A început Festivalul de la Sanremo. Câștigătorul va reprezenta Italia la Eurovision

sanremo eurovision al bano romina powerr

Cea de-a 70-a ediție a Festivalului de la Sanremo a început în forță marți seara, la Ariston Theatre. Surpriza serii a constituit-o apariția pe scena festivalului a legendelor muzicii italiene -Al Bano și Romina Power, alături de fiica lor, Romina Carisi.

Cei trei au interpretat un medley din repertoriul lor, iar cuplul de cântăreți au anunțat și lansarea unui nou album.

sanremo eurovision al bano romina powerr

Rita Pavone, pe scena de la Sanremo

Anul acesta, la Sanremo, participanții au fost împărțiți în două categorii: consacrați și începători, iar câștigătorul primei categorii va reprezenta Italia la Eurovision. Printre numele sonore care participă anul acesta la San Remo se numără și Rita Pavone, cu piesa Niente. Finala Festivalului de la San Remo are loc sâmbătă, pe 8 februarie.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de țări.  

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa “Arcade”.

România își desemnează reprezentantul pe 1 martie

După o analiză a specificităților pieței muzicale din România, a diferitelor modalități de selecție la care au apelat, în acest an, şi alte televiziuni publice din Europa, cum ar fi  cele din Spania, Grecia, Rusia, Cipru, Bulgaria, Marea Britanie sau Franța, şi, nu în ultimul rând, după evaluarea rezultatelor României din ultimii doi ani la concursul Eurovision, Televiziunea Română a decis asupra unei noi abordări în selectarea vocii şi, ulterior, a pieselor care vor intra în Finala Națională din data de 1 martie 2020.

În acest an, Televiziunea Română abordează atât Selecţia Naţională, cât şi participarea la concursul Eurovision Song Contest 2020 (ESC2020), în parteneriat cu cel mai dinamic jucător de pe piaţa muzicală din România, Global Records.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle