A început Creative Est: programul detaliat al festivalului

creative-est_poster-ok

De luni, 10 octombrie, până duminică, 16 octombrie, poți descoperi și poți învăța lucruri noi în cadrul festivalului Creative Est. 7 zile și 10 evenimente transformă Bucureștiul în centrul est-european al antreprenorilor creativi.  

Bucureștiul găzduiește cea de-a doua ediție a festivalului Creative Est, o inițiativă complexă care își propune să atragă atenția asupra potențialului uriaș al industriilor creative românești și est-europene. Evenimentele vor avea loc la: Arcub Gabroveni, Hala de la Industria Bumbacului, UNARTE și Universitatea de Arhitectură Ion Mincu.

Lideri ai clusterelor și hub-urilor creative din Nantes, Kiev, Belgrade, Tartu, designeri, artiști și artizani locali vor susține o serie de workshopuri, conferințe și dezbateri publice inediteMarket-ul Creative Est va transforma o fostă hală de textile din complexul Industria Bumbacului în spațiu de descoperire a peste 50 de standuri de design, artă și gastronomie.

Workshopuri interactive în cadrul Creative Est

Cum să exporți produse creative pe piețe internaționale? La această întrebare răspunde workshopul de marți, 11 octombrie, ținut de InvestRomânia, agenția guvernamentală pentru consilierea investitorilor străini. Miercuri, 12 octombrie, publicul va face primii pașii spre un business de succes în arhitectură împreună cu Edgar Kare, CEO al uneia dintre cele mai populare companii de urbanism a orașului Tartu, Estonia.

„Antreprenor în gastronomie” este tema workshop-ului de joi, 13 octombrie, ținut de Roman Tugashev, fondator al proiectului Ulichnaya Eda, care a inaugurat o nouă formă de recreere pe străzile din Kiev redefinind conceptul de street food și aducând la un loc mii de oamenii pasionați de gastronomie la scară mică.

Biletele la workshopurile din cadrul festivalului costă 25 de lei și pot fi achiziționate prin eventbook.ro.

„A city shaped by Creative Industries”, conferința centrală Creative Est 2016, va avea loc vineri, 14 octombrie, la Arcub Gabroveni, și propune un maraton de prezentări despre comunitățile de antreprenori capabili să schimbe orașul prin proiecte de impact. Printre cei invitați se numără Boris Meggiorin (Franța), Anja Arandjelovic (Serbia) și Egbert Ruhl (Germania).

ChristineOnTheClouds, Brândușa Atena Ungurașu, Madam Mitza, Contemporia, Nerv, UNICAT, Rod Cărturești, Designer, Cresc, Berero, Woodish, Mesteshukar, Stencilit – sunt doar câteva dintre numele designerilor și artizanilor care vor expune pe 15 și 16 octombrie la Hala de la Industria Bumbacului în cadrul Market-ului Creative Est. Ziua de duminică este dedicată familiilor și va cuprinde ateliere de caligrafie, știință, morărit sau antrenamente de imaginație. În spațiul exterior, bucureștenii se vor putea bucura de Food Market cu bucătării urbane și Farmers Market cu legume și fructe de la producători locali. Accesul la Market este gratuit.

Programul complet Creative Est Festival poate fi consultat pe www.creativest.ro.