Tendințe primăvară 2017: 5 accesorii cool

Trenduri precum saboţii (cu sau fără toc), coliere choker sau pantofii sport nu o să plece nicăieri prea curând – mai bine zis, o să se numere printre piesele (în continuare) hot ale noului sezon, însă lor li se alătură o serie de alte tendinţe pentru primăvară 2017. Am ales aici cinci dintre preferatele mele, care se întâmplă să fie dintre mai puţin convenţionale, mai exact, nu o să le vezi chiar pe toată lumea.

Iată, aşadar, cinci tendinţe în materie de accesorii pentru primăvară 2017, pe care îti propun să le încerci încă de pe acum, înainte să o facă toată lumea:

Geanta miniaturală

Remarcată la: Valentino, Balmain, Hermès

Poate că sunt subiectivă, pentru că mereu mi-au plăcut genţile micuţe (cea mai mare geantă pe care o am e ceva ce majoritatea femeilor ar considera un mediu” ceva mai micuţ) dar acesta este unul dintre trendurile mele favorite pentru 2017 în materie de accesorii.

De fapt modelul despre care vorbesc, cel care se numără printre tendinţele de top ale primăverii în materie de genţi, e undeva între minaudière şi piesă de bijuterie. Aceste genţi miniaturale sunt gândite pentru a fi purtate în mână, în stilul celor purtate de flappers în anii ’20, sau, alternativ, pot fi purtate la gât, pe post de colier statement.

Sunt fix îndeajuns de mari încât să îţi poţi ţine în ele cardul de credit şi rujul (telefonul cel mai probabil nu o să îţi încapă, dar nu-i mare problemă – oricum majoritatea dintre noi îl ţin oricum mereu în mână, că să-l poată avea pregătit pentru orice oportunitate de poză de pus pe InstaStory/Snapchat).

Tocurile reinventate

Remarcate la: Kenzo, Hood by Air, Dolce & Gabbana, Saint Laurent

Indiferent de an sau de sezon, pantofii cu toc rămân relevanţi. Asta pentru că tocurile au acea eleganţă atemporală, şi acesta este şi motivul pentru care sunt mereu reinventate – în varianta subţire, groasă, stiletto, cu platformă sau fără, etc.

Pentru sezonul de primăvară, pregăteşte-te pentru tocuri care mai de care mai inedite: La Dolce & Gabbana am remarcat tocuri cu LED-uri, la Saint Laurent Anthony Vaccarello a adus un omagiu creatorului prin intermediul tocurilor în forma monogramei casei, la Kenzo am observat tocuri spirală, şi – probabil varianta cea mai wild – la Hood by Air, tocurile cizmelor au fost înlocuite de… încă o jumătate de cizmă.

Ochelari de soare XXL

Remarcaţi la: Gucci, Jeremy Scott, Moschino, Dolce & Gabanna, Roberto Cavalli

Dar nu orice ochelari XXL, ci cu rame şi/sau lentile în forme cât mai neobişnuite. Ai de unde alege, căci designerii au acoperit tot spectrul de posibile preferinţe: grafic/geometric (Jeremy Scott), dulce & jucăuş (Moschino), cu lentile gigantice colorate (Roberto Cavalli), cu detalii preţioase (Gucci), cu iz de vacanţă (Dolce & Gabbana) – şi lista continuă.

Chiar dacă eşti genul care preferă un stil de îmbrăcăminte minimalist, poţi face o excepţie de la regulă, asortând unui look simplu & clean o astfel de pereche nonconformistă de ochelari.

Chokere ultra-slim

Remarcate la: Coach, Christian Dior, Gucci

După cum spuneam, chokerele nu ies din tendinţe, însă dacă vrei să fii cât mai în trend, optează pentru unele ultra-subţirele, precum cele din colecţiile Dior, Gucci sau Coach. De asemenea, mergi pe varianta celor cu un mic detaliu preţios mai degrabă decât a celor sub formă de şnur care se înfăşoară în jurul gâtului şi coboară apoi spre piept sau este legat sub formă de fundiţă.

Husa pentru smartphone, varianta de lux

Remarcată la: Louis Vuitton

Husele sau carcasele inedite pentru telefoane nu sunt nimic nou – gândeşte-te numai la cele create de Jeremy Scott pentru Moschino (de la cele în formă de ursuleţ şi până la cele în formă de produse de curăţat).

Pentru 2017, însă, variantele haioase sunt înlocuite cu cele ultra-luxe. De pildă, cea de la Louis Vuitton.

Dacă până acum, vedetele show-urilor LV în materie de accesorii erau poşetele, piesa de rezistenţă a colecţiei pentru primăvară/vară 2017 a fost husa pentru smartphone modelată după imaginea poşetei Petite Malle. Punem pariu că o vom vedea în muuulte snapshot-uri de street style de la Săptămânile Modei care urmează?

Foto: hepta.ro, paginile de Facebook ale brandurilor