9 produse care îți protejează tenul de poluare

Să trăiești într-un oraș plin de poluare nu este un lucru peste care să treci cu vederea atunci când vine vorba de tenul tău. Efectele vor apărea negreșit: pete pigmentare, riduri, acnee, iritații, uscăciunea și chiar îmbătrânirea prematură a pielii. Tocmai din acest motiv, măsurile de protejare a tenului împotriva poluării se impun a fi cunoscute și aplicate zilnic.

Începem cu folosirea unui demachiant cu o formulă adaptată mediului poluant. Demachiantul de la Estée Lauder, Perfectly Clean, curăță, hidratează și hrănește tenul. O curățare la fel de blândă o oferă și spuma Repêchage Sea Cleanse completată de Repêchage Opti Cleanse adresat îngrijirii ochilor.

Și tot pentru a păstra tenul curat, nu uita de exfoliere. Folosește un produs care înlătură impuritățile, lăsând pielea proaspătă, netedă. Loțiunea exfoliantă de la Clinique poate fi folosită de două ori pe zi, în cazul oricărui tip de ten.

Loțiune exfoliantă Clinique Basic 3 Temps Lotion Clarifiante Peaux sensibles, 106.00 lei, Sephora

Continuăm cu aplicarea unui serum. Este cunoscut faptul că acesta este adaptat diferitelor tipuri de ten și că răspunde nevoilor sale specifice (riduri, pete, acnee). Un serum cu un bogat conținut de retinol va proteja tenul de riduri dar și de alte semne ale îmbătrănirii sale. Iar unul cu antioxidanți va avea adevărate efecte anti-aging. Aplică-l în fiecare dimineață și seară.

Hidratarea tenului are un rol important în protejarea acestuia în fața poluării. Poluarea face ca pielea să se usuce, lăsând-o astfel vulnerabilă în fața iritațiilor, a alergiilor. Tocmai de aceea alege o cremă hidratantă bogată în antioxidanți, vitamina A, C, E. O hidratare bună a tenului îți oferă și apa termală, aceasta refăcând bariera hidrolipidică, dar și măștile pe care le poți folosi săptămânal.

Odată cu distrugerea stratului de ozon, pielea este mult mai expusă în fața pericolului razelor solare. Pentru ca tenul să nu își piardă din luminozitate, pentru a preveni apariția ridurilor, a petelor, folosirea produsului de protecție solară devine obligatorie. Aplică-l după crema de zi, înaintea celor de machiaj. Absorbită de piele, având efect de hidratare și regenerare, crema de față Eisenberg Paris oferă o protecție ridicată împotriva razelor UVA, UVB. În felul acesta îmbătrânirea prematură a tenului este ținută la distanță.

Cremă protecție solară Eisenberg Paris Anti-Age Facial Sun Care SPF15, 317.00 lei, Douglas

Foto: hepta.ro

Citește și:

High-Tech Beauty: cea mai cool aplicație de telefon care te învață cum să îți protejezi pielea pe timpul verii