A List Star: Mia Wasikowska și escapada sa în Wonderland

mia

Mia Wasikowska revine în această lună pe marile ecrane în Alice Through the Looking Glass, în rolul curajoasei Alice, dar cum mai avem de așteptat câteva zile până când îi vom urmări noile aventuri în Wonderland, e momentul să facem o retrospectivă a celor mai bune momente ale actriței.

Pe Mia Wasikowska am descoperit-o prima dată în The Kids Are All Right, film nominalizat la Oscarurile din 2011, în care a jucat alături de Julianne Moore, Annette Bening, Mark Rufallo și Josh Hutcherson, însă actrița și-a început cariera cinematografică mult mai devreme, mai exact în 2004, când a debutat în serialul All Saints. Mia folosește numele de familie al mamei sale de origine poloneză, Marzena Wasikowska, deși tatăl său, John Reid, este australian, iar ea s-a născut în Canberra. Actrița a început să facă balet la vârsta de nouă ani, la clasa lui Jackie Hallahan de la Canberra Dance Development Centre. Deși a abandonat baletul, Mia a povestit de mai multe ori că practicarea sa a ajutat-o să dobândească o disciplină esențială pentru evoluția ei în lumea filmului, din care și-a dorit să facă parte după ce le-a urmărit pe Holly Hunter în The Piano și pe Gena Rowlands în A Woman Under the Influence.

Wasikowska a obținut primul său rol într-un film în Suburban Mayhem, un thriller despre o adolescentă rebelă, Katrina (Emily Barclay), care cauzează nenumărate probleme fără ca nimeni să știe cum să o oprească. Mia a jucat rolul tinerei Lilya, iar pentru prestația sa a fost nominalizată la Premiile AFI (Australian Film Institute) la categoria Best Young Actor.

În 2007, Mia a jucat în September, în regia lui Peter Carstairs, o dramă despre o prietenie aparte, dar și în horror-ul Rogue, alături de Sam Worthington și Michael Vartan. Actrița a dat lovitura în 2008, când a obținut rolul lui Sophie, o gimnastă sinucigașă în serialul HBO In Treatment. Criticii au apreciat prestația sa, dar și excelentul său accent american, pe care Mia l-a exersat încă de când era copil, mai ales că exista un „mare flux de filme și seriale americane, ceea ce i-a ajutat pe australieni să deprindă accentul”, după cum a declarat actrița într-un interviu acordat Variety.

Au urmat filmele Defiance, în care a jucat alături de Liev Schreiber și Daniel Craig, Amelia, un film despre viața Ameliei Earhart, cu Hilary Swank și Richard Gere în rolurile principale, și The Kids Are All Right, în care Mia a interpretat-o pe Joni, fiica adolescentă a unui cuplu de lesbiene.

mia w
The Kids Are All Right

Recunoașterea internațională a venit abia în 2010, când Mia a fost distribuită în rolul principal în Alice in Wonderland, ecranizarea lui Tim Burton a romanului semnat de Lewis Carroll. Aceasta a făcut echipă cu Johnny Depp, Helena Bonham Carter și Anne Hathaway, după ce a câștigat castingul pentru rolul lui Alice Kingsleigh în fața unor actrițe ca Amanda Seyfriend și Lindsay Lohan.

alice
Alice in Wonderland

Mia a continuat cu patru roluri destul de întunecate în Stoker, un thriler psihologic axat pe o tânără care se implică într-o poveste de dragoste incestuoasă, Only Lovers Left Alive, cu Tom Hiddleston și Tilda Swinton, Maps to the Stars, o poveste despre consecințele celebrității, și Crimson Peak, filmul lui Guillermo del Toro, în care Mia joacă rolul unei scriitoare care se căsătorește cu un bărbat misterios și ajunge să locuiască în conacul acestuia, fără să bănuiască o secundă pericolul la care se expune. Mai mult decât atât, în 2014, actrița a interpretat rolul uneia dintre cele mai cunoscute femei din literatura universală, Madame Bovary, în filmul omonim regizat de Sophie Barthes.

crimson
Crimson Peak

Luna aceasta, Mia Wasikowska revine în rolul lui Alice Kingsleigh în Alice Through the Looking Glass. Eroina se pregătește de o nouă aventură în Wonderland, unde se întoarce pentru a-l salva pe bunul său prieten Mad Hatter (Johnny Depp), care se află într-un mare pericol. Alice Through the Looking Glass va fi în cinematografe din 27 mai.

2 alice
Alice Through the Looking Glass

Foto: hepta.ro, outnow.ch

Categorii Lifestyle