Alegerea demachiantului în funcție de ten


Cel mai important pas pentru îngrijirea tenului nostru este demachiarea. Eliminând impurităţile de la suprafaţa pielii, respectat consevent, această etapă obligatorie a ritualui de beauty contribuie la menţinerea sănătăţii tenului. Fie că folosim machiaj sau nu, curăţarea prin demachiere este esenţială mai ales pentru aspectul general al pielii. Ȋn plus, ne ajută să evităm problemele cele mai neplăcute, cum ar fi comedoanele, porii măriţi, acneea sau iritaţiile la nivelul feţei.

Dacă ai tenul normal, ar trebui să te orientezi către un lapte demachiant. Foloseşte dischete demachiante pentru a îl aplica, iar apoi clăteşte-te cu apă. Poţi aplica apoi şi o loţiune micelară pentru curăţarea tenului în profunzime.

Tenului mixt i se potriveşte un produs cu ingrediente speciale, care să răspundă tuturor nevoilor lui. Cea mai eficientă formulă pentru demachiant este spuma, care nu îl va usca şi nici nu îl va irita. Evită formulele de tip doi în unu şi optează pentru game dedicate acestui tip de ten. Ele tratează corespunzător tendinţa de îngrăşare a zonei T şi îngrijesc restul pielii astfel încât să nu se usuce excesiv.

Dacă ai tenul gras, trebuie să eviţi produsele cu baza uleioasă. Cel mai potrivit este un gel pentru curăţare, care se foloseşte cu apă şi se aplică direct pe ten. Pentru a curăța machiajul, ideal este să foloseşti întâi un demachiant bifazic doar pentru gene şi ruj, apoi să aplici gelul de curăţare pe întreaga faţă.

Pentru tenul sensibil este esenţial ca formula demachiantului să nu irite. Astfel, ea trebuie în primul rând să nu conţină alcool sau parfum. Recomandarea ideală este o cremă demachiantă cu ingrediente calmante, folosită cu blândeţe la nivelul întregii feţe