Alice Through the Looking Glass: întoarcerea în Wonderland

alice

În această lună, mai exact pe 27 mai, simpatica Alice (Mia Wasikowska), bunul ei prieten, Mad Hatter (Johnny Depp) și malefica Red Queen (Helena Bonham Carter) se întorc pe marile ecrane în Alice Through the Looking Glass, ecranizarea celui de-al doilea roman semnat de Lewis Carroll.

În noua peliculă, o regăsim pe Alice Kingsleigh (Mia Wasikowska), care şi-a petrecut ultimii ani păşind pe urmele tatălui ei şi navigând pe mări. Când se reîntoarce în Londra, ea găseşte o oglindă magică şi aşa revine pe tărâmul fantastic din Wonderland, unde îi regăseşte pe prietenii săi: White Rabbit (vocea lui Michael Sheen), Asbolem (vocea lui Alan Rickman) şi Mad Hatter (Johnny Depp), care nu e în apele sale. Astfel, Mirana sau White Queen (Anne Hathaway) o trimite pe Alice într-o expediţie pentru a împrumuta Cronosfera, un glob metalic care controlează întregul timp. Reîntorcându-se în trecut, ea se întâlneşte cu prieteni şi duşmani în diferite momente ale vieţii lor, intrând într-o cursă contra cronometru pentru a-l salva pe Mad Hatter, prietenul său care este într-un mare pericol.

alice1

Lewis Carroll a publicat, în 1856, romanul Alice in Wonderland, una dintre cele mai îndrăgite povești din literatura pentru copii, iar șase ani mai târziu a fost lansată și a doua parte a seriei, Alice Through the Looking Glass.

După aproape un secol, Alice a devenit un fenomen global, iar studiourile Disney au produs primul film inspirat de carte. În 2010, Tim Burton a regizat o versiune 3D, iar filmul Alice in Wonderland a devenit rapid un blockbuster internaţional. După lansarea filmului său, producătorii au început discuţiile despre o posibilă continuare a poveştii, însă proiectul s-a amânat câţiva ani. Ce ştiau sigur membrii echipei Disney era că nu vor să facă doar o simplă adaptare a celei de-a doua poveşti a lui Lewis Carroll – Alice Through the Looking Glass, o carte plină de întâmplări bizare şi de personaje excentrice.

Scenariul noului film este semnat de Linda Woolvertoon, cea care a scris Beauty and the Beast, The Lion King și Alice in Wonderland (versiunea lui Tim Burton din 2010). „Linda a scris o poveste nouă prin prisma cărţii despre personaje, dar şi despre ce s-a întâmplat cu ele de când nu le-am mai văzut şi, mai ales, despre trecutul lor, iar toată lumea a fost încântată”, a declarat Suzanne Todd, producătoarea filmului. Tim Burton nu a părăsit universul lui Alice și a revenit în echipă în ipostaza de producător pentru Alice Through the Looking Glass.

Una dintre marile provocări ale acestui proiect a fost găsirea regizorului potrivit, mai ales că ştacheta era sus, după pelicula lui Burton din 2010. Producătorii căutau acum un regizor care să facă un film mai relaxat şi plin de umor. „James Bobin s-a dovedit a fi omul nostru. Ştie comedie, iubeşte istoria, e inteligent, creativ şi e genul de persoană cu care vrei să lucrezi”, spune producătorul Joe Roth.

Odată contactat, deşi nici nu apucase să citească scenariul, Bobin, regizorul peliculelor The Muppets și Muppets Most Wanted, a acceptat provocarea.  Iar cu Tim Burton în rol de producător, filmările puteau începe. „Mi-a plăcut James Bobin din prima clipă în care l-am întâlnit”, spune Burton.

Cu o asemenea echipă și o poveste absolut fascinantă, Alice Through the Looking Glass este filmul pe care nu ai voie să îl ratezi în această lună.

Alice Through The Looking Glass este distribuit de Forum Film România și va putea fi vizionat în cinematografe începând cu 27 mai 2016, în format 3D, IMAX 3D, 4DX și Dolby Atmos.

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle