#AListExclusive – La povești cu actrița Andreea Perju

Pe actrița Andreea Perju am cunoscut-o anul trecut într-o excursie în Covasna și mi-a plăcut instantaneu de ea. E o persoană de care chiar te „lipești” imediat, și asta pentru că e super simpatică, super friendly și veselă. Sau, după cum mi-a spus chiar ea, „este un om care are trăiri, sentimente, probleme, situații de viață etc, doar că alegându-și o meserie care a pus-o în lumina reflectoarelor, a avut șansa să se învârtă în peisajul monden autohton și să primească multă atenție și admirație și din partea multor oameni pe care nu îi cunoaște personal.”

Ah, și cel mai important lucru pentru mine: Andreei îi place bucătăria italienească la fel de mult cum îmi place și mie, așa că a deschis Arezzo Ristorante (strada Emil Racoviță 70), un restaurant cu specific în nordul Bucureștiului, cu paste și pizza absolut delicioase.

Și cum știu că are multă treabă de făcut în prezent („În momentul de față filmez pentru un mediumetraj care se numește Poveste de final, în regia lui Ali Amir, urmând că într-un timp scurt, sper eu, să încep filmările și pentru un scurtmetraj cu un subiect incitant, care n-a mai fost abordat pe piață cinematografică din România), am zis că e un moment numai bun să îi mai aglomerez puțin programul deja încărcat și să o invit să stăm împreună la povești.

Când erai mică, voiai să devii… doctor, să o pot vindeca pe mama  de boala care a luat-o atât de repede de lângă mine.

Gustul care îţi va aduce mereu aminte de copilărie este… gustul savarinelor sau al citronadei. 

Cea mai frumoasă amintire pe care o ai de când erai copil este… când îmi petreceam după -amiezile cu mama în parc, plimbându-ne și jucându-ne volei.

Persoana pe care o admiri cel mai mult este… sunt mai multe, dar mă voi opri la Al Pacino. 

Realizarea de care eşti cel mai mândră este… am două. Poartă și nume: Mara și Ada. Probabil că mamele înțeleg cel mai bine ce vreau să zic. Și mai e una: Arezzo, restaurantul meu pe care am reușit să îl transform într-un loc apreciat, unde oamenii vin să mănânce atât pentru atmosferă, cât și pentru preparate. 

Ideea pentru restaurantul Arezzo ţi-a venit… acum 3 ani aveam în cap două tipuri de afacere: un restaurant sau o grădiniță. Am ales restaurant neștiind în ce mă bag real. Probabil este unul dintre cele mai complexe domenii în care mă puteam băga, dar satisfacțiile sunt pe măsură. Când ajung la Arezzo, mă transform. Mă conectez foarte repede cu locul și timpul se dilată. Pot sta acolo și 12 ore fără să simt cum trece timpul.

Preparatul italienesc căruia nu îi poţi rezista vreodată este… lasagna.

Un lucru pe care ai vrea să îl faci de multă vreme, dar încă nu te-ai apucat de el… să încep să scriu pe propriul blog.

Cel mai tare îţi este frică de… de ceea ce s-ar putea întâmpla cu cei foarte apropiați mie.

Lucrul care te enervează cel mai tare la o persoană este… neseriozitatea.

Un rol clasic pe care ai vrea să-l joci tu… l-am jucat în facultate, dar mi-ar plăcea să îi dau viață și pe scena unui teatru: Lady Anne – Richard III – William Shakespeare.

Trei spectacole de teatru de neratat acum… Furtuna – Teatrul Național din București, Natură moartă cu nepot obez – Teatrul Odeon, Ținutul din miezul verii – Teatrul Mic.

Filmul tău preferat este… Fata fără zestre, un film rusesc în regia lui Eldar Reazanov.

Trei piese pe care le ai mereu în playlist: Fairytale gone bad – Sunrise Avenue, I love you ’till the end – The Pogues, Vals – Feli & Smiley.

Artistul cu care ţi-ar plăcea să stai de vorbă la o cafea este… nu mă pune în dificultate, sunt trei: Al Pacino, Charlize Theron, Tom Hardy… Ah, și încă unul, Hilary Swank.

Pasiunea despre care nu ştie multă lumea este… scrisul, pe care îl ascund și de mine.

Ultima vacanţă în care ai mers a fost în… Salonic, de revelion. 

Locul în care îţi doreşti să ajungi în perioada următoare este… Sankt Petersburg. 

Cea mai frumoasă amintire pe care o ai dintr-o vacanţă este… ziua petrecută în Cayo Largo, în opinia mea, cel mai frumos loc de pe Pământ. 

Lucrul de care nu te desparţi niciodată este… telefonul și portofelul. Iar avem două. :))

Foto: thebucharests.ro, Cătălin Olteanu