Alist Designers Boutique – Ce materiale purtăm toamna aceasta și cum avem grijă de ele 

După o nouă vizita la Alist Designers Boutique, am reușit să facem un top al materialelor pe care trebuie să le purtăm în acest sezon, dar am învățat și cum să avem grijă de piesele noastre preferate, fie că sunt noi, fie că se află deja în garderoba noastră. 

Toamna este acel anotimp de tranziție de la o extremă la alta în ceea ce privește temperaturile, astfel că hainele pe care le purtăm acum trebuie să ne asigure atât un confort deosebit, cât, desigur, și plăcerea de a îmbrăca outfituri cât mai stylish. 

Așa că iată care ar fi materialele-cheie pentru acest moment al anului și cum facem să avem grijă de piesele noastre preferate pentru a le păstra intacte cât mai mult timp. Partenerul nostru de dialog este Perwoll, cu inițiativa #RethinkFashion. 

Bumbacul

Potrivit atât pentru sezonul estival, cât și pentru cel rece, bumbacul este una dintre cele mai plăcute fibre. În funcție de consistență, bumbacul poate fi unul dintre cele mai cozy materiale, mai ales dacă optezi pentru piese cu un design ce îți permite să te miști în voie.

Atelier Hamza

Mătasea 

Cunoscută pentru proprietățile ei deosebite, de a menține constantă temperatura corpului, mătasea nu are doar un aspect prețios, ci este și foarte practică. Mai ales în zilele în care parcă ai vrea să te relaxezi, dar fără să renunți la acea parte princiară a personalității tale.

En Privé

Fâșul

Pelerina de ploaie a devenit un must-have al verii de când cu festivalurile în aer liber, însă dintotdeauna a fost una dintre piesele-cheie ale toamnei. Sezonul ploios e mult mai frumos atunci când porți o pelerină din fâș, ușoară, practică și foarte cool, dacă optezi pentru o nuanță efervescentă!

Di-Te

Amestecul de fibre 

Cu toate că, în general, recomandările favorizează materialele 100% naturale, există câteva fibre sintetice de calitate superioară, care o ajută pe cea naturală să reziste în timp și să poată fi utilizată pentru o gamă cât mai variată de piese. Așadar, dacă pe o etichetă citești despre un produs că este confecționat dintr-un amestec de bumbac plus elastan, de exemplu, nu ezista, mai ales nu în cazul unui costum format dntr-un sacou cambrat și o pereche de pantaloni evazați, care vrei să arate impecabil pe tot parcursul zilei.

Muna

Lâna

Dacă ar fi să numim un material care și-a recâștigat locul în top 3 preferințe pentru toamnă-iarnă, acela ar fi, cu siguranță, lâna. Din ce în ce mai multe piese devin adevărate referințe, cum ar fi rochiile croșetate, cardiganele over sized sau puloverele turtleneck.

Lucia Olaru

În sprijinul sustenabilității, tendința mondială care capătă o valoare din ce în ce mai mare, susținem campania #RethinkFashion by Perwoll, care ne învață că este mult mai bine să avem grijă corect de piesele pe care le avem deja în garderobă, decât să le înlocuim la fiecare sezon. Și, ce e drept, nici nu e atât de ușor să renunțăm la piesa favorită, chiar dacă aspectul ei actual este un pic diferit față de cel inițial.

Deteriorarea hainelor apare în special din cauza spălatului, atunci când folosim detergenți foarte puternici, fără a fi nevoie (haina nu este pătată sau murdară excesiv). Detergenții Perwoll, cu o formulă mai light, protejează țesăturile și păstrează intensitatea culorilor, reparând micro-fisurile fibrelor textile, astfel încat acestea să nu fie terne, ci să capete aspectul strălucitor, de nou.

Gama detergenților Perwoll este complexă, astfel încât găsești câte un produs dedicat diferitelor nevoi ale hainelor tale. Există variante dedicate tipurilor de materiale (detergentul Perwoll Wool & Delicates pentru materiale delicate precum lâna sau mătasea, detergentul Perwoll Care & Refresh pentru haine sintetice precum echipamentul sportiv, detergentul Perwoll Renew & Blossom pentru toate tipurile de materiale și culori, care oferă hainelor un parfum floral și elegant) și cea dedicată culorilor – detergentul Perwoll Renew & Repair Color, Black sau White. Mai multe informații găsești chiar aici.

Perwoll Renew & Repair

Alături de noi în proiectul Alist Designers Boutique, prezentat de Mastercard, se află și partenerii de la București Mall Vitan.

Foto: PR