#AListExclusive – Oana Tache: „Dacă suntem prea mândri, vom deveni autosuficienţi şi nu vom mai avea aceeaşi dorință de evoluţie!”

Îi plac interviurile şi, de obicei, la ProTV, MTV sau pe www.oanatache.ro, ea pune întrebările. De dată asta însă, Oana Tache, primul DIGITAL HOST din România, a făcut schimb de locuri cu mine şi mi-a povestit din suflet despre TV, online, pasiuni și viitoarele sale proiecte.

Când erai mică, îţi doreai să devii… Doctor! Mă prezentam „Oana Doctor Tache Andreea” şi mă vedeam chirurg. Îl „anesteziam” în fiecare seară pe bunicul meu cu seringa cu apă şi îl „operam” în fiecare seară cu pila de unghii. După un timp mi s-a părut că media vindecă şi face oamenii să zâmbească şi am schimbat „jobul de vis”.

Cea mai mare năzbâtie pe care ai făcut-o în copilărie este… Aş putea să îţi fac o lista întreagă. Toată copilăria mea a fost marcată clar de etapă magică Abracadabra, dar să ştii că am avut timp suficient să fac şi năzbâtiile „clasice”. Cântam în colţul străzii hituri auzite pe la MTV imaginându-mi stadioane pline. Am vrut să fug de la bunici cu două păpuşi şi o revistă de modă în ghiozdan. Mi-era dor de mama şi tata. Am fost şi încă sunt un Tom Boy cu o grămadă de mici semne de „bună purtare” făcute la repezeală şi neatenţie – căzături, tăieturi, cicatrici. Mi-am cumpărat adidaşi cu crampoane ca să joc fotbal cu băieţii în curtea şcolii (discuţiile cu fetele pe băncuţă mă plictiseau teribil). Sunt hiperactivă și dependentă de adrenalină de când mă ştiu, aşa că am încercat cam toate sporturile extreme posibile în aer, apă sau pe uscat… fără să îmi anunţ părinţii în prealabil :D. În clasa a II-a aveam deja a doua gaură în urechea stânga. Mi-am făcut primul tatuaj la 14 ani ca să marchez trecerea spre adolescenţă. Aşa că alege tu năzbâtia preferată de-aici. Mama încă îmi spune că ar fi putut creşte liniştită încă zece băieţi la fel de cuminţi ca fratele meu (Cosmin e mult mai aşezat) în comparaţie cu zvăpăiată de fiică-să. Şi să ştii că recunosc, încă nu m-am maturizat definitiv… Mai păţesc chestii demne de un copil răsfăţat care vrea tot sau nimic, încă descoperă şi explorează lumea.

Gustul care îţi va aduce mereu aminte de copilărie este… Laptele de pasăre făcut de bunica, nelipsit din meniul fiecărei veri.

Ideea pentru iVLOG by Oana Tache ţi-a venit… Ştii, e simplu să îţi faci un canal de YouTube, o pagină de Facebook şi un cont de Instagram şi să te numeşti vlogger sau blogger azi, dar puţini înţeleg care sunt ingredientele care duc la un produs pertinent, de calitate şi pentru public şi pentru client, în cazul unor parteneriate de promovare. Puţini ştiu să facă quality content şi să îl împacheteze premium. Aşa că mi s-a părut firesc să dezvolt #iVLOG care are la bază reguli simple şi standarde clare, despre experienţele mele şi ale altora. Dacă vrei, mi-am spus că e cazul să mixăm experienţa profesională adunată în anii de TV şi media și comunicarea în social media, acolo unde e acum target-ul cu care eu vorbesc de mult timp la MTV. Am înţeles de la început importanța unui content cu mesaj relevant, o calitate bună a imaginii, aşa că şi pentru #iVLOG şi pentru uwww.oanatache.ro lucrez cu oamenii cool, care intuiesc trend-ul şi au puterea să abordeze subiectele altfel. Dacă dai un search o să vezi că, deşi vorbim despre platforme online personale, am început să ne nișăm şi că exploatăm diferit subiecte ca muzica, tehnologia şi social media. De-aia alegem să ne asociem ca parteneri oficiali cu Russian Roulette, un eveniment pentru pasionații de muzică electro și underground house din România, cu cinci scene și cinci DJ, pentru că e un concept nou în România şi pentru că va fi, cu siguranţă, o experienţă unică. Şi o să mai vezi şi că am investit mult în calitatea imaginii şi a prezentării conţinutului pentru că aşa cum spuneam calitatea #iVLOG e foarte important pentru mine.

Un lucru pe care ai vrea să îl faci, dar încă nu te-ai apucat de el… Am în studioul de creaţie şi producţie câteva proiecte frumoase care au aşteptat suficient şi care merită să fie scoase la rampă, în lumina reflectoarelor şi ochilor curioşi. Şi nu mai e mult până când o să îţi povestesc şi despre ele. Până atunci, te rog, ai un pic de răbdare că tare sunt superstiţioasă. Mai bine să fac şi să povestim după, decât să mă laud şi să nu am cu ce. 😀

Realizarea de care eşti cel mai mândră… Poate o să razi, dar eu nu mă încarc din titluri, titulaturi şi nici nu dau denumiri etapelor parcurse. Cred că, dacă devenim prea mândri de noi uitându-ne la trecut, vom deveni autosuficienţi în prezent şi nu vom mai avea aceeaşi dorinţa de evoluţie în viitor. Da, sunt extrem de ambiţioasă, competitivă şi îmi place să fiu apreciată corect pentru munca şi ideile mele. Sunt un om care duce la extrem pasiunea pentru muncă, îşi stabileşte target-uri şi nu dezamăgeşte profesional, chiar dacă iese mototolit din luptă. De multe ori am sacrificat planul personal pentru cel profesional, dar nu regret pentru că aşa am simţit să fac. Şi dacă există un lucru de care să fiu cu adevărat mândră, acela este că, după atâţia ani de media, am câştigat încrederea şi respectul colegilor de breaslă. Că pe Internet, la TV apare multă lume, dar numai câţiva dintre noi chiar facem televiziune. Iar dacă Florin Călinescu, Mihaela Rădulescu, Andi Moisescu, Andra, Smiley, Pavel Bartoş, Andreea Esca şi alţii te privesc ca pe un profesionist şi declară public asta, aşa cum au făcut-o de câteva ori – atunci asta e cea mai mare realizare. Adaugă aici şi respectul şi încrederea colegilor de la tehnic, producţie, programe, marketing şi uite-aşa apare adevăratul motiv de mândrie. Aşa cum sunt mândră şi de proiectele mele personale – blogul şi vlogul – la care am lucrat şi lucrez cu oameni care au încredere şi care înţeleg că, înainte de toate, e despre respect și professionalism. Sunt mai degrabă mândră că nu m-am lăsat, că întotdeauna am avut tăria să fac ceea ce mi-a plăcut şi m-am bucurat de susţinerea şi încrederea celorlalţi în toate proiectele. Nimic nu se compară cu sentimentul de împlinire şi de apreciere venit din partea celorlaţi: atunci ştii că tot efortul a meritat şi eşti mândră că Oana de la Abracadabra şi-a creat un drum mişto până în zona digitală. Să fac mereu şi să am confirmarea celorlalţi că am crescut şi că o fac bine. Restul e fum, cancan şi poleială. Like, comment, share.

Motto-ul după care te ghidezi în viaţă: „What you think, you become. What you feel you attract. What you imagine you create.” Pentru că fiecare dintre noi e în măsură şi are puterea să îşi creeze propria lume aşa cum vrea, aşa cum simte.

O personalitate care te inspiră este… Nu am idoli, nu am avut niciodată. Nici măcar când eram mică nu eram fană x sau y. Dar m-au inspirat toţi oamenii minunaţi cu care am lucrat de-a lungul timpului, fără excepţie. Sunt suma experienţelor pe care le-am trăit şi a interacţiunii cu oamenii pe care i-am întâlnit dar nu, nu mă trezesc dimineaţă şi mă uit pe net să văd ce face idolul meu. Îmi place Ellen DeGeneres ca personalitate TV. Îmi place Roisin Murphy cs artista şi fashion icon. Şi mi se pare că MTV Internaţional e în continuare trendsetter-ul suprem – de la ideologie, până la lifestyle tips&tricks, grafică, vizualuri şi comunicare cu generaţia tânără.  

Lucrul de care nu te despărţi niciodată este… Telefonul mobil. Viaţa mea e un haos general dacă rămân fără mobil. De-aia am mereu două baterii externe tot timpul la mine. Ştiu, nu-i sănătos, dar toţi avem vicii…

Ce superputere ţi-ai dori să ai? Mi-ar plăcea să pot schimba timpul. Am nevoie de mai mult de 24 de ore într-o zi şi mi-ar plăcea sincer să pot aduce mai multe zâmbete pe fețele oamenilor. Cursa asta contra cronometru ne face să uităm să ne bucurăm de lucruri şi cred că, dacă aş avea superputerea asta, aş vedea mai multă lume zâmbind şi bucurându-se de prezent.

Ce te face întotdeauna să zâmbeşti? Sunt mai multe feluri de zâmbete:

  • Zâmbetul de relaxare – oamenii de lângă mine, familia şi prietenii mei mă fac să zâmbesc aşa mereu.
  • Zâmbetul de feeling good – muzică îmi da starea asta.
  • Zâmbetul ştrengăresc, pe o parte venit după telefoanele care anunţă proiecte noi.
  • Zâmbetul sarcastic, când se confirmă că am avut dreptate într-o situaţie.
  • Zâmbetul ăla de dimineaţă când te trezeşti lângă cine trebuie. Să ştii că sunt norocoasă, zâmbesc în fiecare zi!

Care este cuvântul tău preferat? POT! Pentru că nu există nu pot, există eventual nu vreau. Dar eu şi pot şi vreau.

Primul lucru pe care îl faci dimineaţă este… Sincer? Dau snooze. 😀

Ce te enervează cel mai mult la un om? Falsitatea. Tendinţa de manipulare. Minciuna. Pe rând sau toate la un loc şi nu în ordinea asta neapărat.

Filmul tău preferat este… Uite aici, dacă îmi dai voie, o să fac o recomandare. Nu e filmul meu preferat, dar e de văzut. Hyper Normalisation al lui Adam Curtis. Se găseşte full version şi pe YouTube.

Cel mai tare concert la care ai mers a fost… Jamiroquai, la Sofia, acum vreo trei ani. Incredibilă energia britanicului cu coamă de indian! 😀

Ultima descoperire muzicală este... Wolf Alice – Don’t delete the kisses.

Trei piese pe care le ai mereu în playlist: Arctic Monkeys – R U Mine. Moby – Lift Me Up. The Kooks – Bad Habit.

Ultima vacanţă în care ai mers a fost în… M-am întors de curând după o săptămână la sailing în insulele greceşti – Paxos& Antipaxos. A fost prima oară când am experimentat traiul pe un yacht şi a fost extraordinar. O senzaţie de libertate totală, relaxare maximă, frumuseţea locurilor vizitate, romantismul unei nopţi petrecute sub cerul liber într-un golf în care abia ai lăsat ancora şi adrenalina momentului în care se ridică velele, se înclină barcă vreo 30-40 de grade şi se face sailing pe bune m-au convins că am o nouă pasiune. Deci, mă duc şi la anul. 😀

Locul în care îţi doreşti să ajungi în perioada următoare este… Nu am fost până acum în Asia, aşa că Japonia e pe wishlist. Dar până atunci am o groază de evenimente super cool de prezentat ca MC, o groază de proiecte frumoase pe #iVLOG şi pe www.oanatache.ro aşa că ne vedem face 2 face în online. 😛