„Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, selectat în competiţia oficială de la Berlin

arp_1768_

Să ne așteptăm anul acesta la un nou premiu la Festivalul Internațional de Film de la Berlin? De ce nu? După ce a câştigat „Ursul de Aur” cu pelicula Poziţia copilului, regizorul Călin Peter Netzer revine pe marile ecrane cu un nou film, Ana, mon amour, selectat în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (9-19 februarie).

Ana, mon amour este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu. Rolurile principale sunt interpretate de către Mircea Postelnicu şi Diana Cavallioti. Alături de ei interpretează îndrăgiții actori precum: Adrian Titieni, Vlad Ivanov Carmen Tănase, Vasile Muraru, Tania Popa şi Igor Caras Romanov.

Conform regizorului, filmul nu explorează erodarea relației lui Toma cu Ana, ci mai degrabă imposibilitatea de a construi în mod corespunzător o relație. Ana, mon amour este o poveste despre încercarea unui om de a afla cum ceea ce nu a văzut, ceea ce nu a spus, chiar și ceea ce nu a gândit i-au format viața.

a129c003_160412_r6kd

Scenariul este semnat de Călin Peter Netzer, Cezar Paul Bădescu şi Iulia Lumânare, şi a fost inspirat de romanul Luminița, mon amour scris de Cezar Paul Bădescu. Directorul de imagine este Andrei Butică, montajul şi sound design-ul îi aparțin Danei Bunescu, decorurile sunt realizate de Mihaela Popescu, costumele de Augustina Stanciu, sunetul înregistrat de Andre Rigaut, iar machiajul a fost realizat de Christina Paul. Producătorii filmului sunt Călin Peter Netzer şi Oana Iancu.

Ana, mon amour este al patrulea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer. El a semnat regia filmelor: Maria (2003), premiat la prestigiosul Festival de la Locarno, Medalia de onoare (2009), care a câştigat premiul Silver Alexander la Thessaloniki şi „Poziţia copilului” (2013), filmul românesc care în perioada lansării sale cinematografice a deținut recordul pentru cel mai mare succes de box office al ultimilor 15 ani.

Ana, mon amour este o producție Parada Film în co-producție cu Augenschein Filmproduktion (DE) şi Sophie Dulac Productions (FR). Filmul a fost sprijinit de Centrul Național al Cinematografiei, Eurimages, Programul MEDIA al Uniunii Europene, Film- und Medienstiftung NRW, Aide aux Cinémas du Monde / Institut Francais, HBO România, Studio Video Art, Watch Me Production, Orange România, Next Advertising, McCann Bucharest, Dedeman , OMD, Lay’s, Dacia, Tuborg, Vodafone România, JYSK România, United Media, BDG Import, Caranda Baterii, OMV Petrom, Rosal.

calinnetzer_pic
Călin Peter Netzer

Un film distribuit în România de Freeman Entertainment, Ana, mon amour va putea fi vizionat în premieră pe marile ecrane, din 3 martie 2017.

Categorii Lifestyle