Header-March-2019

A list Designers boutique: Fashion editor’s choice – The Little Black Dress 

A list Designers boutique: Fashion editor’s choice - The Little Black Dress 

Săptămâna aceasta la A list Designers boutique vedeta vitrinei este the Little Black Dress, una dintre cele mai iconice piese vestimentare ale tuturor timpurilor. 

Atunci când mă gândesc la un top 10 al celor mai iconice piese vestimentare, nu fac o distincție clară între garderoba feminină și cea masculină. De exemplu, sacoul definesc perfect atât personajele lui Rock Hudson, unul dintre cei mai eleganți bărbați ai tuturor timpurilor, însă și în colajul de cadre ce compun imaginea lui Marlene Dietrich, celebrul costum din Morocco rămâne sursa principală de inspirație pentru tot ce înseamnă femeie în sacou. 

Însă dacă este să aleg o singură piesă care să definească perfect feminitatea, aceea ar fi rochia neagră, cunoscută în întreaga lume drept the Little Black Dress. În rochia neagră, din punctul meu de vedere, fiecare femeie trebuie să fie cea mai bună versiune a ei pentru că, înainte de orice, ea trebuie să se simtă specială. Rochia neagră îți dă o anumită stare și îți impune o anumită postură, mai exact cea de femeie pe piedestal, ipostază de care avem atât de mare nevoie din când în gând. 

Easy like Sunday morning

A list Designers boutique: Fashion editor’s choice - The Little Black Dress 
Marama Alina Bradu, rochie Georgette, colier Luviane, geantă Laura Olaru

Rochia neagră a fost concepută pentru dress code-ul black tie, însă, de la Breakfast at Tiffany’s și până în prezent, a devenit o marcă a eleganței și a respectului de sine, perfectă chiar și duminica la brunch, la prânz și seara la plimbare? Am găsit o rochie potrivită pentru un astfel de moment de self love în colecția Georgette. Silueta este pusă în valoare de construcția decolteului și de forma conică, iar broderia îi oferă exact aerul unei ținute casual…ish. Am accesorizat-o cu o maramă Alina Bradu, creând un contrast care m-a dus cu gândul la scenele din filmele anilor ’50-’60, și cu o geantă de inspirație vintage Laura Olaru. Nu putea lipsi o bijuterie specială, așa că am ales un colier din colecția Luviane, în care poți pune și puțin parfum. 

Good evening, ladies!

A list Designers boutique: Fashion editor’s choice - The Little Black Dress 
Rochie Baden 11, colier Miss Mary a Little, geantă Laura Olaru

Dacă e totuși să rămânem în registrul specific Little Black Dress, aș miza pe o rochie din care Michelle Pfeiffer n-ar mai fi ieșit în anii ’80. Mă refer la una dintre cele mai senzuale rochii – aceea cu bretele subțiri și spatele gol. În colecția Baden11 am găsit o astfel de piesă, care m-a fascinat. Am ales să o duc într-o zonă exotică accesorizând-o cu o geantă animal Laura Olaru și cu un colier Miss Mary a Little. 

Vino la A list Designers boutique și găsește-ți rochia neagră perfectă printre colecțiile designerilor români. Până pe 31 octombrie îi găsești pe cei menționați în articol. Partenerii noștri în acest proiect sunt Mastercard și București Mall Vitan.

Foto: arhiva personală