9 moduri de a te îmbrăca chic când e ger afară

Când temperatura de afară coboară periculos de aproape de zero grade (sau chiar sub zero), primul impuls este să te gândeşti cum să te îmbraci cât mai călduros astfel încât să nu îngheţi instantaneu de frig după primul pas afară.

Chiar dacă atunci când este ger, confortul cade pe primul loc, acest lucru nu înseamnă că o ţinută de iarnă trebuie neapărat să fie plicticoasă. Iată câteva modalităţi de a fi chic şi cozy în acelaşi timp:

Lasă să se întrevadă un detaliu de efect

Precis ţi s-a întâmplat măcar o dată să îţi pară uşor rău că bluza ta cea nouă sau cardiganul cool stau ascunse sub un palton sau pardesiu. O modalitate de a ocoli acest inconvenient”, făcând în același timp ca aspectul de ansamblu al ţinutei să fie mult mai interesant, este să laşi la vedere un detaliu subtil – de pildă, dacă porţi pe sub palton un pulover pe gât, prinde o broşă de gulerul puloverului, sau dacă porţi o cămaşă, alege una cu panglică ce se leagă de jur împrejurul gâtului, scoate-o puţin în afară şi las-o să se întrevadă discret pe sub gulerul pardesiului.

Bluză Zara – 199,90 lei – aici

Optează pentru încălţări cu detalii inedite

În general, când vine vorba despre încălţăminte pentru zilele cu adevărat geroase, eşti cel mai probabil tentată să iei în considerare mai degrabă confortul decât aspectul, însă de ce să nu le ai pe ambele? Nu am nimic împotriva ghetelor clasice, cu alură army, însă dacă vrei să nu te pierzi în marea de încălţări similare pe care le poartă toată lumea pe timp de iarnă, alege o pereche cu un detaliu ieşit din comun – poate fi un accent metalic, aplicaţii, o broderie, un şiret mai special, etc.

Cizme Giuseppe Zanotti – 4.615 lei – aici

Stăpâneşte arta suprapunerilor

Cea mai simplă metodă de a te simţi confortabil iarna este să porţi mai multe haine suprapuse. Astfel, vei fi protejată de frig atunci când eşti afară, iar când intri în interior, poţi scăpa de extra layers, astfel încât să eviţi scenarii de genul celui în care te sufoci la birou într-un pulover din lână groasă ori eşti obligată să mergi la restaurant într-un pulover supradimensionat. Cea mai simplă metodă de layering? Bazează-te pe un bodysuit! Am vorbit şi aici despre cum este varianta perfectă pentru orice ocazie, mai ales că găseşti bodysuit-uri care să se potrivească oricărui dress code.

Bodysuit H&M – 34,90 lei – aici

Accentuează talia

Faptul că iarna eşti obligată să porţi haine foarte groase sau să suprapui mai multe piese face să rişti să arăţi ca şi când eşti înecată în prea mult material. Pentru a evita acest lucru, optează pentru un pardesiu sau palton cu cordon, care să accentueze talia, coturand o formă de clepsidră. Alternativ, dacă nu sunt pe gustul tău pardesiele cu cordon, poţi opta pentru un palton cu siluetă cocon pe care să îl accentuezi cu o centură sau curea în partea cea mai subţire a taliei.

Pardesiu Mango – 649,90 lei – aici

Bazează-te pe flatforms

Nu numai că sunt în tendinţe, ci sunt şi extrem de practice pe vreme geroasă – este vorba despre încălţările cu talpă groasă, care te feresc de asfaltul rece. Ai grijă ca talpa să fie totuşi adecvată sezonului de iarnă, mai exact, să aibă striaţii care să asigure aderenţă chiar şi pe zăpadă sau gheaţă.

Botine Patricia Green – 695 lei – aici

Accesorizează cu piese de efect

Cel mai simplu mod de a scoate în evidenţă o ţinută de iarnă care implică straturi peste straturi de haine groase este să o accesorizezi cu un detaliu de efect. Nu mă refer neapărat la căciulă sau mănuşi, ci la un accesoriu mai puţin comun, precum un guler din blană artificială, de exemplu, care cu siguranţă va deveni punctul focal al look-ului.

Guler din blană artificială Shrimps – 865 lei – aici

Poartă o căciulă ieşită din comun

De fapt nu trebuie să fie neapărat o căciulă, ci poate fi o beretă interesantă sau o pălărie din fetru sau lână – în funcţie de preferinţele tale şi de ceea ce ţi se pare că se potriveşte fizionomiei. În ceea ce priveşte căciulile, eu îţi propun fie una din lână cu ciucure din blană, fie una din tricotaj cu fir metalizat.

Căciulă Very – 54 lei – aici

Nu uita de mănuşi

Mănuşile sunt un element esenţial al ţinutelor pentru iarnă, căci nu numai că ţin de cald, ci arată şi foarte elegant. În locul unor mănuşi clasice, până la nivelul încheieturii mâinii, ai putea opta pentru o variantă lungă pe care o poţi purta fie ca atare alături de un palton cu mâneci trei sferturi (astfel încât să fie vizibilă o parte din braţele acoperite de mănuşi) sau poţi strânge tot materialul la nivelul încheieturii pentru un look diferit faţă de modelele clasice.

Mănuși Gucci – 1.555 lei – aici

Înlocuieşte fularul clasic cu o variantă neaşteptată

Poţi înlocui fularul clasic cu o etolă din blană – există nenumărate opţiuni cool din blană artificială în mixuri de culori neaşteptate, sau blană naturală dacă preferi un look mai clasic. Eventual, poţi prinde o broşă de etolă, fie una elegantă dacă preferi să obţii un aer vintage (la urma urmei, acesta este modul în care doamnele obişnuiau să poate etolele din blană alături de rochii lungi), fie un set de insigne pentru un look jucăuş şi fresh.

Etolă din blană artificială Zara – 149,90 lei – aici

Foto: hepta.ro