Andreea Esca ∙ September 30, 2018 ∙ 2 min read

Am promis că, în dată de 29 septembrie, mă întorc la Tășuleasa Social să “inaugurăm” prima porțiune din Via Transilvanica, marcată cu borne din kilometru în kilometru. Ce este Via Transilvanica  v-am  povestit la sfârșitul lui august pe www.alistmagazine.ro,  un traseu de drumeție care va traversa România de la Drobeta Turnu Severin  la Putna, asemenea El Camino din Spania de exemplu, un drum care va arăta lumii frumusețea țării noastre și care va duce automat la dezvoltarea satelor  prin care trece (localnici care închiriază case, restaurant, magazinașe cu suveniruri, obiective de vizitat) și a zonelor aferente.

“Via Transilvanica este un drum curajos fiindcă ne face să redescoperim repere și să vorbim despre cine suntem noi cu adevărat, de la firul de iarbă de la malul Dunării până la crestele munților.

Via Transilvanica este identitate. Pentru că ne oferă șansa să ne cunoaștem mai bine istoria și astfel să ne înțelegem mai bine pe noi – ca nație”, spun frații Useriu.

Pentru că această idee le aparține lor, lui Alin și Tibi Ușeriu și Fundației Tășuleasa Social, cărora ne-am alăturat cu drag, atât eu, cât și autoritățile locale.

Faptul că județul Bistrița Năsăud a reușit să își termine la timp și în condiții perfecte bucata de 140 de km și a întocmit și toată documentația necesară celorlalte județe de pe traseul Via Transilvanica este o dovadă că se poate. Că putem. Că, dacă avem pasiune și voința de a lucra împreună, indiferent de diferențele dintre noi ca indivizi, putem reuși orice. M-a impresionat cum au putut doi oameni din vârful dealului și gașca lor,  prin pasiune, tenacitate și seriozitate, să adune la Tășuleasa, într-un sfârșit de săptămână ploios și friguros, toți președinții de consilii județene necesari ducerii la bun sfârșit a celor peste 1000 de km de drum. Și, după cum i-am văzut și auzit, o să râdeți poate, dar eu chiar am încredere că se vor ține de cuvânt și mai ales de termene. Așa cum Bistrița nu a întârziat nici măcar o zi!  Vor fi 4 președinți de consilii județene liberali, 4 de la PSD și 2 de la UDMR  care vor dovedi că dragostea de țară nu are culoare politică! Revin cu amănunte. 🙂

PS: Dacă vreți să ajutați, să participați la construcția unei borne, să le spuneți peste ani copiilor, nepoților că sunteți o părticică din acest drum, puteți face o donație pe www.viatransilvanica.com. Vă mulțumim!

Credit FOTO: Mihai Tzutzu Uzina de Pixeli

Related Posts

Andreea Esca, despre ziua în care l-a întânit pe Charles. Trăiască Regele!

Îmi amintesc perfect ziua în care am avut onoarea de a-i lua un interviu pe atunci Prințului Charles,…

Robbie Williams, ești un om normal

Asta mi-a spus că este cel mai frumos compliment pe care și l-ar dori. Și chiar așa e….

Hai să ne descleștăm maxilarele! Text by Andreea Esca

Îl aștept pe 2023 ca pe Moș Crăciun. Că poate se termină cu toată nebunia din jur, la…

Descoperă ce înseamnă să ai un business cu mult bun gust, alături de Andreea Esca și de Chef Andrei Voica

Cel de-al treisprezecelea episod #GataDeBusiness, realizat de către Raiffeisen Bank și moderat de Andreea Esca, este despre mult…

Planuri date peste cap din cauza furtunii de pe Mediterana. Andreea Esca, jurnal de bord din croaziera Goop-Celebrity Beyond, ziua 5

Toată noaptea a fost furtună, valuri măricele, vânt puternic, așa că la nici ora 8 dimineața ne-a trezit…

Andreea Esca, jurnal de bord, Ziua 4 din croaziera Goop- Celebrity Beyond. Corespondență din Italia!

Ciao, Alisters! Am acostat în Santa Margherita! La ora 9:00 am avut un workshop foarte interesant cu Dr…

Andree Esca, în periplu pe Mediterană, în croaziera Goop- Celebrity Beyond. Jurnal de bord, Ziua 3

Ne-am trezit cu greu la ora 8:00 ca să fim gata pentru sportul de la 9:00 cu antrenorul…

Andreea Esca, jurnal de bord de pe Croaziera Goop- Celebrity Beyond, ziua 2

Hello, Alisters! Să continuăm povestea. La ora 9.00 AM am avut Pilates combinat cu o mică sesiune de…

Când împlinești 50 de ani odată cu Gwyneth Paltrow

Bună! De astăzi vă invit în experiența GOOP at Sea, o experiență AList în adevăratul sens al expresiei….

Weekendul în care am avut 16 ani. Text by Andreea ESCA

Ne-am dat întâlnire la 50 de ani, într-un orășel superb de lângă Amsterdam, unde trăiește Bogdan, ca să…