A List loves: look sărutat de soare

machiaj bronzant

Chiar dacă vremea de afară ne face să credem că vara e departe, propun să exersăm de pe acum un look sărutat de soare. Curând, mai mult ca sigur, acesta va guverna ritualul nostru de înfrumuseţare şi va deveni principalul punct de referinţă al sezonului în materie de machiaj.

Mare atenţie! Trebuie să îi conferi tenului aspectul unui bronz natural şi sănătos, iar pentru asta, trebuie să devii expertă să aplici machiajul fără ca cei din jur să îşi dea seama că te-ai jucat cu cosmeticele.

Ca exemple de pe catwalk, show-urile pentru Alberta Feretti, Balmain, Chloè, Tommy Hilfiger, Michael Kors sau Isabel Marant ilustrează perfect cum trebuie să arate un sun-kissed look. Abordarea machiajului diferă în funcţie de culoarea ochilor şi a părului. Blondele şi roşcatele naturale cu ochi albaştri sau verzi au un look angelic, translucid, în timp ce şatenele şi brunetele poartă tonuri mai intense, misterioase şi senzuale.

Balmain SS16
Balmain SS16

Pentru a realiza un astfel de machiaj, trebuie să ţii cont de modul în care arăţi atunci când într-adevăr te bronzezi. Ȋn mod ideal, look-ul obţinut cu ajutorul produselor de make-up trebuie să imite aspectul bronzului tău natural, pentru a respecta liniile acestui trend.

  • Sprâncenele corectate, dar nu conturate.
  • Buzele, colorate în nuanţa lor naturală, cu o textură care să ofere mai multă hidratare.
  • Fondul de ten cu acoperire mică sau medie, ales astfel încât să se potrivească cu nuanţa pielii tale de pe gât, pentru a se păstra un aspect natural.

Pentru a imita un look bronzat trebuie să aplici produsul colorat exact acolo unde s-ar aşeza şi soarele. Dacă ai sta la plajă, te-ai bronza în primul rând pe frunte, pe obraji şi pe nas. Bronzerul trebuie să fie cu maxim două tonuri mai închis decât culoarea pielii.

Isabel Marant SS16
Isabel Marant SS16

Alege iluminatorul astfel încât să ţi se potrivească subtonului pielii: irizaţii de culoarea piersicii pentru subton cald şi irizaţii rozalii pentru subton rece. Aplică-l în punctele cheie într-un mod subtil, care să-ţi ofere un look radios, înfrumuseţând trăsăturile naturale.

Şi mai am noutate pe care vreau să v-o dezvălui: pistruii sunt din nou la modă. Specialiştii deja folosesc anumite şabloane şi produse speciale cu care îi desenează. Aşa că, dacă ai pistrui, nu încerca să îi ascunzi. Vara aceasta, sunt elementul cheie al unui look sărutat de soare.

Foto:hepta.ro