Alegerea editorului: aș pleca în vacanță în Toscana!

toscana

Acum aproape zece ani (sau poate chiar mai mult de atât), am văzut pentru prima dată Under the Tuscan Sun, știți voi, acel film în care Diane Lane joacă rolul unei scriitoare care încearcă să își refacă viața după divorț și ajunge în Italia, unde cumpără o casă veche dintr-un loc absolut idilic… Toscana. Nici nu m-am uitat bine la două, trei scene filmate acolo, că mi-am și completat wishlist-ul cu… o vacanță sub soarele Toscanei.

Numai că până de curând nu am reușit deloc să mă organizez în această privință. Să vă povestesc puțin despre vacanțele mele din ultimii ani. Mă apucam să caut cele mai bune oferte pentru mai multe destinații, „ca să avem de unde alege”, dădeam telefoane, adunam gașca, mă apucam să negociez cu prietenii mei unde să mergem, mă enervam că nu reușeam să ne sincronizăm, că eu voiam Praga, iar ei voiau Istanbul, mă calmam, mă apucam iar să caut bilete de avion sau hoteluri, să fac liste, planuri, bagaje peste bagaje: mă agitam atât de tare încât ajungeam în vacanță extenuată!

Între timp, m-am relaxat și mi-am dat seama că o doză de spontaneitate este necesară… mai ales când vine vorba de vacanțe. Așa că anul acesta, fără să mă gândesc prea mult, mi-am luat bilet de avion către Florența și… cam atât. Fără prea multe planuri, fără să mă apuc de liste, fără să pun sub lupă fiecare detaliu. Bine, bine, nici chiar așa, tot va trebui să mă organizez cât de cât. Mai ales că merg în Florența și sigur, sigur o să fac tot posibilul să vizitez cât pot de mult din Toscana! Da, inclusiv orașele Siena și Arezzo, dar și podgoriile renumite din Chianti.

chianti
Chianti

Ce trebuie să vezi în Toscana?

Leonardo Da Vinci și-a petrecut o bună parte din viață în Florența, așa că prima mea oprire va fi la Galeria Uffizi din Piazza della Signoria, pentru a admira capodoperele lui Da Vinci, dar și pe cele ale lui Botticelli, Michelangelo, Rafael, Titian și nu numai. Bineînțeles, nu voi rata nici Ponte Vecchio, celebrul pod al Florenței, Domul Santa Maria del Fiore sau Palazzo Strozzi. Iar după ce voi încerca cel puțin trei tipuri de gelato în Florența, mă voi îndrepta către Arezzo, un pitoresc orășel al Italiei (câteva secvențe din Under the Tuscan Sun au fost filmate aici). Fortăreața familiei Medici, Biserica Santa Maria della Pieve și Piazza Grande sunt locurile pe care vreau să le văd în Arezzo. Iar dacă voi avea timp să bifez și Siena, Chianti și Livorno, orașul-port la Marea Ligurică, mă voi declara pe deplin mulțumită.

ponte
Ponte Vecchio

Ce îmi voi lua cu mine în valiză?

Pentru că am promis că nu îmi voi mai aglomera bagajul cu tot felul de lucruri de care nu am nevoie, de data aceasta voi încerca să nu mă complic prea tare. Cei mai comozi pantofi sport, câteva tricouri simpatice, niște cărți, bineînțeles, o baterie externă fără de care, în ultima vreme, nu mai plec nicăieri.

SHOP THE STORY!

Courtesy of Schweppes

Schweppes logo-01

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle