Aida Economu (Ana Casian din ”Profu’”): ”Am fost o adolescentă dificilă”

aida economu profu

Aida Economu îi va da replica lui Andi Valsuianu în noul serial de la PRO TV, ”Profu’”. Aida interpretează rolul profesoarei de liceu Ana Casian și ne vorbește despre asemănările dintre ea și noul ei personaj.

Aida Economu a mai jucat în ”Eu când vreau să fluier, fluier”, ”București NonStop”, ”Minte-mă frumos în Centru Vechi”, ”Umbre”, dar și din serialul ”Triplusec”.

Este pentru prima dată când joc rolul unei femei <<responsabile>> într-un serial de televiziune. O tânără profesoară de Limba Română, cu mult șarm și umor, crescută și educată într-un mediu burghez, aterizează la catedra unui liceu industrial. Pe lângă tot felul de probleme pe care le întâmpină cu elevii și sistemul, principala ei <<problemă>> devine Mișu, profu` rebel și bărbatul fermecător care reușește să o scoată din zona de confort. Este un rol distractiv, dar serios și sunt foarte fericită să fac parte din această producție”, a spus Aida Economu.

aida economu profu

Formezi un cuplu cu Andi Vasluianu în noul serial PRO TV, Profu’. Care e chimia actoricească dintre voi doi?

Și noi și echipa care ne-a distribuit zicem că avem chimie, una foarte bună chiar… cam pe asta se bazează și castingul final, pe chimia dintre actori, că până la ultima probă demonstrezi dacă ești bun și potrivit pentru rol, mai rămâne potriveala cu partenerul.

Ce te incită pe tine la rolul tău, Ana Casian? 

Mă incită că Ana e de la bun început în afara zonei ei de confort. Și urmeză adaptarea la “noul peisaj”… ce, cum, în ce fel, vedem în serial, în această toamnă, la PRO TV.

aida economu profu

Obișnuiești sa-ti judeci rolurile? Cum le descifrezi?

Pot să judec scriitura, eventual, nu rolul. Până la rol sunt multe etape de lucru. Nu i-aș spune descifrat, ci optat. Optez pentru un fel de a fi, optez să fiu empatică sau naivă, sau cinică, sau, sau, sau… Și, în funcție de cum e scris personajul meu, de parcursul lui, de raportul cu celelalte personaje, dozez toate astea. Facem (scenariștii, eu, regizorul) personajul om, cu bune și cu rele. Dacă un personaj este negativ, de exemplu, poate avea momente de slăbiciune, de empatie, de candoare, nu e musai sa fie “rău” non stop, de fapt, poate fi chiar plictisitor și plat dacă e doar așa.

Tu ce fel de adolescentă ai fost? 

Dificilă. Și am rămas așa și ca adult…

aida economu profu

Cum obișnuiai tu să te răzvrătești în acea perioadă?

Am avut o perioadă prin liceu în care chiuleam, dar era ceva nevinovat, în sensul că stăteam la bibliotecă și citeam sau mergeam cu fetele (am fost într-o clasă cu 27 de fete și 1 băiat) în marina (liceul meu era la două minute de port), ne plimbam și ne întorceam la școală. Și fumam, ceea ce îi exaspera pe ai mei. Fumez în continuare, dar acum s-au obișnuit cu ideea.

Un element pe care l-ai păstrat sau l-ai păstra din acea perioadă care ar fi? 

Primii mei bocanci Dr. Martens. I-am înlocuit cu o pereche identică.

Dacă ai fi adolescentă în 2019, ce crezi că s-ar afla în topul preferințelor și al preocupărilor tale? 

Aceleași lucruri ca atunci: lectura și filmele. Ce ar fi în plus, ar fi călătoritul; acum e atât de simplu și accesibil.

Spre deosebire de Ana Casian, Aida Economu…

N-are o garderobă atât de feminină și nu se dă cu ruj…

Foto: PRO TV

Categorii Lifestyle