Andreea Esca: 5 oameni care mi-au marcat viața

Pentru că luna aceasta (martie 2021), A List Magazine sărbătorește 5 ani de la lansarea site-ului www.alistmagazine.ro (urmat după nici un an de prima ediție print a revistei A List Magazine), un moment care nouă ne-a schimbat viața (și, sperăm, și vouă) ne-am gândit să aflăm de la vedete, designeri, celebrități și oameni dragi care au fost persoanele care le-au influențat lor viața. Andreea Esca ne vorbește acum despre acei 5 oameni care i-au marcat viața.

Cum să aleg doar 5 persoane? Cred că toți oamenii care apar la un moment dat în viața ta îți influentează parcursul. Și atunci, nu o să mai vorbesc despre părinții mei aici, pentru că despre ei povestesc mereu, deoarece sunt temelia, construcția și stabilitatea mea pentru totdeauna.

O să încep cu învățătoarea mea, doamna Maria Stavar, un educator care m-a făcut să am încredere că pot face orice îmi propun dacă sunt serioasă, muncitoare, tenace. Mi-a dat tot felul sarcini cu încrederea că le voi duce la capăt cu brio și eu le-am dus pentru că eram însuflețită de siguranța ei că “sunt capabilă”. Tot ea mi-a deschis apetitul pentru teatru, lectură și muzică.

Apoi o să-l trec aici pe colegul meu de liceu și prietenul meu cel mai bun din perioada adolescenței, Bogdan Chiran, pentru că el a avut ideea de a mă duce la un interviu (la televiziuna SOTI) care avea să-mi influențeze viața. Bogdan era tipul acela de prieten care ți-ar fi dat orice să te vadă fericit. Și care mi-a zis într-o zi… “Tu, dacă n-o sa ai un job în care să te semnezi într-una, o să fii distrusă!”. Era enervat că îmi exersam semnătura pe multe pagini din caietele lui. Când am început să dau primele autografe, m-am gândit la el. Îți mulțumesc, Bogdan!

Nu mai este un secret ca pentru mine cariera este o pasiune care mi-a acaparat, cu plăcere, viața. Asadar pe locul 3, în ordine cronologică, se află doamna Marilena Rotaru, un om deosebit și o mare realizatoare de televiziune, care în ziua interviului cu pricina, de mai sus, m-a remarcat la probe și a hotărât că trebuie să rămân chiar din acel moment și să prezint știrile serii. Poate că dacă nu ar fi fost așa, eram doar o fată care dăduse o probă și nimeni nu ar mai fi chemat-o a doua zi… Cine știe? Dar așa, ziua interviului s-a transformat în prima zi de lucru a ceea ce urma să fie întreaga mea viață profesională.

Adrian Sârbu cu siguranță este figura marcantă a carierei mele și de ce nu, a dezvoltării mele personale având în vedere că în momentul în care m-a invitat la o discuție, aveam 22 de ani. N-a recunoscut niciodată că m-ar fi văzut prezentând știrile la SOTI, ci că i-am atras atenția când i-am luat un interviu și i s-a părut că am “zvâc”, că am “ceva”:). Nu contează, cert este că m-a convins cu determinarea și “nebunia” lui să plec de la micuța mea stație TV de început și să mă aventurez alături de alți jurnaliști din echipa lui, să jucăm în altă Ligă. În Liga Campionilor. Într-un an și jumătate aveam să schimbăm lumea televiziunii în România și să stabilim un standard greu de egalat. Un vizionar, un leader și un coechipier care m-a motivat mereu să cresc, profesional și personal.

Soțul meu și copiii trebuie puși pe același loc pentru că ei mi-au dat echilibrul și liniștea necesare într-o carieră jurnalistică de o viață. Alex a fost acel bărbat, și mai târziu soț, care a crezut în mine și care m-a încurajat și susținut chiar și atunci când mai oboseam sau nu mai aveam drive-ul necesar. Mi-a fost alături cum foarte greu un bărbat poate să fie lângă o femeie cu un job de o asemenea notorietate. Fără invidie, frustrare sau neliniști. Cu înțelepciune și dragoste. Iar copiii au fost și ei atât de buni, încât nu s-au supărat pe mine că am ales câteodată să realizez un interviu bun în loc să fac cu ei un puzzle. Pentru că au simțit că îi iubesc foarte mult, dar așa sunt eu, și nu mi s-ar fi părut cinstit să mă prefac că sunt altfel. Cred că ar fi detectat imediat frustrarea mea și nu ar fi fost în folosul nimănui. așa… dacă mă lăsau să-mi urmez instinctul, veneam mega fericită acasă și eram cu plăcere la dispoziția lor :).  Și când începea distracția, să te ții!

Categorii Lifestyle