Andreea Esca ∙ December 16, 2016 ∙ 2 min read

photo-brasov-mosu

Când începe această perioadă, şi văd seară de seară reportaje cu locuri minunate de la munte şi gospodine care pregătesc bunătăţi pentru Crăciun, am senzaţia că s-a inventat televizorul prin care poate trece mirosul şi îmi amintesc de cârnaţii pe care îi făceam cu tata, la bunicii mei, la Braşov. Cea mai mare nenorocire era să se spargă maţul în care băgam, cu un fel de pâlnie, carnea tocată, că ce scatoalce îmi luam… Nu se gândea nimeni atunci la „spiritul Crăciunului”. Odată îmi înfigea Moşu un deget „de oţel” pe cocoaşă. Aşa că eram foarte atentă să înţep cârnatul, din când în când, cu un ac de cusut. Mă şi distra foarte tare asta. Numai că, dacă îl înţepam prea mult, nu era bine nici aşa, şi iar o luam pe coajă. Apoi duceam „întreagă producţie” la un vecin, unde se punea la afumat. Când erau gata, cârnaţii aveau un gust aşa de bun, așa de aromat, de îi mâncam cruzi. Îmi plăceau mult şi prăjiţi, cu papară, dimineaţa, sau cu cartofi în tigaia aceea cu smalţul sărit.

Mă enervează că acum suntem obsedaţi ca nu cumva să miroasă a mâncare în casă. Punem o mie de filtre şi hote şi nu mai miroase a viaţă, a bunici, a mame. A supa dulce cu tăieţei a lui Buni, a cârnaţii ăştia prăjiţi, a usturoiul de la mujdeiul copilăriei mele, a prăjitura cu vişine coaptă de Mamaie, a ciorba cu perişoare a mamei, a leuştean şi chiftele. Acum e în regulă doar dacă miroase a cafea din „bucătăria americană din open space-ul casei”. Cine a venit cu regulile astea? Hai să le mai încălcăm, măcar de Sărbători! Eu mă antrenez de azi. Fac cartofi prăjiţi cu hota închisă!

Vă pup!

Related Posts

Descoperă ce înseamnă să ai un business cu mult bun gust, alături de Andreea Esca și de Chef Andrei Voica

Cel de-al treisprezecelea episod #GataDeBusiness, realizat de către Raiffeisen Bank și moderat de Andreea Esca, este despre mult…

Planuri date peste cap din cauza furtunii de pe Mediterana. Andreea Esca, jurnal de bord din croaziera Goop-Celebrity Beyond, ziua 5

Toată noaptea a fost furtună, valuri măricele, vânt puternic, așa că la nici ora 8 dimineața ne-a trezit…

Andreea Esca, jurnal de bord, Ziua 4 din croaziera Goop- Celebrity Beyond. Corespondență din Italia!

Ciao, Alisters! Am acostat în Santa Margherita! La ora 9:00 am avut un workshop foarte interesant cu Dr…

Andree Esca, în periplu pe Mediterană, în croaziera Goop- Celebrity Beyond. Jurnal de bord, Ziua 3

Ne-am trezit cu greu la ora 8:00 ca să fim gata pentru sportul de la 9:00 cu antrenorul…

Andreea Esca, jurnal de bord de pe Croaziera Goop- Celebrity Beyond, ziua 2

Hello, Alisters! Să continuăm povestea. La ora 9.00 AM am avut Pilates combinat cu o mică sesiune de…

Când împlinești 50 de ani odată cu Gwyneth Paltrow

Bună! De astăzi vă invit în experiența GOOP at Sea, o experiență AList în adevăratul sens al expresiei….

Weekendul în care am avut 16 ani. Text by Andreea ESCA

Ne-am dat întâlnire la 50 de ani, într-un orășel superb de lângă Amsterdam, unde trăiește Bogdan, ca să…

Goana după viață. Text by Andreea Esca

De când s-au ridicat restricțiile pandemice și avem și războiul ăsta în coaste, mi se pare că toți…

Andreea ESCA: Faceți cunoștință cu Laurențiu din Sibiu!

Cine se gândea că Laurențiu Davidoiu, din strada Vasile Aron, din Sibiu, o să devină unul dintre vicepresedinții…

Roz și nu prea… Text By Andreea Esca

„Te rog, mai gândește-te dacă nu vrei să iei NFT-ul ăla”, îmi zice Claudia dimineață, „ăsta e prezentul,…