American Dreamer: Tommy Hilfiger îşi publică memoriile sub forma unui jurnal

tommy-hilfiger-american-dream-memoir09

În vremuri mai vechi, moda obişnuia să vândă un vis. Clienţii unor creatori precum Christian Dior sau Coco Chanel le cumpărau creaţiile din dorinţa de a împărtăşi un strop din stilul lor de viaţă elegant şi, la suprafaţă, perfect.

Între timp, lucrurile s-au schimbat. Dacă în anii ’20, Coco Chanel a fost cea care a popularizat ideea de piele bronzată, prin faptul că, în mod accidental, a stat prea mult la soare într-o vacanţă pe Riviera Franceză, în prezent, un supermodel, un blogger, sau un Instagram star ar fi mai degrabă responsabil pentru influenţarea publicului în a cumpăra ceva, fie că este o haină, un accesoriu, un produs de lifestyle sau un stil de viaţă.

Cu toate acestea, fascinaţia faţă de viaţa designerilor nu a dispărut. Cea mai nouă oportunitate de incursiune în viaţa unui designer vine sub forma jurnalului lui Tommy Hilfiger.

Candidă şi sinceră, cartea dezvăluie poveşti nespuse până acum din viaţa personala şi profesională a designerului, plus reuşitele şi eşecurile întâlnite pe parcursul construirii unui brand global de fashion & lifestyle.

American Dreamer reprezintă o cronică a vieţii şi carierei unuia dintre cei mai renumiţi designeri ai lumii modei. De la primii paşi ai carierei sale că antreprenor ambiţios din Elmira, New York, până la fondarea brandului omonim şi uimitoarea dezvoltare internaţională, jurnalul de memorii dezvăluie cele mai autentice şi emoţionante amintiri ale lui Hilfiger.

„După mai bine de 40 de ani în industria modei, am vrut să consemnez amintirile din spatele vieţii mele şi ale brandului,” a declarat Tommy Hilfiger. „American Dreamer este o hartă a momentelor care mi-au marcat atât viaţa personală cât şi cariera — de la anii copilăriei în Elmira, până la construirea unui business global. Sunt foarte bucuros că pot să împărtăşesc călătoria mea şi sper să fie o sursă de inspiraţie pentru alţii care doresc să-şi urmeze visurile.”

tommy-hilfiger-american-dream-memoir

American Dreamer are deja parte de critici pozitive:

„De câte ori mă gândesc la Tommy Hilfiger, mă gândesc la un designer care a reuşit să împacheteze moda în steagul American. În volumul American Dreamer, Tommy dezvăluie cum a preluat stelele (rock) şi dungile (preppy) şi a realizat un stil şi o marcă ce au parte de o recunoaştere globală, drept chintesenţa americană, precum şi un brand care ţine pasul constant cu muzica pop.” — Anna Wintour

„Tommy a pătruns pe scena modei la apogeul curentului hip-hop şi a fost imediat preluat de către rapperi şi rockeri deopotrivă. Încă de atunci, an după an, el a fost cu un pas înaintea curentului prin look-urile sale elegante şi stilate. Energia sa creativă a reprezentat întotdeauna o sursă de inspiraţie pentru mine. Este într-adevăr el în American Dreamer.” — Mick Jagger

„Tommy este o sursă de inspiraţie pentru mulţi oameni. American Dreamer ne arată cum a reuşit să aibă succes în dezvoltarea businessului şi să o facă cu integritate. Am ajuns să-l cunosc pe Tommy, şi de fiecare când port o conversaţie cu el, învăţ ceva nou despre construirea unui business de succes.” — David Beckham

„Tommy este unul dintre cei mai reali oameni pe care îi cunosc! În American Dreamer poţi simţi pasiunea pe care o revarsă asupra fiecărui lucru realizat de el: moda, rolul de tată, rolul de membru a unei familii şi cel de prieten!” — Alicia Keys

American Dreamer, care va fi disponibilă începând cu data de 1 noiembrie, a fost scrisă de Tommy Hilfiger în colaborare cu Peter Knobler, iar coperta a fost realizată de Richard Phibbs în magazinul flagship Tommy Hilfiger de pe Fifth Avenue din New York.

Foto: Tommy Hilfiger