#AListExclusive: Ana Ularu se pregătește de Charleston, cel mai așteptat film românesc al anului

ana ularu

Ana Ularu, Șerban Pavlu și Radu Iacoban formează un triunghi amoros cu totul și cu totul atipic în Charleston, debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Crețulescu, despre care vă vom povesti și noi de îndată ce îl vom vedea la TIFF (Cluj-Napoca, 25 mai – 2 iunie, see you there!).

Filmul intră în cinematografele din toată țara din 8 iunie, însă, până atunci, am zis că e ocazia perfectă să stăm de vorbă cu Ana Ularu despre această peliculă, dar și despre tot ce îi place și o inspiră zi de zi. La Charleston, actrița povestește că a atras-o din prima scenariul: „Scenariul în sine. Mi-a plăcut foarte mult povestea, asta e esențial. Un fel de tragico-Jules et Jim in absentia. Apoi, tipul de umor, uneori amar, din scriitură, tandrețea cu care erau descrise direct și indirect personajele. Și poate cel mai mult încrederea totală pe care o am în Andrei ca regizor și prieten.”

Charleston a fost proiectat în premieră mondială la Festivalul de Film de la Locarno și a făcut deja turul festivalier prin lume (Chicago, Varșovia, Zagreb, Salonic, Cairo, Bilbao, Minsk), unde a fost extrem de apreciat, iar la final de lună va intra în competiție și la Transilvania International Film Festival. „E un film bun și neașteptat și deloc obișnuit autohton. Arată și sună minunat. Are actori miiinunați”, spune Ana.

Pe lângă Charleston, Ana a terminat de curând un nou proiect internațional, Siberia, un thriller în regia lui Matthew Ross, în care îi dă replica lui Keanu Reeves. Iar în perioada următoare are multă, multă treabă la teatru: „Vă aștept cu drag la spectacolele mele (la Teatrul Act, la Bulandra, la Metropolis, la Comedie, chiar și la Godot). Sunt în număr de opt, cât se poate de diferite narativ și estetic :). Iar despre filme vorbi-vom când se aliniază contextele.”

Și cum mai sus am promis că #AListExclusive nu va fi doar despre Charleston și filme, este timpul să o descoperim pe Ana și… altfel. Enjoy!

Cea mai frumoasă amintire de când erai copil este… mereu alta. Poate când pictam cu tata și mama desena – ideea asta de a fi familia creativă, poate câteva vacanțe, poate filmările la care mă ducea mama.

În copilărie îți doreai să devii… Actor. Bine, Ana! 

Un lucru pe care ai vrea să îl faci, dar încă nu te-ai apucat de el… Arte Marțiale NE-A-PĂ-RAT.

Cel mai tare îți este frică de… Fluturi și neiubire. 

Calitatea pe care o apreciezi întotdeauna la o persoană este… Umorul. 

Cel mai mult te enervează când oamenii… Nu sunt recunoscători//trădează meschin. 

O personalitate care te inspiră este… David Lynch. 

Un film pe care l-ai revedea iar și iar este… The Proposition. 

O carte care te-a impresionat… Annihilation // Las Venas Abiertas de America Latina (dintre cele recent citite).

Ultimul spectacol de teatru la care ai mers… Al meu, ieri. „Procesul Caprei cu un iEd”, la Metropolis. 

Trei piese pe care le ai mereu în playlist…

Mark Pritchard & Thom Yorke – Beautiful People

Teddybears & Iggy Pop – Punkrocker

Chemical Brothers & Richard Ashcroft – The Test

Melodia care te reprezintă cel mai bine… Punkrocker și World Citizen (a lui Ryuichi Sakamoto).

Artistul cu care ți-ar plăcea să stai de vorbă la cafea este… Maynard James Keenan.

Superputerea pe care ți-ai dori să o ai este… Control asupra curgerii timpului.

Cuvântul tău preferat este… Revoluție.

Primul lucru pe care îl faci dimineața este… Sa îmi mai doresc să dorm 5 minute. Chiar dacă mă trezesc la 5 AM sau la 11.

Întotdeauna zâmbești atunci când… văd gesturi frumoase sau tandre făcute de oricine atunci când nu se știe văzut.

Ultima vacanță în care ai mers a fost în… Los Angeles. Vacanță cu lucru cu tot. 🙂

Un oraș în care ai reveni iar și iar este… New York și Berlin.

Cea mai frumoasă amintire pe care o ai dintr-o vacanță este… Vacanțele în sine, în marea lor majoritate. Și apoi mai e o instalație sonoră dintr-o galerie din Lisabona. A fost un moment foarte emoționant, un pic de sublim.

Foto: Raluca Răcean Gorgos