9 produse de machiaj multifuncționale

De multe ori, avem impresia că ne trebuie o mulțime de produse pentru a realiza un machiaj, în special din cauza faptului că urmărim tutoriale de make-up în are vedem fel și fel de noutăți, fiecare dedicate unui scop. Desigur, dacă ne dorim și ne place, ne putem achiziționa câte cosmetice vrem, însă, dacă suntem în vacanță sau pur și simplu ne dorim un portfard restrâns, există câteva produse care sunt multifuncționale.

Crema de față

Crema poate fi folosită atât pentru hidratarea tenului, cât și ca bază sau ca produs de mixat cu fondul de ten. Aceasta oferă fluiditate și un finish mai natural, de asemenea, în cazul în care suntem în vacanță și am uitat demachiantul acasă, putem utiliza crema și în acest scop. O putem masa cu mâinile pe toată fața – aceasta va topi machiajul – după care o îndepărtăm cu ajutorul unor dischete demachiante.

Concealerul

Pe lângă scopul declarat de a ascunde cearcănele și imperfecțiunile, poți folosi corectorul și ca bază pentru machiajul ochilor, fixat cu un strop de pudră, sau ca eraser atunci când vine vorba despre mici greșeli în machiaj. Îl poți folosi pentru corectarea conturului buzelor sau a codițelor de eyeliner.

Bronzerul și iluminatorul

Nu mai este un secret faptul că aceste două produse pot fi folosite atât pentru a oferi dimensiune, umbre și lumini, chipului, cât și ca farduri de ochi pentru un machiaj natural, de zi.

Lip & Cheek Stain

După cum sugerează și numele, acest produs cu o textură lichidă sau de gel poate fi aplicat atât pe buze, pentru un pigment natural, cât și pe obraji, pentru un strop de culoare.

Fardul de sprâncene

După cum am menționat într-un articol anterior, fardul de sprâncene are mai multe utilități, în funcție de cum îl aplici. Pe lângă umplerea sprâncenelor, îl poți folosi ca fard de pleoape, atunci când îți dorești o  nuanță de tranziție sau un look simplu, de zi. De asemenea, datorită subtonului său neutru-rece, poate fi folosit pentru a crea pistrui, pentru care trebuie aplicat pe ten cu ajutorul unei pensule subțiri de eyeliner, sub forma unor mici puncte.

Rujul

Pe vremuri, atunci când nu exista o varietate atât de largă a produselor cosmetice, femeile aplicau un strop de ruj în obraji pentru a oferi acel efect natural de îmbujorare. Putem face asta și astăzi, în special cu nuanțele de ruj roșu, piersică, rose sau bronz. Textura cremoasă va fi ușor de estompat, iar efectul va fi unul foarte natural. Ai grijă atunci când dozezi cantitatea, aceasta trebuie aleasă în funcție de intensitatea pigmentului pe care îl are rujul.

Liquid Lipstick

Renumitele rujuri lichide cu finish mat, ultrarezistent, pot fi folosite atât pe buze, cât și ca eyeliner, tocmai datorită pigmentului intens și a preciziei cu care pot fi aplicate. Scoate o cantitate mică de produs pe mână și aplică-l cu o pensulă de eyeliner.

Lip Gloss

Și acest produs poate fi folosit în mai multe scopuri, pe lângă faptul că îl poți aplica pe buze, pentru un efect juicy, se poate aplica și pe pleoape sau pomeți pentru un efect wet look.

Make-up & Foto: Claudia Neacșu