A List Loves: 3 designeri de bijuterie

introjw

Am aruncat o privire printre designerii care urmează să îşi prezinte creaţiile în cadrul Târgului de bijuterie contemporană AUTOR, şi ne-am ales preferaţii:

MOOGU by Andreea Mogoşanu

moogu

Din plexiglas, argint, lemn, piele sau coral, bijuteriile Andreei Mogoşanu sunt veritabile obiecte de artă, inspirate de natură, formele organice şi experienţele şi emoţiile vieţii de zi cu zi. Andreea şi-a lansat propriul brand de bijuterie, MOOGU, în 2013. De atunci şi până în prezent, brand-ul a evoluat şi s-a extins, influenţat de estetică scandinavă, dominat de siluete simple, linii drepte, şi forme stricte, dar graţioase. MOOGU se traduce printr-un mix de minimalism funcţional şi artă inovatoare, propunându-şi să scoată la iveală frumuseţea ascunsă a vieţii urbane.

Utopic Art by Mona Vulpoiu

jw1

Povestea Monei a început „timid, în joacă, cu cercei pe care îi dăruiam prietenelor”, îşi aminteşte ea. Următorii ani după absolvirea Facultăţii de arhitectură au fost dedicaţi experimentării cu diverse materiale, tehnici, şi culori. Bijuteriile Monei sunt lucrate în principal în argint, cupru şi alamă, dar şi în aur uneori. Un trademark al pieselor care ies din mâinile dibace ale Monei este aerul învechit, realizat prin patinarea metalului, care face că fiecare bijuterie să spună o poveste proprie. Pe lângă colecţiile de bijuterii din metal, împodobite cu cristale naturale precum ametistul sau citrinul, Mona este mereu deschisă experimentării –  „Idei, materiale, tehnici, viziuni şi perspective noi apar în fiecare zi, iar mie îmi place să le dau frâu liber. Am zile când mi se face dor de textile, de cusut sau de lucrat cu piele, şi nu mă opresc din a face exact ce simt.”

Doru Dumitrescu

jw3

Doru Dumitrescu îşi autointitulează creaţiile „wearable sculptures”. Mai exact, piese unicat, realizate în totalitate manual, cu design sculptural, şi care păstrează la bază idea posibilităţii unei interacţiuni – bijuterii care poartă purtătorul. Piesele semnate de către Doru sunt disponibile atât în cadrul unor colecţii sezoniere, cât şi pe comandă.