A început construcția primului oraș plutitor din lume

 oraș plutitor

Viitorul sună bine! A început construcția primului oraș plutitor din lume. În doar trei ani, cei mai norocoși și generoși oameni vor putea locui în orașe plutitoare autonome, fiecare cu guvernul lui, fiecare cu propriile politici economice. Primul dintre aceste orașe este deja în lucru de aproape cinci ani și beneficiază de finanțare din multiple surse, în special din partea oamenilor de afaceri interesați să se mute acolo sau să dețină o parte din această afacere. 

 oraș plutitor

„În anul 2012, atunci când am lansat proiectul, ni s-a părut că termenul de livrare este unul rezonabil. Nu este ușor. Este o linie între scepticism și optimism. Dar aveam încredere în faptul că vom reuși, altfel ne vom compromite credibilitatea” , explică Randolph Hencken, director executiv Seasteading Institute.

 oraș plutitor

Dezvoltatorii caută cele mai prospere și mai libere națiuni, cu cele mai bune forme de democrație, pentru a fi siguri că implementarea unui asemenea experiment nu se transformă într-un eșec social. Conform planului financiar existent, economia orașului plutitor va fi susținută de turism și pescuit sustenabil, printre altele.

„Fiecare oraș plutitor va fi constituit din 10 până la 15 platforme care vor putea găzdui fiecare câte 20 de persoane, ajungând la un total de 200-300 de persoane. La final, ne-ar plăcea să vedem și orașe plutitoare de o mie de persoane fiecare, cu propriile lor guverne și companii ngajatoare care își vor pune serviciile la dispoziția rezidenților”, spune Hencken.

Potrivit estimărilor, fiecare platformă va costa în jur de 15 milioane de dolari, deci un întreg oraș plutitor va costa între 150 și 165 de milioane de dolari.

Sursa: imopedia.ro

Categorii Lifestyle