,,The Accountant”, cele mai mari încasări din box office-ul românesc în weekend

ben-affleck

După ce a avut premiera pe marile ecrane în acest weekend (28 octombrie), The Accountant a realizat un impresionant rezultat de box office şi a cumulat încasări în valoare de 710.669 lei, fiind vizionat în cinematografe de un număr de 35.652 spectatori.

Câştigătorul Premiului Oscar (Argo), Ben Affleck joacă rolul principal în filmul The Accountant, a cărui regie este semnată de Gavin O’Connor.

Christian Wolff (Affleck) este un matematician care se înțelege mai bine cu cifrele decât cu oamenii. Având drept acoperire biroul său de contabil autorizat dintr-un micuț orășel, Wolff ține contabilitatea unora dintre cele mai periculoase organizații criminale din lume. În momentul în care Ray King (J.K. Simmons), cel care conduce Divizia de Aplicare a Legii Penale din cadrul Trezoreriei Americane, ajunge pe urmele lui, Christian acceptă oferta unui client legitim: o companie de robotică de ultimă generație, unde un funcționar economic (Anna Kendrick) a descoperit o discrepanță în bilanț în valoare de milioane de dolari. Dar, pe măsură ce acesta dezleagă falsurile din registre, tot mai multe persoane încep să moară.

O’Connor s-a ocupat de regia The Accountant, în timp ce scenariul a fost scris de Bill Dubuque (Judecătorul). Pelicula a fost produsă de Mark Williams și Lynette Howell Taylor, producătorii executivi fiind O’Connor, Jamie Patricof și Marty Ewing.

Echipa de creație din spatele scenei i-a inclus pe directorul de imagine Seamus McGarvey, de două ori nominalizat la premiile Oscar (Anna Karenina, Atonement), scenograful Keith Cunningham, editorul de imagine Richard Pearson, de două ori nominalizat la premiile Oscar, designerul de costume Nancy Steiner și Mark Isham, compozitor nominalizat la premiile Oscar.

Foto: Freeman Entertainment