Adina Ștețcu va participa la atelierele din cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo

adina stetcu

Actrița Adina Ștețcu, cunoscută pentru rolurile din Love Building, Alt Love Building, Să mori de dragoste rănită și Mercenary: Absolution, a fost selectată să participe la workshopurile Sarajevo Talent Campus din cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo, care are loc în perioada 12-20 august. Timp de șapte zile, actrița româncă va fi prezentă la cursuri intensive și evenimente de networking dedicate profesioniștilor din domeniu.

Sarajevo Talent Campus, organizat în colaborare cu Festivalul Internațional de Film de la Berlin, este o platformă educativă și creativă pentru tinerii profesioniști din lumea filmului și este considerat cel mai prestigios program de formare din întreaga regiune.

„Mă bucur foarte mult că am fost selectată să particip la aceste ateliere. Este prima mea experiență de acest gen și pornesc spre Sarajevo cu o mare deschidere și entuziasm. Vor fi foarte multe workshopuri, discuții și evenimente cu profesioniști din industria filmului din multe țări. Plus zeci de filme, ca-n orice festival de film. Pentru mine este un nou schimb de experiențe, în care sunt convinsă că voi avea parte de întâlniri cu oameni care mă vor inspira și motiva. Iar eu voi încerca să ofer la fel de mult”, spune Adina Ștețcu.

Festivalul de Film de la Sarajevo este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Sud-Estul Europei, care atrage anual peste 100.000 de cinefili și proiectează sute de filme din peste 60 de țări. A 22-a ediție a festivalului va fi dedicată actorului Robert De Niro căruia i se va acorda premiul pentru întreaga carieră.