Alist Designers boutique: Raluca Lupulescu Soare ne spune povestea brandului  Parapli Solèy

Parapli Solèy este alături de noi la Alist Designers boutique în perioada noiembrie-decembrie. De departe cel mai efervescent colț din întregul spațiu te va atrage ca un magnet spre nuanțele aprinse, despre care ne-a povestit Raluca Lupulescu Soare, într-un interviu special: 

Cum a luat naștere acest proiect? Care au fost pașii pentru prima colecție?

Proiectul meu de suflet, Parapli Solèy, a apărut din iubirea pentru culori, iubirea pentru metrajele textile și iubirea pentru unicitate. Așa a luat naștere prima colecție. Într-un fel, a fost un test pentru mine. Din fericire, nu am simțit greutatea primilor pași pentru că mi-a plăcut la nebunie. Am cumpărat materialele, am lăsat imaginația să zboare și au apărut modelele. A fost mai greu cu execuția, este un subiect delicat în România în continuare, dar am reușit să duc la final colecția. A fost bine că nu mă grăbea nimeni. Era un cadou al meu pentru mine.

Care sunt primele 3 surse de inspirație pe care te bazezi atunci când pregătești o colecție? 

Materialul textil. Oamenii si poveștile lor. Culorile naturii.

Cum arată sau cum ai descrie profilul clientei ideale? 

Clienta ideală în cazul nostru este cea care își dă voie să întoarcă toate privirile. Avem două ipostaze ale clientelor Parapli Solèy: într-una o regăsim pe femeia aparent timidă și care crede că nu are curajul necesar pentru a ieși în evidență . Dar odată îmbrăcată cu ținuta Parapli Solèy, se activează toate mecanismele și apare cea mai deschisă, frumoasă și curajoasă Femeie. În cea de-a doua ipostază o avem pe femeia asumată, jucăușă, vulnerabilă și provocatoare care primește cu brațele deschise unicitatea în viața ei.

Cum vezi tu schimbările în fashion în acest moment? Dar care este experiența ta personală sau ca brand? Ce s-a schimbat în toată perioada aceasta și care crezi că vor fi urmările?

Cea mai importantă schimbare a ultimilor ani este întoarcerea către designul romanesc. Cu tot ce înseamnă asta. Eu însămi încalc frecvent granițele concurenței (în care, de altfel, nici nu cred) și susțin cu toate forțele mele designerii români. Am făcut chiar o campanie dedicată în această vară. Cred că unirea forțelor ajută într-o mai mare măsură decât izolarea concurențială. În al doilea rând mă bucur că, deși încă timid, clientele mele prind din ce în ce mai mult curaj vestimentar. Apare dorința de culoare, de Altfel, de unic. Situația prin care trecem ne deranjează, ne restricționează, nu mai putem face shopping la discreție, nu ne mai putem plimba foarte liberi, dar, în același timp, ne pune față în față cu o autenticitate pe care riscam, altfel, să o pierdem. Suntem mai atenți la noi, aflând în sfârșit, cu ce rezonăm cu adevarat.

Ce îmi poți spune despre colecția pe care ai adus-o la A List Designers Boutique?


Colecția nouă creată pentru această toamnă, “FALLing”, încearcă să prelungească cu obstinație vara (de care nu ne-am bucurat suficient), combinându-i culorile cu paleta tomnatică. Rezultă un tablou solar, vesel, dar pregătit de ploile de toamnă, un context vestimentar care subliniază în aceeasi măsură feminitatea și forța umană, flirtul și asumarea, rafinamentul.

Alături de noi în acest proiect prezentat de Mastercard, se află partenerii de la București Mall Vitan.

Foto: PR, Cristofor Lazarescu