Alist Designers boutique: Gabriela Atanasiu ne spune povestea brandului ei

Alist Designers boutique: Gabriela Atanasiu ne spune povestea brandului ei

Alist Designers boutique înseamnă, pe lângă piesele deosebite, o adevărată colecție de povești ale designerilor români. Astăzi Gabriela Atanasiu ne spune povestea brandului ei, ce o inspiră și cum traversează perioada pandemiei: 

Cum a început povetea brandului tău? Care au fost primii pași? 

Primii pași i-am făcut în 2008-2009 când am început să pictez hainele, pantofii și gențile prietenelor și ale colegelor mele. Lucram în presă în aceea perioadă, eram secretar de redacție la un important cotidian național. Cu încurajările primite de la cei apropiați dar și cu susținerea soțului meu, am părăsit presa și m-am dedicat creșterii celor doi copii, dar și de crearea unor ținute vestimentare. 

Cum îți găsești inspirația? Ai câteva surse constante de inspirație sau atunci când îți vine o idee o pui în aplicare?

Mă inspiră materialele, culorile, natura și oamenii… Îmi place să mă pierd prin magazinele cu material textile, acolo printre țesături, printuri și diferite texturi și culori mă simt cel mai bine și îmi vin cele mai bune idei. Așa încep să-mi creionez în minte piesă după piesă și să construiesc rând pe rând câte o mică colecție de haine. 

Alist Designers boutique: Gabriela Atanasiu ne spune povestea brandului ei

Dacă ar fi să construiești profilul clientei ideale, cum ai descrie personalitatea ei? 

Femeia din zilele noastre s-a schimbat, ea nu mai este doar femeie și mamă, ci acum are  o imagine puternic conturată și are acces în zonele în care înainte erau destinate doar bărbaților. Femeile din ziua de astăzi sunt puternice și frumoase, pline de inițiativă dar și romantice. Acum atitudinea și puterea unei femei care poartă o ținută vestimentara contează mai mult decât corpul pe care îl îmbracă. Comunicarea, tonicitatea și curajul sunt acum îmbrăcate de feminitate. 

Cum ai traversat perioada de pandemie? Cum resimți acum efectele? 

Perioada pandemiei a fost și este foarte grea și dificilă. A fost în primul rând teama de boală și dorința de face tot ce pot pentru a-mi proteja copiii, mama, familia. Au venit apoi și efectele economice. Vânzările au scăzut dramatic și mi-a fost greu să îmi revin, noroc cu câteva cliente fidele care au apelat în continuare la mine. Ușor, ușor începem cu toții să ne revenim și să fim mai optimiști decât eram în urmă cu un an. 

Alist Designers boutique: Gabriela Atanasiu ne spune povestea brandului ei

Ce poți să îmi spui despre colecția/colecțiile pe care le-ai adus la Alist Designers boutique? 

Piesele create pentru AList Designers Boutique sunt realizate sub semnul dorinței de a reveni la normal și de a ne bucură din nou de viață și frumos. Colecția creată pentru AList Designers Boutique este una simplă, dinamică, potrivită unei femei active. Nonculorile sunt completate cu broderii, printuri și câteva picturi realizate de un artist plastic (Lena Cerepenicova). Cele câteva nuduri din cadrul colecției sunt menite să transmită feminitate, în sensul frumos al cuvântului fără a fi vulgare. Accentul pieselor colorate, galben, roz și roșu, îndulcesc colecția și te conduc pe un drum în care plecând de la alb și negru te ajută să descoperi noi forme și culori. 

Alături de noi în acest proiect prezentat de Mastercard, se află partenerii de la București Mall Vitan. 

Alist Designers boutique: Gabriela Atanasiu ne spune povestea brandului ei

Foto: PR