Amazon lansează o brăţară care monitorizează somnul, grăsimile şi emoţiile

Amazon a creat o brățară pentru sănătate şi fitness care poate, printre altele, să analizeze calitatea somnului purtătorului şi repartizarea grăsimii sale corporale- totul cu ajutorul unor sisteme ce folosesc inteligenţa artificială.

Ideea de bază este aceea ca noul produs să poată să evalueze sănătatea şi starea de bine a utilizatorilor, într-o manieră precisă şi personalizată, dar şi să îi înveţe ce trebuie să facă pentru a ameliora aceşti parametri. În plus, Amazon Halo dispune de un detaliu suplimentar: funcţia “Tone” care determină dacă vocea purtătorului are o tonalitate mai mult sau mai puţin pozitivă, “pentru a înţelege mai bine felul în care tonul său este perceput de ceilalţi” şi “pentru a-l ajuta să îşi amelioreze comunicarea şi relaţiile”, au explicat reprezentanţii grupului Amazon într-un comunicat.

Mai mult, utilizatorul poate să aleagă să împărtăşească aceste rezultate cu diverşi parteneri, inclusiv cu aplicaţii pentru slăbit. Brăţara Amazon Halo care costă 65 de dolari în sistem de pre-comandă în Statele Unite transcrie intensitatea mişcărilor din timpul exerciţiilor sportive, calitatea somnului, ritmul cardiac şi alte variabile într-un sistem de puncte.

Compania a petrecut câțiva ani pentru a pregăti această brăţară. Melissa Cha, vicepreședinte Amazon Halo, a declarat că gigantul IT are deja expertiză în ceea ce privește machine learning și computer vision, însă extinderea în domeniul sănătăţii a necesitat un set complet nou de cercetări. Sursa aici!

Categorii Lifestyle