Altfel de Halloween: ținute cu hainele pe care le ai deja în garderobă

intro

Ideile de costume pentru Halloween sunt nenumărate şi diverse – de la costumaţiile înfricoşătoare la cele amuzante şi până la cele care fac referire la cele mai relevante personaje din cultura pop actuală. Există costumaţii realizate cu multă migală, pentru care se dedică ore întregi de efort, sau costumaţii pe care le poţi pune cap la cap în numai câteva minute, cu lucruri pe care le ai deja prin casă.

Dacă nu ai răbdare de deghizări elaborate, ori dacă vei petrece acest Halloween într-un registru mai formal, eu îţi propun niște idei de ţinute stylish şi sofisticate, inspirate de câteva dintre cele mai populare personaje înfricoşătoare:

Vrăjitoare

c1

Pentru a te transforma într-o vrăjitoare modernă (firește, este vorba despre o versiune mai elegantă decât vrăjitoarele clasice), ai nevoie în primul rând de o rochie lungă într-o nuanţă închisă. Eu ţi-o propun pe cea de mai sus, a cărei siluetă îmi aminteşte de veşmintele vrăjitoarelor din filme şi ilustraţii, graţie materialului, a croielii şi a cordonului din talie. Asortează o pereche de botine cu şireturi, o pălărie cu vârf ascuţit, nişte dresuri-plasă şi cât mai multe inele cu aspect ezoteric.

Zână malefică

2

O zână ceva mai… disco, cu o rochie cu fir metalizat, şi o pereche de pantaloni cu paiete. Mai asortează o capă din mătase transparenţă şi o mască dantelată, şi completează totul cu o pereche de pantofi cu toc şi nişte cercei metalici.

Mumie

c4
O rochie albă cu pliseuri fine stil acordeon, care învăluie suav silueta, duce cu gândul la bandajele mumiilor. Păstrează accesoriile în acelaşi stil: asortează o pereche de sandale albe cu multe barete (care trimit cu gândul în aceeaşi direcţie), un clutch alb şi nişte cercei (bineînţeles, tot albi) stil ciucure.

Halloween… fără costumaţie

c3

Dacă mergi la un eveniment formal la care nu e nevoie să te costumezi, asta nu înseamnă că nu poţi să aduci cu tine un strop din spiritul de sărbătoare. Modalitatea perfectă de a face acest lucru e să centrezi ţinuta în jurul unui accesoriu cu tematică de Halloween, precum un clutch în formă de pânză de păianjen. În ceea ce priveşte restul ţinutei, îţi propun o variantă de smoking cu capă, asortată cu pantasloni pană, o pereche de pantofi stiletto şi un choker delicat.

SHOP THIS STORY: