Alegerea editorului: Aş merge în vacanţă la Praga

vltava

Încă de mică am fost pasionată de călătorii și mi-a plăcut să călătoresc prin toate colțurile țării și chiar ale lumii (bine, aici e work in progress, încă nu am ajuns peste tot, dar sper să vizitez cât mai mult). Vacanțele erau cel mai mare motiv de bucurie al meu și întotdeauna mă pregăteam cu săptămâni înainte pentru momentul mult așteptat. La mare îmi plăcea cel mai mult, îmi luam tone de lucruri în bagaj: de la costume de baie, la zeci de loțiuni și creme cu factor de protecție. Și de îndată ce ajungeam la plajă, toate grijile mele dispăreau într-o secundă.

Anul acesta însă, m-am gândit să schimb puțin „registrul” de vacanță și să aleg o destinație în care nu am mai fost până acum și în care îmi doresc de multă vreme să ajung: Praga. Am auzit atât de multe povești și lucruri frumoase despre acest oraș, încât am zis că este timpul să îl văd și eu. De data asta voi pleca la drum cu mașina, mai ales că vreau să fac câteva opriri scurte și în Budapesta și Viena. Iar Haru, cățelul meu, ne va însoți pe mine și pe prietenii mei în acest eurotrip, pentru că efectiv nu pot sta departe de el două săptămâni. Partea bună este că s-a obișnuit deja cu excursiile, l-am plimbat foarte des prin țară și ne-a devenit cel mai bun partener de călătorie. În plus, vacanța aceasta este cea mai bună ocazie să îmi exersez aptitudinile de a împacheta eficient. Am nevoie de cât mai mult spațiu, așa că voi spune adio bagajelor gigantice și voi încerca să fac o listă cu piesele absolut esențiale, pe care le voi strecura în rucsacuri încăpătoare și, cel mult, într-un troler. Praga, here I come!

Praga

Ce trebuie să vezi în Praga?
În primul rând, aștept cu nerăbdare să văd Podul Carol la lăsarea serii. Imaginea orașului, cu luminile sale reflectate în apa Vltavei, arată spectaculos – bineînțeles că voi avea și camera foto pregătită pentru câteva instantanee! Pe lista obiectivelor pragheze must see am mai trecut și Ceasul Astronomic, Catedrala Sf. Vitus, un monument gotic impresionant, și Castelul Praga. Nu voi rata nici Piața Wenceslas, cu toate clădirile sale pline de culoare, dar nici celebra Powder Gate, o poartă imensă ce separă orașul vechi de cel noi.

Praga pod
Ce îmi voi lua cu mine în valiză?
Câteva perechi de pantaloni scurți, tricouri, sandale și teniși în dublu exemplar, cele trei bumbag-uri ale mele (pur și simplu le ador!) și un neseser cu mascara, fond de ten și câteva gloss-uri: iată cum va arăta, în linii mari, bagajul meu pentru Praga.

SHOP THIS STORY!

Courtesy of Schweppes

Schweppes-logo-01-1-300x300

Categorii Lifestyle