9 aplicații care te vor ajuta să-ți organizezi mai bine timpul

Ce rost mai are să ne ascundem după deget, nu există om care să nu piardă măcar o oră-două pe zi stând degeaba ȋn faţa monitorului sau pe canapea cu o cafea ȋn braţe ȋn timp ce volumul de muncă ameninţă să se dubleze, tripleze, cvadrupleze… Ca să ieşi din cercul vicios al tăiatului frunzei la câini, pune mâna pe smartphone şi descarcă aceste aplicaţii care vor face jobul unei secretare perfecte, organizându-ţi (cu sau fără voia ta) ȋntreaga viaţă.

Nozbe. Este o aplicaţie cum alta nu-i, cel puţin ȋn ce priveşte task managementul. Permite ca mai mulţi utilizatori să-şi poată face conturi, preia informaţiile introduse ȋn alte app-uri de organizare precum Evernote sau Dropbox, vine mereu cu super-update-uri sub forma unor feature-uri noi-nouţe, monitorizează non-stop toate obiceiurile, scopurile propuse şi creează un plan de bătaie pentru fiecare ȋn parte.

Timeful. Este un app care-ţi face to do list-ul cu tot felul de activităţi zilnice, de la cele legate de muncă la cele recreative precum cititul. Mai mult, Timeful vine cu propuneri privind intervalul orar prefect pentru activitatea respectivă. Dar nu programează doar task-uri, ci te organizează ȋn aşa fel ȋncât să atingi orice scop ȋţi propui – creează etape şi le prioritizează ȋn funcţie de programul tău zilnic aşa că nu vei mai avea nici o scuză de acum ȋncolo.

Irunurun. Faţă de alte aplicaţii de task management, Irunurun este cel mai distractiv, transformând cu multă abilitate anevoiosul proces de a deprinde un obicei bun ȋntr-un joc haios care include scor şi tot felul de giumbuşlucuri menite să te facă să te ţii de treabă. Partea cea mai haioasă e că-ţi poţi invita familia şi prietenii să-şi dea cu opinia despre progresele tale.

GoalsOnTrack. Este considerată cea mai complexă aplicaţie de task management, una care te obligă să-ţi pui mintea la contribuţie ca să-ţi stabileşti singur scopul, menirea acestuia, data la care crezi că vei fi pregătit să te pui pe treabă şi data la care consideri că-l ȋţi poţi atinge. Tot tu va trebui să-i spui aplicaţiei care vor fi etapele, dar şi ce alte obiceiuri, planuri de acţiune şi alte detalii te pot ajuta să te pui pe trăgaci.

LifeTick. Ca şi GoalsOnTrack, LifeTrick te pune pe treabă. Trebuie să stabileşti mai ȋntâi care-ţi sunt valorile, adică planul de bătaie pe termen lung şi obiceiurile pe care doreşti să le adopţi sau atingi. Apoi, tot tu vei stabili etapele cu ajutorul ȋnţeleptei aplicaţii care va mai tăia din „avântul muncitoresc” neverosimil şi te va aduce cu picioarele pe pământ şi mai aproape de scopul dorit. Apoi, LifeTrick creează un jurnal al progreselor făcute şi te ȋndeamnă să-ţi inviţi prietenii să se logheze ca să vadă ce „ispravă” de toată frumuseţea ai făcut.

Wonderful Day. Aceasta nu este o aplicaţie complicată şi nici complexă, dar asta nu ȋnseamnă că nu e foarte eficientă. Wonderful Day doar te ȋntreabă care este activitatea pe care vrei s-o faci cu recurenţă, ca sport, de exemplu, ca apoi să să te pună să-ţi faci singur un calendar cu zilele ȋn care vrei să faci respectivul lucru. După aceea nu ai altceva de făcut decât să bifezi zilele ȋn care chiar te-ai ţinut de treabă.

Strides. Dacă eşti grafician sau mare amator de grafică bine făcută, te vei da ȋn vânt după Strides pentru că arată ca un super-interactiv şi colorat dashboard al vieţii tale trăite cu folos, ducând la bun sfârşit toate task-urile propuse. Astfel, mai ȋntâi ai de ales categoria ȋn care intră activitatea pe care vrei s-o deprinzi, adică „de puţină importanţă”, „obicei” sau „scop”, ca apoi să pui la cale, ȋmpreună cu Strides, un plan de bătaie. La acest ultim capitol Strides nu stă la fel de minunat precum celelalte app-uri, dar compensează la capitolul look.

Habit List. Ca şi Strides, nici Habit List nu este o aplicaţie prea complexă, dar ȋşi face treaba, aceea de a te menţine motivat când vine vorba de dus la bun sfârşit un scop sau de menţinut un obicei sănătos sau benefic. Metoda Habit List? Păi, o listă, mai exact un program care-ţi va organiza activitatea. De exemplu, vrei să mergi la sală luni, miercuri şi sâmbătă, aşa că vei fi obligat să bifezi ȋntr-un program digital fiecare zi ȋn parte. Din păcate, app-ul este realizat doar pentru iPhone.

Any.do. Este de fapt un app menit să-ţi organizeze listele cu ce ai de făcut, ca apoi să se sincronizeze cu toate gadget-urile tale pentru ca să nu uiţi niciodată ce ai de făcut. De asemenea, Any.do are şi o componentă mindful care te ȋndeamnă să evaluezi lista zilnică sau săptămânală cu activităţi pentru a fi sigur că le-ai programat corect şi că te poţi ţine de ele.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle