Ana Maria Mărgean: ”Probabil am fost predestinată să câștig Românii au talent!”

ana maria margean romanii au talent

Ana Maria Mărgean este 11-le perfect. La vârsta de 11 ani, a câștigat cel de-al 11-lea sezon ”Românii au talent”, cu numărul 11 în finală. Ana Maria a impresionat pe toată lumea cu calitățile ei vocale și de ventrilocie și își construiește încet și sigur un nume în muzică și, probabil că, în câțiva ani, va domina topurile muzicale sau o vom vedea pe marile scene ale lumii. Ce spune cea mai tânără câștigătoare din istoria show-ului despre reușita ei? 

Ana Maria, la doar 11 ani ai impresionat pe toată lumea cu calitățile tale vocale și de ventrilocie. De unde a apărut această pasiune dee-ale tale pentru această arta?

Eu fac canto de la vârsta de 5 ani cu AVA (Andreea Avarvari), muzica este viața mea și nu mă văd făcând altceva. Ventrilocia am descoperit-o cu câțiva ani în urmă pe YouTube unde am apreciat mult prestațiile idolului meu Terry Fator care este un solist/ventriloc extrem de talentat și mi-am dorit să încerc și eu. Astfel, în pandemie, având mai mult timp liber și văzând că și cursurile on-line sunt o opțiune; am început să iau lecții de ventrilocie. În general, îmi plac provocările, am vrut să încerc și eu, spre surprinderea mea, mi-a ieșit destul de bine. Mi-a placut foarte mult ventrilocia și, de aici, rezultatul din prezent.

ana maria margean romanii au talent

Cum te-ai hotărât să participi la Românii au talent și cât de încrezătoare ai fost în forțele tale?

Urmăresc Românii au talent, probabil, de la vârsta de 4-5 ani, de atunci conștientizam și eu frumusețea acestui show unde se reunesc multe talente diferite. Cred că încă de pe atunci îmi doream și eu să particip, dar, fizic, m-am înscris la ultimele 3 ediții, anul acesta reușind să ajung în preselecțiile filmate. Este cea mai mare realizare din viața mea de până acum.

ana maria margean romanii au talent

Cum creezi personalitatea păpușilor alături de care interpretezi, ce-ți stimulează imaginația?

Eu m-am născut în zodia Gemeni, posibil să am o personalitate ”duplicitară”. Astfel cred că Lizzy este tot Ana, probabil varianta mai copilăroasă, răsfățată… alintată, cu dorința de afirmare, popularitate. Lizzy a fost prima mea păpușă profesională, primită ca și cadou anul trecut de ziua mea. Fiind fetiță, iar eu cântând – mi-am dorit să putem face duete împreună, de aici au derivat prestațiile noastre de până acum, prestații la care, cu ajutorul profesorilor de canto, teatru, părinților… am tot construit adăugând și puțin umor, replici, rezultatul fiind unul apreciat de o țară întreagă și nu numai.

Interpretezi o muzică ce poate părea mai grea pentru copil de 11 ani, soul, jazz…

Cântând de la vârsta de 5 ani, piesele interpretate erau cele adecvate vârstei : „Coșarul”, „Nu pot să fiu cuminte”…. piese pe care le-am epuizat în timp foarte scurt pe la festivalurile de canto pentru copii. Astfel după 1 an de zile îmi doream să-mi schimb repertoriul și alegeam piese din ce în ce mai grele, chiar simțeam nevoia de melodii mai complexe, provocări noi, melodii pe care le-am interpretat cu ușurință și chiar succes, obținând premii importante la toate festivalurile de canto pentru copii la care participam. Idolul meu este Jennifer Hudson și muzica soul, r&b este cea în care mă regăsesc cel mai mult.

La 11 ani ai câștigat sezonul 11 Românii au talent; când începea show-ul, tu te nășteai. De când ai început să visezi la scena Românii au talent?

Probabil am fost predestinată („sortită” cum spunea Dl Călinescu) – să câștig Românii au talent, sezonul 11, la 11 ani, numărul 11 în finală, cea mai tânără câștigătoare din istoria show-ului. Nu pot decât să fiu recunoscătoare lui Dumnezeu pentru harul cu care am fost înzestrată.

Ce planurile ai legate de exploatarea talentului tău, ce urmează după Românii au talent? Cu siguranță nu te oprești aici…

Nu mă voi opri, așa cum am spus, iubesc muzica și chiar am câteva piese în lucru, una dintre ele fiind chiar feat. Lizzy. Îmi doresc să pot crea un show personal de 40-50 de minute –  „Eu și păpușile mele” – am și câteva personaje noi în lucru, dar nu vreau să dezvălui mai multe acum.

ana maria margean romanii au talent

Ce planuri ai pentru Lizzy?

Lizzy e cea cu planurile !!! Eu sper să rămânem în această formulă mult timp de acum înainte și să ne bucurăm de astfel de reușite împreună.

Care e cel mai frumos compliment care ți s-a făcut până acum?

Am câteva complimente favorite, în special cele de la jurații Românii au talent, care au avut numai cuvinte frumoase pentru noi, primul compliment oficial fiind din seara în care am luat GoldenBuzz-ul, complimentul Andrei „Ești de aur”, „Ai fost divină”… M-am bucurat și în finală când, într-un mod haios, Dl Călinescu m-a întrebat dacă sunt „sănătoasă”, fiind surprins plăcut de prestația mea. Smiley a afirmat și el că „nu îi vine să creadă ce a văzut”, iar Pavel Bartoș spunea: „De câte ori mă uit la acest copil, reușește să mă uimească”. Sunt bucuroasă și extrem de fericită să am atâta energie pozitivă în jurul meu de la atât de mulți oameni minunați. Aici mă refer și la toate mesajele frumoase de apreciere și încurajare primite pe toate rețelele de socializare. Mă înclin și sunt cel mai fericit copil de pe planetă!

Foto: PRO TV