Alina Burlacu ∙ June 12, 2023 ∙ 6 min read

Ziua îmbarcării poate să îți aducă un val de energie și bucurie, dar și o mulțime de momente de așteptare sau nervi. Ca să te bucuri de cât mai multe dintre momentele primei zile din croazieră, iată o listă cu tipsuri de la călătorii experimentați.

Îmbarcarea în croazieră începe dimineața sau la mijlocul zilei. Depinde dacă nava de croazieră a sosit la timp în acea dimineață și de cât de repede îi poate debarca pe pasagerii care tocmai au încheiat sejurul.

Trezește-te devreme

Indiferent de ora la care se face îmbarcarea, va trebui să îți începi ziua devreme. Pune ceasul să sune la timp ca să te pregătești. Nu vrei să te grăbești și să uiți ceva.

Mănâncă micul dejun

Dacă ne-ai urmat deja sfaturile despre croazieră, în acest moment ar trebui să fii la hotelul la care te-ai cazat cu o seară înainte de plecarea în croazieră. Și, în această dimineață, este timpul să descoperi cât de util este un hotel cu mic dejun inclus. Ziua va fi lungă și nu prea vei mai avea timp să iei din drum ceva. Dacă nu te-ai cazat la un hotel și stai la prieteni sau te-a găzduit un membru al familiei, mănâncă ceva înainte de a pleca spre port. Ia la pachet niște cafea și poate și câteva gustări. Foamea îi face pe pasageri mai agitați.

Verifică vremea

Ziua de îmbarcare este perfectă pentru a verifica vremea pentru itinerariul de croazieră. Astfel, ai timp să te gândești și la cei cei îmbrăca seara sau în ziua următoare.

Verifică bagajele și geanta de mână

Acesta este ultimul moment pentru a verifica dacă ai totul în bagaj și în geanta de mână. Nu uita nimic la hotel.

Adaugă etichetele pentru bagajele de croazieră la valize

Etichetele pentru bagaje îți pot fi trimise pe mail înainte de a pleca de la unele agenții sau de la unele linii de croazieră. Unele linii de croazieră îți vor cere să le ai printate.

Taxi de la recepție

Dacă nu ai programat deja o cursă de la hotel în port, este timpul să ceri recepției să cheme un taxi.

Predarea bagajelor la terminalul de croazieră

Când ajungi la terminalul de croazieră de unde se îmbarcă nava de croazieră, va trebui să predai bagajele (exact ca la avion, bagajele mari trebuie să fie predate). Cu tine vei putea lua doar un bagaj mic de mână. Dacă vrei, poți să lași și un bacșiș (5 euro este sugestia experților în călătorii cu vasul).

Coada de la controlul de securitate

Aceasta va fi probabil cea mai grea parte a zilei de îmbarcare. Așează-te la coada de securitate și ai răbdare. Urmează toate instrucțiunile. Fii amabilă cu personalul care încearcă să facă față întregului haos.

Check-in la terminalul de croaziere

În funcție de linia de croazieră, poate fi la fel de ușor ca să îți scanezi documentele cu un dispozitiv mobil, să iei cardul de croazieră – fără care nu poți urca sau coborî în și de pe vas și asta nu doar în prima zi, ci în oricare din zilele croazierei.

Dacă ai o îmbarcare cu prioritate datorită programului de fidelitate al croazierei, caută indicii pentru a merge la coada potrivită.

Așteaptă ca grupul sau numărul tău de îmbarcare să fie apelat

După check-in, vei primi numărul de îmbarcare. Imediat ce pasagerii din cursa anterioară părăsesc nava de croazieră, va fi chemat primul grup sau primul număr pentru a începe îmbarcarea pe vasul de croazieră.

A List Magazine te invită într-o vacanță exclusivistă, unde vei avea parte de o experiență unică! Pe parcursul a 8 zile de vacanță, petrecute la bordul Celebrity Edge, vei naviga în cele mai frumoase orașe: Barcelona, Valencia, Ibiza, Portofino, Ajaccio (Corsica), Florenza, Pisa, Roma, alături de echipa Alist Magazine și de Andreea Esca. Mai mult, vei avea parte de conferințe și work-shop-uri create special pentru tine de specialiști psihologi, astrologi și designeri cunoscuți.

Înscrierile se fac la contact: Constanta Zurini, World Travel | GSA constanta.zurini@rccl.ro. Phone no.: 0314035062 / 0757.029.888

DETALII AICI: https://rccl.ro/alist-at-sea-exclusive-experience-celebrity-edge/

ATENTIE! Locuri limitate!

Ce poți să faci pe navă după îmbarcare?

Dacă până acum a trebuit să respecți câțiva pași mai puțin amuzanți, acum poți începe relaxarea.

Personalul de croazieră îți urează bun venit pe vasul de croazieră. Uneori și cu o băutură de bun venit.

Odată ce ești la bord, este timpul să explorezi.

Începe prin a face un tur al navei de croazieră. Poți face acest lucru imediat după îmbarcare. Majoritatea celor cu care ai venit sunt acum în cabine. Așa că acesta este cel mai bun moment pentru a vedea nava pe jumătate goală.

Îmbarcarea are loc într-un interval de mai multe ore, iar pe seară vasul va fi din ce în ce mai aglomerat, mai ales în spațiile de drink&food.

Verifică dacă au ajuns bagajele în cabină. De regulă, în cabină vei găsi și o copie a buletinului informativ zilnic. Stewardul de cabină va veni să se prezinte și să te informeze despre serviciile oferite.

În ziua îmbarcării, bufetul va fi deschis pentru toată lumea, așa că te poți opri pentru a mânca. Unele opțiuni gratuite sunt deschise și disponibile pentru prânz, cum ar fi una dintre sălile de mese principale pentru un prânz.

Consultă programul centrului de Spa. Poți să îți faci deja o programare dacă totul arată așa cum îți dorești. Verifică și dacă au oferte promoționale pentru prima zi.

Înscrie-ți copiii la Kid’s Club. Pentru unii dintre părinți, aceasta chiar ar putea fi o prioritate: interesează-te de activitățile pentru copii de pe vasul de croazieră, fă cunoștință cu personalul și înscrie-i în ziua îmbarcării.

Participă la Muster Drill! Toată lumea trebuie să participe la un exercițiu de adunare pentru instructaj. Despre locul în care trebuie să mergi vei fi informată inclusiv în cabină, prin mesaje repetate, la difuzor.

Time for selfie! Profită de momentul în care nava începe să iasă din orașul-port și poți urmări cum se întâmplă totul. Dacă prinzi și ora de aur, veți obține niște poze grozave.

Participă la spectacolul sau petrecerea de bun venit la bord. Oricum ar decurge ziua, nu rata petrecerea de bun venit sau spectacolul din ziua îmbarcării!

Foto: unsplash.com (ben-o-bro)

Related Posts

Half is Free vine la CLUJ!

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al sezonului, vine la Cluj pe 24 martie 2024!…

Unde găsiți revista A List Magazine nr. 30 – martie 2024?

NU UITAȚI: revista A List Magazine este gratuită și o puteți lua din zecile de locuri simpatice (de…

VIDEO- Cum a fost la petrecerea de lansare a numărului 30 A List Magazine

Am avut motiv să sărbătorim(unul și mai mare decât de obicei)! Revista print A List Magazine a celebrat, în acest…

Cum a fost la lansarea revistei A List Magazine, primăvară 2024 (Partea a IIl-a)

Foto: Dan Borzan, Ionel Vîlcan, Gabriel Mădularu Am avut motiv să sărbătorim(unul și mai mare decât de obicei)!…

Cum a fost la lansarea revistei A List Magazine, primăvară 2024? (partea a II-a)

Am avut motiv să sărbătorim(unul și mai mare decât de obicei)! Revista print A List Magazine a celebrat,…

Cum a fost la lansarea revistei A List Magazine, primăvară 2024 (Partea l)

Foto: Dan Borzan, Ionel Vîlcan, Gabriel Mădularu Am avut motiv să sărbătorim(unul și mai mare decât de obicei)!…

Unde găsiți revista A List Magazine nr. 29, iarnă 2023?

NU UITAȚI: revista A List Magazine este gratuită și o puteți lua din zecile de locuri simpatice (de…

Cine sunt designerii pe care îi puteți găsi la Alist Designers boutique, în luna decembrie (VIDEO)

Spațiul de la parterul București Mall Vitan s-a transformat, pe tot parcursul lunii decembrie, într-o destinație elegantă de…

Cum a fost la lansarea revistei A List Magazine iarnă 2023-2024? Partea a III-a

Am strălucit! Da, da, la lansarea ediției de iarnă a revistei A List Magazine toată lumea a strălucit….

Cum a fost la lansarea revistei A List Magazine iarnă 2023-2024? Partea a II-a

Am strălucit! Da, da, la lansarea ediției de iarnă a revistei A List Magazine toată lumea a strălucit….