9 lucruri interesante pe care nu le ştiai despre Thailanda

Plănuiești o vacanță în Thailanda? Ești sigur că te-ai informat corect despre ce poți face și ce este interzis în această zonă? Iată 9 lucruri despre Thailanda despre care nu aveai idee!

lucuri despre thailanda

  • Thailanda are cel mai lung nume de oraș-capitală din lume. Deși îl cunoaștem cu toții că fiind Bangkok, numele ceremonial al orașului însumează 159 caractere: Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit. Cam lung, nu?
  • Thailanda este singura țară din Sud Estul Asiei care nu a fost niciodată colonizată de europeni. De altfel,  cuvântul Thailanda tradus în română înseamnă “Țară liberă” sau “Tărâmul celor liberi”.

lucuri despre thailanda

  • Există în jur de 40.000 de temple budiste.
  • Capitala Bangkok este numită și “Veneția Estului”, multe dintre clădirile orașului fiind construite pe răul Chao Phraya.
  • Capul este considerat cea mai sacră parte a corpului în această cultură, pentru că reprezintă singurul mod prin care omul poate experimenta eliberarea supremă. Din acest motiv, dacă vizitezi Thailanda, evită să atingi pe cineva în această zonă.

lucuri despre thailanda

  •  Dacă ajungeți în Chinatown, nu ratați templul Wat Traimit care găzduiește o statuie fabricată din aur, care îl reprezintă pe Buddha și cântărește în jur de 5.5 tone. Cât valorează? Doar 250 de milioane de dolari.
  • Thailandezii nu sărbătoresc noul an în același timp cu noi. În plus, au un mod mai special de a sărbători acest eveniment. Songran Festival se sărbătorește în perioada 13-15 aprilie si inseamnă bătăi în stradă cu apă organizate în majoritatea orașelor din Thailanda.

lucuri despre thailanda

  •  Thailanda este renumită pentru legile atipice pe care le deține. Câteva dintre ele sunt sfinte și chiar trebuie respectate. Din nefericire, printre ele se numără și legea care spune că nimeni în afară de rege nu poate atinge regina. Această lege a fost testată în 1880, atunci când barcă reginei s-a răsturnat, iar mulțimea care a asistat la tragicul eveniment nu a putut interveni. Evenimentul a avut ca urmare moartea reginei.
  • Ai grijă atunci când alegi să vizitezi un templu. Fii atent dacă cei din jur se descalță sau nu. În interiorul unora este necesar să faci acest lucru, deoarece aproximativ 90% din thailandezi sunt budiști.

Foto: Hepta.ro