Actorul Răzvan Vasilescu, invitat special la Festivalul Undercloud 2016

undercloud

Peste 40 de spectacole și evenimente culturale din țară și din străinătate vă așteaptă, în acest an, la Festivalul Internațional de Teatru Independent Undercloud. Cea de-a noua ediție se va desfășura în perioada 22 – 31 august, la ARCUB Gabroveni din București, o instituție modernă, dedicată culturii urbane. Zilnic, vor avea loc producții teatrale din România și din alte șase țări, precum și conferințe, spectacole-lectură, spectacole de teatru-dans și expoziții.

Cele zece zile de festival cuprind producții variate, surprinzătoare prin caracterul inovator, îndrăzneț, experimental și care vor mulțumi toate gusturile: de la comedie la teatru filozofic, de la lectură la dans. Programul va oferi publicului ocazia să cunoască noile direcții înspre care merge teatrul independent, prin secțiunea Concurs, în care participă 12 spectacole.

Cu Omul-pernă, al lui Eugen Gyment, vom călători într-un stat totalitar fictiv, în care un scriitor anonim este interogat în legătură cu poveștile lui macabre și asemănările dintre acestea și o serie de crime petrecute în oraș, în one-woman show-ul Silviei Călin, Aleargă, după romanul omonim de Ana Maria Sandu, o vom vedea pe Nicoleta Lefter căutând echilibrul între cuvânt, mișcare și imagine, iar la Sâmbătă: averse, vom râde cu personajele colorate ale lui Matei Lucaci-Grunberg, într-o comedie de limbaj și situație. Ștefan Lupu și Aglaja sa, spectacol de teatru-dans adaptat după romanele De ce fierbe copilul în mămăligă și Raftul cu ultimele suflări de autoarea Veteranyi, ne poartă în lumea unei familii de artiști de circ, cu bucuriile, fricile și angoasele sale. Iar în Nesomn, în coregrafia lui Arcadie Rusu, experimentăm diferitele forme pe care le ia visul și în care noi înșine ne descoperim, mereu, noi valențe.

Unul dintre invitații speciali ai acestei ediții este Răzvan Vasilescu, unul dintre cei mai importanți actori români de teatru și cinema, care se alătură pentru prima oară festivalului Undercloud cu două spectacole incluse în categoria „Invitați din România” ‒ Creditul, în regia lui Mihai Constantin, unde joacă alături de Șerban Pavlu, și Era OK și la 60!, un one-man show despre micile minuni, plăceri, abandonuri și paradoxuri ale vieții unui om care își descoperă în fiecare zi bucuria de a trăi.

Zeci de alte spectacole, atât din secțiunea „Concurs”, cât și din cea a invitatelor speciale, vor completa Undercloud 2016, un festival care se ghidează și anul acesta după două valori importante: calitatea și inovația.

Programul complet al festivalului UNDERCLOUD 2016 este disponibil aici. Biletele pot fi achiziționate, începând cu 9 august, de pe www.bilete.ro.

Categorii Lifestyle