Aida Economu: ”Nu am trăit cu presiunea vreunui plan măreț”

aida economu a list magazine

Actrița Aida Economu este vedeta pe cea mai recentă copertă A List Magazine 16, ediția print. Aida vobește despre începuturile ei în actorie, despre felul în care s-a transformat de-a lungul carierei ei, despre reușite, gafe, visuri și aspirații. 

Foto: Oltin Dogaru 

I-am văzut zâmbetul larg de departe, în timp ce venea spre mașină, chiar dacă ora la care am plecat noi din București, spre locația ședinței foto, era… 5 dimineață. „Sunt OK, sunt obișnuită cu filmările dis-de-dimineață, noaptea. Frig să nu fie, că de căldură nu mă tem”, râde ea, în timp ce soarele începe să iasă, timid, deasupra terenurilor pe care le traversăm spre locul în care vom face fotografiile. Este așa de dimineață și este atât ciudat să vorbim, în mașină, pe sub măști, încât discuția se îndreaptă, încet-încet, spre toamnă și spre serialele care ar trebui să continue, proiectele de teatru care ar trebui să demareze, dacă pandemia și-ar mai încetini ritmul, despre lucrurile care se vor schimba în industria conematografică. Și, într-un final, despre mașini. „Drumul acesta așa, dimineața, îmi aduce aminte de sutele de kilometri pe care i-am făcut când aveam spectacole de teatru la Tulcea sau la Buzău”, spune Aida.

aida economu a list magazine

Noi n-am ajuns până la Tulcea, ci la vreo 30 de kilometri de București. „Aida, ție îți stă bine cu orice pălărie”, remarcă Andreea, în timp ce pregătește, rapid, hainele pentru cadre, iar minicamperul Mink e tras în curte. „Și cu orice tip de ochelari de soare”, râde Aida, probând, pe rând, perechile de pe masă. Cu un cățel alergând mereu în cadru (Tina) și cu un altul cuminte, îndrăgostit de Aida, fără doar și poate (Blanche), cu Adina și Vasili retușând machiajul și coafura, ședința foto merge repede, poate și pentru că încercăm să evităm, pe cât putem, soarele fierbinte al unei luni de vară. „Și… cine o să fie pe coperta următorului număr?”, mă întreabă Aida, în final, la ultimul cadru, aranjând puțin faldurile rochiei așa cum își dorea fotograful să fie. „Tu? Cadrul acesta?”, îi răspund. La ora la care alte shootinguri încep deja, eram deja cu bagajele strânse. Și cu un zâmbet pe sub măști, încrezători că, în final, totul va fi bine.

Episodul 1: TELEVIZIUNE, PUBLICITATE & TEATRU

Mi-am început cariera de actriță în… teatru.

Momentul care mi-a dat peste cap planurile din adolescență a fost… N-aveam mari planuri în adolescență, îmi trăiam liniștită zilele bucurându-mă de fiecare în parte și neașteptându-mă la nimic deosebit, așa că n-a existat vreun moment de răscruce, care să îmi schimbe „traiectoria”. Și mă bucur că a fost așa și că nu am trăit cu presiunea vreunui plan măreț. Câteodată îmi lipsește tihna aceea!

aida economu a list magazine

Replica pe care am ținut-o minte cel mai greu a fost… În sezonul doi din Profu’ aveam de zis „specialiștii spun că există trei etape…” și venea peste mine Alinuța cu o replică din Triplusec: „am citit eu un studiu…”. Există faza filmată în bloopers, cu mine plecând și Andi care râde. Norocul meu este că în spatele monitorului de video assist era Letiția Roșculeț, cea care a regizat și Triplusec, așa că ne-am amuzat copios.

Cea mai ciudată (neobișnuită) reclamă publicitară a fost… Poate nu neapărat neobișnuită, cât extrem de incomodă din punct de vedere vestimentar. A fost vorba despre o reclamă la niște suplimente alimentare pentru articulații și purtam o armură cu care abia mă mișcam. A durat o oră să mă îmbrace cu ea (trei oameni) și încă una să mă dezbrace. Nu mai povestesc de filmarea propiu-zisă…

aida economu a list magazine

Dacă ar fi să împrumut de la fiecare personaj pe care l-am interpretat câte o replică, un gest sau o trăsătură de caracter, aș lua din… Profu‘ – de la Ana aș lua un tip de diplomație pe care i l-am construit, o diplomație combinată cu ironie și sarcasm. Din Umbre – aici am un personaj foarte mic, episodic, o fată de condiție ușoară, așa că o să rezum la volum părului. Din Triplusec – Alinuța rămâne personajul meu preferat de până acum, și în toată „ratarea” ei, este unul dintre cele mai curajoase personaje de-ale mele. Asta aș împrumuta de la Alinuța, curajul.

Episodul 2: CĂLĂTORII & POVEȘTI

aida economu a list magazine

Orașele pe care le iubesc în România au… șarm.

Un oraș în care aș locui pentru totdeauna ar fi… New York.

Cea mai dragă poveste de călătorie, toamna, este aceea în care… mă plimb de mână cu omul pe care îl iubesc.

O destinație dintr-o carte la care visez de când mă știu este… Balcicul. Deși l-am vizitat, visez la Bacicul din perioada interbelică. La Balcicul Reginei Maria.

Episodul 3: PERSONAJUL AIDA

Nu știți despre mine că… sunt extrem de gurmandă.

Când eram adolescentă (ca cei din serialul Profu’), eram… dificilă.

Plăcerea mea vinovată acum este… of, zahărul. Sub formă de cremșnit, pancakes, Pavlova, trufe cu cacao, joffre, lapte de pasăre,

nuga etc.

Din frigider nu-mi lipsesește… untul Beillevaire (cel sărat și ușor crocant).

Dansez… oricând, cu mare plăcere. Muzica să fie bună.

Aș întreba-o pe Aida de pe rețelele sociale… ce caută acolo?! Și nu o zic peiorativ! Chiar mă întreb ce se așteaptă să găsească sau să obțină…

Styling: Andreea Leța

Make-up: ADINA VLAD, make-up artist Rimmel London

Hairstyle: VASILI RUSSO/ Robert Both Studio.

Camper Mink – Instagram @minkcampersromania – mulțumim pentru sprijin!