Activități de mai: unde mergem în această lună?

Urmează o perioadă încărcată, dar foarte, foarte cool! Luna mai începe cu o mini-vacanță, un adevărat maraton al distracției, și continuă cu o serie de evenimente pe care trebuie să ți le treci în agendă.

Un festival pentru gurmanzi: Festival du Bonheur, 28 aprilie – 1 mai 2017

Festival du Bonheur este primul festival de mâncare din Mamaia, care aduce în același loc experiența street food și pe cea gourmet a restaurantelor. Festival du Bonheur – Pour les gourmands este despre joie de vivre și despre mâncare delicioasă. Evenimentul se desfășoară în perioada 28 aprilie – 1 mai 2017, în zona de camping din imediata vecinătate a plajei Shut Up. Printre participanții care și-au anunțat prezența la prima ediție Festival du Bonheur, cu multe variante de preparate yummy și băuturi pe măsură, se numără: Arrosticini, Burger Van, Camionetta – Neapolitan Pizzeria, Casa di Luigi Gelateria, Castelul Brutarilor, Dose Cafe, Duma’s Van,Fish and Chips, Fritz Grill, Furgoneta, Gastro Beat, Gourmet Street Food, Grill World, Guido on Tour, Hangout, Kaufland, Kotiga, La nu știu cine, Le Premier Constanța, Lupo & Co, M’eat, Origo Coffee Shop, Sardin, Smoking Pig, Switch.Eat, Time In, Van Fruct Câmpineanu și Vice Cream.

Primul weekend la Vama Veche: Sunset Festival, 29 – 30 aprilie 2017

Dacă mini-vacanța de 1 mai te va prinde la mare anul acesta, trebuie să dai o fugă și la Sunset, festivalul care dă startul sezonului estival la Vama Veche. Ia-ți gașca de prieteni și vino să cânți și să dansezi alături de Subcarpați, Macanache, Vlad Dobrescu, E.M.I.L., Vlad Dobrescu, DJ Oldskull, NoruNegru, Dru Klein și mulți alții. Detalii și bilete pe www.sunsetfestival.ro.

It’s all about live-quality music: EUROPAfest, 11-20 mai 2017

EUROPAfest face parte parte din elita festivalurilor europene, fiind unul dintre cele mai apreciate evenimente muzicale internationale realizate in Romania. Concerte, concursuri, peste 300 de artiști și invitați speciali, întâlniri de neuitat cu muzicieni din lumea întreagă, o combinație inedită de inovație, creație, emoții, public extaziat, atmosferă și eleganță: toate acestea te așteaptă între 11 și 20 mai 2017 la EUROPAfest, la Sibiu și București!

Modă și filme: Bucharest Fashion Film Festival, 12 – 14 mai 2017

Festivalul, care va avea loc între 12 și 14 mai își propune să devină un forum de discuție despre relația dintre modă și film prin proiecții de film, dezbateri și evenimente speciale. Combinând cele mai bune filme de modă contemporane cu o selecție de filme cult cu o pronunțată latură estetică, festivalul pune în legătură creativi de top din industria filmului și a modei, agenții de branding și studiouri de design, creând o relație simbiotică între aceste domenii și construind noi puncte de referință. Festivalul va include și o secțiune de lungmetraje, documentare și filme de artă, care prezintă momente cheie sau personaje marcante din istoria modei. Printre ele se numără și The First Monday in May, care oferă o perspectivă în culisele a două dintre evenimentele culturale de top ale New Yorkului: China: Through The Looking Glass, cea mai vizitată expoziție din istoria The Costume Institute din cadrul The Metropolitan Museum of Art, și gala Met, evenimentul de strângere de fonduri din deschiderea expoziției, care atrage în fiecare an spuma celebrităților.

Maraton cinematografic: Festivalul Filmului European, 4 – 11 mai 2017

Festivalul Filmului European sărbătorește Ziua Europei cu printr-o selecție eclectică de filme, dintre care mai mult de 35 vor fi vizionate în premieră în România. Printre peliculele pe care le vom urmări în cadrul festivalului se numără și Austerlitz, un documentar despre ororile Holocaustului, și Lady Macbeth, o adaptare a nuvelei Lady Macbeth of the Mtsensk District, de Nikolai Leskov, ambele la Cinema Muzeul Țăranului, Irréprochable, un thriller în regia lui Sébastien Marnier, la Cinema Elvire Popesco, și All These Sleepless Nights, un documentar polonez despre tentațiile și provocările adolescenței, la Centrul Ceh din București.

Delicatese urbane: Culinaria Street Food Market, 12 mai

Primul Pop-Up Street Food Market din Romania se deschide pe 12 mai, în Calea Floreasca nr. 246B – Promenada Mall, așa că nu aveți voie să lipsiți, mai ales dacă vă numărați printre fanii gastronomiei stradale. Deschis de marți până duminică, începând cu orele 11:00 și până târziu în noapte, Culinaria Street Food Market vă așteaptă, pe lângă o selecție variată de preparate (de la Camioneta, Burger Van și Furgoneta, printre alții), și cu numeroase concerte și evenimente pop-up live.

Design și inspirație: Romanian Design Week, 20 – 28 mai 2017

Cea de-a V-a ediție Romanian Design Week, cel mai mare eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din România, inițiat de The Institute și organizat în parteneriat cu ING Bank, va avea loc în perioada 20 – 28 mai. Ca în fiecare an, Romanian Design Week va include în programul său expoziția centrală organizată de The Institute și un circuit al evenimentelor și spațiilor ce promovează designul și toate disciplinele acestuia – arhitectură, urbanism, design de interior, design grafic și ilustrație, design vestimentar, design de obiect – dedicate atât publicului larg, cât și profesioniștilor. Mai mult decât atât, RDW lansează anul acesta și o inițiativă extrem de interesantă, Cartierul Creativ, un spațiu care va pune în valoare moștenirea istorică, contribuind la reintegrarea sa armonioasă în țesutul urban, folosind energia, talentul și resursele intelectuale și materiale ale afacerilor creative, organizațiilor și instituțiilor culturale deja prezente în zonă. CC este și spațiul central al ediției RDW de anul acesta, expoziția centrală fiind organizată pe Grigore Colbăcescu nr. 45. See you there!

Întâlnirea artiștilor: Art Safari, 19 mai – 17 iunie 2017

În perioada 19 mai – 17 iunie 2017, artiștii își dau întâlnire la Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei, nr. 45), la cea de-a patra ediție a Pavilionului de Artă București – Art Safari, în cadrul căreia puteți vizita Expoziția Centrală, curatoriată de Wim Waelput, directorul Centrului de Artă Contemporană din Ghent. Conferințe, ateliere creative, programul Art Safari Kids, prezentări de artist, dar și lansări de carte pentru iubitorii de artă: iată care sunt coordonatele Art Safari 2017.

Totul despre alimentația sănătoasă: Food Revolution Day, 20 mai

Anul acesta, programul Food Revolution, programul implementat de Jamie Oliver la nivel mondial, care are ca scop educația alimentară a copiilor, își propune să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește reclamele la diferite alimente. Food Revolution Day este ziua în care, în întreaga lume, Ambasadorii acestui proiect sărbătoresc alimentația sănătoasă organizând evenimente publice si ateliere de gătit sănătos pentru copii și părinți. Așadar, sâmbătă, 20 mai, la Conacul Golescu Grant (Aleea Țibleș, nr. 54), peste 300 de copii (6-12 ani) și părinți vor găti delicioasele rețete concepute de Jamie Oliver, împreună cu nutriționiști, bloggeri și vedete, la cel mai simpatic eveniment de profil al anului.

Foto: hepta.to, The Institute, outnow.ch

Categorii Lifestyle