9 greșeli pe care le poate face un eyeliner

jeremy_scott_hepta_681704

Seducătoare, atrăgătoare, pusă în evidență și deloc de trecut cu vederea. Așa arată privirea pentru care eyelinerul nu-i un mister. Indiferent de tipul de eyeliner folosit, pericolul ca lucrurile să scape de sub control nu este o noutate pentru nicio reprezentantă a sexului frumos. Asta pentru că există câteva greșeli care se pot strecura în aplicarea acestuia. Iată-le!

Fără nicio pregătire a pleoapei

Folosit ca bază pentru machiaj, primerul devine cel mai bun prieten al eyelinerului tău. Asta pentru că are grijă ca o pleoapă ceva mai uleioasă să nu strice frumusețe de contur de ochi. Fără a folosi o cantitate prea mare, aplică-l cu pensula sau cu degetul și pericolul va fi înlăturat.

Lucruri mari pentru o mână începătoare

Când vine vorba despre eyelinerul lichid, ai nevoie de puțină exersare și de ceva relaxare. Deși acesta oferă ochilor o notă de seducție aproape imposibil de refuzat, este momentul să-i reziști dacă ești o începătoare în aplicarea sa. Optează pentru un creion de ochi peste care trasezi apoi o linie cu eyelinerul lichid și lucrurile vor fi mai sigure. Pentru codițe netremurate, folosește o bandă transparentă. Dacă alegi varianta creionului, ai grijă ca acesta să fie în permanență ascuțit. Altfel, precizia liniei va fi serios afectată.

Să tragi de pleoapă în momentul aplicării eyelinerului nu pare a fi deloc cea mai inspirată idee. Rezultatul nu va fi cel așteptat – o linie cât se poate de dreaptă, ba dimpotrivă. În plus, aceasta va ieși mult mai groasă decât ai intenționat. Iar dacă ne gândim la rezultate pe termen lung, ridurile reprezintă unul de care ar trebui să ții seama. Pentru ca lucrurile să fie mai ușoare, privește în direcția opusă celei în care se află eyelinerul și vei observa că pleoapa este ceva mai întinsă astfel încât nu va mai fi nevoie să tragi de ea.

Spațiile libere strică imaginea

După cum știi, eyelinerul se aplică cât se poate de aproape de linia de creștere a genelor. Dacă însă la final oglinda îți arată că operațiunea a lăsat în urma sa câteva spații libere, nu îți rămâne decât să le umpli. Vei face asta cu eyelinerul atât între gene cât și dedesubtul lor. Procedura poartă numele de tightlining și te ajută nu doar să obții o conturare mai bună a ochilor, cât și iluzia unor gene mai dese. Dacă folosești creionul de ochi, ai grijă din nou ca vârful acestuia să fie bine ascuțit.

Dai prea multă importanță pleoapei de jos

Iar lucrul ăsta nu va duce la niciun rezultat bun din punct de vedere estetic. Dacă nu îți dorești ca privirea ta să capete o notă exagerat de dramatică sau ca ochii tăi să se micșoreze brusc, aplică eyelinerul lichid doar pe pleoapa de sus. Pe cea de jos las-o în grija creionului dermatograf. Ai grijă să nu exagerezi! Trasează o linie fină într-o nuanță mai deschisă sub pleoapa inferioră și nu pe linia sa interioară. Optează pentru maro sau gri închis. Pentru un plus de luminozitate folosește albul, iar pentru ceva strălucire, auriul.

Ondulezi, apoi liniezi

Dacă obișnuiești să îți ondulezi genele trebuie să ții cont de faptul că ordinea operațiunilor este următoarea: ondulare apoi aplicare eyeliner. În caz contrar tot efortul ar putea fi zadarnic, linia tușului de pe pleoape fiind de-a dreptul compromisă.

Folosești numai negru

Când vine vorba de eyeliner, amintește-ți că rolul acestuia este de a pune ochii în evidență. De aceea, uită puțin de negru și dă o șansă culorilor. Albastru, mov și maro cenușiu rimează cu orice culoare a irisului. În plus, ochilor căprui li se potrivește verdele, auriul, bronzul, rozul prăfuit, ciocolatiul. Pentru ochii albaștri auriul, arămiul, culorile metalice dar și piersica merg de minune. În timp ce pentru ochii verzi avem roz, ciocolatiu, sepia și bronz.

Nu ții cont de mărime

Și bine nu faci. În cazul în care ai ochii mici, aplicarea eyelinerului, precum și culoarea folosită vor face diferența. Astfel, dacă vrei ca ochii tăi să nu pară mai mici decât sunt, evită negrul sau nuanțele închise, optând pentru cele nude sau pentru alb. Totodată, nu aplica eyelinerul decât pe pleoapa de sus nu însă pe toată lungimea ei, ci doar spre colțul exterior.

Nu ții cont nici de pleoapa de sus

Eyelinerul tău pleacă de la locul său și se întinde pe pleoapa de sus. Acest lucru se întâmplă când ai ochii mici, formă asiatică – monolid eyes. Pentru a evita asta, trasează pe pleoapă o linie curbată, ceva mai înaltă, apoi umple-o cu eyelinerul. În acest fel totul va rămâne intact, pleoapa nu se va murdări.

Niciun eyeliner nu greșește atâta timp cât este bine mânuit.

SHOP THE STORY:

Foto: hepta.ro