Activități de weekend în carantină – prăjituri, cărți, deco, teatru și ordine în garderobă

teatru deco fashion weekend

Descoperim universul domestic de la o zi la alta. Faptul că stăm închiși în casă din cauza carantinei nu trebuie să ne îngrădească nici imaginația și nici pofta de viață, chiar dacă acestea sunt ne sunt puse la încercare. Îți propunem câteva activități cu care să-ți umpli timpul în aceste zile – fie că e vorba de pregătirile de sărbătorile de Paște sau de activități culturale, cu care să-ți mângâi mintea și spiritul – prăjituri, cărți, deco, teatru , flme-documetar și ordine în dulap.

Deserturi de Paște

Grace Couture Cakes lansează o colecție de deserturi premium dedicată sărbătorilor pascale

grace couture cakes

„Pentru noi toţi Paștele acesta va arăta diferit față de anii trecuți. Am gândit colecția specială ”Easter Hope” ca pe o invitație la a ne cultiva speranța, păstrându-ne o parte din tradițiile care ne fac sărbătoarea frumoasă: surpriza aromată de la Iepuraș, vânătoarea de ouă de ciocolată și mesele în familie”, spune Alina Sudriu – fondator Grace Couture Cakes.

Colecţia Easter Hope, care cuprinde o gamă largă de deserturi premium personalizate (ouă de ciocolată belgiană Callebout, choux, eclere, prăjituri Essentials, torturi Drip Cake, turtă dulce personalizată), precum și cozonac și pască tradițională, este disponibilă online și în Cake Shop-ul Grace Cuture Cakes din Piața Dorobanți nr. 5.

Deco, Fashion

Haine la reduceri

nissa

Campania NISSA – 30% OFF la fiecare al doilea produs e activă, în promoție sunt incluse și produsele din colecția Primăvară-Vară 2020.

Vinde hainele pe care nu le mai porți

E un moment oportun să începi să faci ordine în dressing, la îmbrăcăminte, accesorii și încălțăminte. Fii sincer(ă) cu tine și păstrează doar articolele care îți plac și te reprezintă, care îți vin bine – de ce să mai ții perechea de blugi care este cu două numere mai mici? :), care îți dau încredere și te fac să zâmbești când le porți.

Lucrurile pe care le-ai pus deoparte după ce ai făcut ordine în șifonier le poți vinde către Remix prin serviciul “Vindeți către Remix”, și astfel reintroduci în circuit piese vestimentare de calitate și susții moda sustenabilă.

I’m Still Standing!

wagner

Surorile Ana si Irina Wagner au realizat colecția “I’m Still Standing!”, reprezentată de obiecte și tricouri (realizate în colaborare cu The F Factor). Colecția a fost gândită să transmită că rezistența prin iubire este o atitudine. Având mai mult decât simple obiecte ori articole vestimentare, colecția invită la introspecție, la traversarea “situațiilor de urgență” prin solidaritate, umor și iubire. Și este felul în care se poate exprima o altă poveste de viață. “I’m still standing!” ne unește în fața răului reprezentat masiv de ceea ce se întâmplă acum. 10% din veniturile încasate din vânzare sunt donate către Asociatia ZI DE BINE condusa de Melania Medeleanu ONG implicat in strangerea fondurilor pentru aparatura si echipamentele necesare medicilor – www.zidebine.ro.

Teatru, film

Teatrul Național din Timișoara propune noi ”Întâlniri la voi acasă” pe canalul său YouTube.

sarea in bucate tnt

Foto: Adrian Pîclișan / TNTm

Duminică, 12 aprilie, de la ora 20, TNT difuzează un spectacol dedicat copiilor de toate vârstele: SAREA ÎN BUCATE, după Petre Ispirescu. Un spectacol reconfortant, plin de culoare, o aventură minunată, în care oricine intră află câte ceva despre prietenie, despre iubire, și despre gustul adevărului.

Toate înregistrările spectacolelor difuzate pe canalul YouTube al Teatrului Național sunt disponibile până la 1 mai 2020.

Documentare KineDok

kinedok

Intră pe site-ul www.kinedok.net până pe 30 de aprilie și folosește codul Kine2019_Dok2020 pentru a vedea câteva dintre cele mai îndrăgite documentare din ultimii ani –  “Un film autist normal” – un documentar candid, câștigător la Festivalul Internațional de Film Documentar de la Jihlava 2016,     “Roboțelul de aur” – povestea fascinantei Steluța Duță, o boxeriță de 32 de ani, care, în ciuda unei copilării violente, a ajuns multiplă campioană europeană și mondială, “Ceață peste râu”, ce urmărește trei cântăreți de jazz extraordinari care se confruntă cu îmbătrânirea și, implicit, cu pierderea faimei de odinioară. Un documentar care are o mare relevanță în perioada aceasta este și “Sfârșitul lumii”, nu pentru că ar anunța cu adevărat sfârșitul lumii, ci pentru că arată cum conexiunea umană chiar și de la distanță ne poate salva de la izolare și singurătate.

Cărți care ne ajută să descoperim lumea

Atlas Obscura – Joshua Foer, Dylan Thuras, Ella Morton

Dacă l-a inspirat pe celebrul regizor Guillermo del Toro, creatorul unora dintre cele mai fantastice și frumoase povești, cu siguranță îi va inspira pe mulți adulți să pornească într-o călătorie inspirațională în Atlas Obscura, carte publicată la editura Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei.

Cel care a semnat regia și scenariul filmelor Labirintul lui Pan (Pan`s Labyrinth) și Forma apei (The Shape of Water) și a contribuit la scenariul cunoscutelor producții cinematografice Hobbitul (1 și 2) spune despre Atlas Obscura: „Este ghidul meu favorit de călătorie! Nu plecați la drum înainte de-a afla unde puteți găsi un hotel bântuit sau o poartă a iadului!”. Sau, așa cum o numește și autorul cărții Lost City of Z: A Tale of Deadly Obsession in the Amazon, David Grann, este „o carte la fel de ciudată și fascinantă ca lumea pe care o descrie.”

 Unde este Turnul Eiffel? – Dina Anastasio

Da, știm unde e… Dar știm oare toate informațiile și curiozitățile despre el? Știm care dintre aceste afirmații este adevărată: „Inițial, turnul ar fi trebuit demontat după doar 20 de ani”, „Ascensoarele urcă pe o linie curbă de-a lungul picioarelor turnului”, „Înăuntrul lui se află patru restaurante”? Dacă nu, Unde este Turnul Eiffel?, publicată de Editura Pandora M, oferă cele mai inedite răspunsuri. Plus o hartă!

Ce sunt Marile Piramide? – Thomas Hoobler, Dorothy Hoobler

Încărcate de mister, la fel ca și Sfinxul care le veghează, Marile Piramide fascinează mii de turiști de pe întreg mapamondul și copleșesc prin statura lor impresionantă. Pe lângă faptul că au rămas singurele dintre cele șapte minuni ale lumii antice, piramidele egiptene reprezintă una dintre cele mai interesante atracții turistice. Iar cartea Ce sunt Marile Piramide? oferă un bun punct de pornire, fiind o lectură atractivă și distractivă în același timp.

Categorii Lifestyle