeile recunosc acea privire. Da, toate… Pentru că apoi am postat 15 secunde, deci 15 secunde pe Instagram cu ei doi cântând și… care credeți că a fost prima reacție a unei doamne? „Cum o privește…”

Deci noi toate avem un detector perfect de emoție. Noi toate știm să recunoaștem din afară acest mesaj dintre doi oameni. Dar oare simțim la fel de repede și clar și atunci când este vorba despre noi? Nu știu… Dar știu că vă doresc, doamnelor, să fiți privite cel puțin o dată în viață în acest fel…

Related Posts

Goana după viață. Text by Andreea Esca

De când s-au ridicat restricțiile pandemice și avem și războiul ăsta în coaste, mi se pare că toți…

Andreea ESCA: Faceți cunoștință cu Laurențiu din Sibiu!

Cine se gândea că Laurențiu Davidoiu, din strada Vasile Aron, din Sibiu, o să devină unul dintre vicepresedinții…

Roz și nu prea… Text By Andreea Esca

„Te rog, mai gândește-te dacă nu vrei să iei NFT-ul ăla”, îmi zice Claudia dimineață, „ăsta e prezentul,…

Duminica după Crăciun (după o convorbire telefonică). Text de Andreea Esca

Am plecat pornită după ce am văzut filmul 355 că vreau să fiu slabă ca Penelope Cruz care…

Double Naked Shots! Text by Andreea Esca

Un studiu empiric m-a făcut să scriu acest articol. Despre cum ne aleg cafenelele sau cum le alegem…

Sweet 80

Nu-mi dau seama cum este posibil ca mama mea să împlinească 80 de ani?! Are același spirit de…

9 martie. Text by Andreea Esca

De ziua femeii, ani la rând, am vorbit despre minunatele doamne din viața mea. Despre mama cea Superwoman,…

Andreea Esca, alături de alți jurnaliști, într-o piesă de teatru sonor

Teatrul Improbabil își prezintă piesa „Happiness, loading. It might take a while”, de Laura Ivăncioiu, pe YouTube, iar…

Călătorie de pandemie. Text by Andreea Esca

Gata! Te hotărăști să-ți iei inima în dinți și să mergi undeva, să fie cald, să vezi apă…

Andreea Esca: “Moşu’ a zburat pe lângă fereastra mea”

Dacă fiecare om ar fi o carte de istorisiri, povestea Crăciunului ar fi unul din capitolele principale. Aşa…