8 vedete care au învins dependența de droguri și alcool

Probabil una dintre cele mai mari probleme cu care se poate confrunta o persoană este dependența de droguri, alcool… și nu numai. Iar starurile de la Hollywood, în ciuda faptului că au o viață (aparent) perfectă, nu sunt nici pe departe scutite de astfel de situații. De-a lungul timpului, unele dintre ele – Angelina Jolie și Robert Downey Jr. sunt doar două exemple – au atins punctul critic al crizei, dar, cumva, au reușit să își regăsească drumul și să își salveze viața și, bineînțeles, cariera. Iar astăzi le aflăm poveștile.

Adele

Adele se numără acum printre cei mai mari artiști din lume, însă lucrurile nu au fost întotdeauna ușoare pentru ea. Inițial, aceasta voia să compună muzică pentru alți artiști, numai că talentul său nu a putut fi închis într-un studio de producție, așa că, la 19 ani, a lansat primul album și a ajuns instantaneu în topurile internaționale. Dar aparițiile pe scenă au fost întotdeauna o problemă pentru ea, Adele fiind extrem de complexată de modul în care arăta. Din acest motiv, artista a început să consume tot mai mult alcool înainte de concerte. „La un moment dat, m-am îmbătat atât de tare înainte să urc pe scenă, încât am uitat cuvintele de la propriile mele cântece. A fost cea mai groaznică noapte din viața mea”, a povestit Adele în Adele. The Biography, biografia sa scrisă de Marc Shapiro. În 2009, Adele a hotărât să renunțe la alcoolul care începuse să îi afecteze viața de zi cu zi și să fie mai responsabilă în privința alimentației.

Drew Barrymore

Provenind dintr-o familie de actori, Drew Barrymore a fost încă din copilărie în centrul atenției. La numai șapte ani, aceasta a jucat în memorabilul E.T. the Extra-Terrestrial, un SF în regia nașului său, Steven Spielberg, devenind rapid copilul-minune al Hollywood-ului. Însă celebritatea i-a jucat multe farse actriței care, la 13 ani, era dependentă de alcool. Au urmat numeroase scandaluri în cluburi, supradoze și căsnicii eșuate (s-a căsătorit pentru prima dată la 19 ani, cu proprietarul unui bar din Los Angeles, și a divorțat două luni mai târziu), însă, după o pauză de opt luni la o clinică de reabilitare, Barrymore s-a repus pe picioare.

Angelina Jolie

„Am încercat absolut orice tip de drog care există”, este declarația Angelinei din biografia scrisă de Rhona Mercer. Nu mai este un secret pentru nimeni că Jolie, femeia pe care toată lumea o admiră astăzi pentru ceea ce este, ceea ce are și a realizat de-a lungul anilor, a avut, la început, numeroase probleme cu drogurile, depresia și anorexia. Absența tatălui său, hărțuirile și jignirile colegilor de la școală, problemele de sănătate: toate acestea au dus la declinul actriței care, în adolescență, a devenit dependentă de droguri. În momentul în care a început filmările pentru Lara Croft, blockbusterul care a transformat-o într-un superstar internațional, Angelina Jolie scăpase deja de problemele cu drogurile și alcoolul. La scurt timp, actrița l-a adoptat pe fiul său cel mare, Maddox, a început o relație cu Brad Pitt și viața ei s-a transformat complet.

Robert Downey Jr.

Toată lumea îl iubește acum pe charismaticul Robert Downey Jr., însă debutul său la Hollywood a fost marcat de scandaluri, contracte pierdute și probleme cu legea. Din cauza drogurilor, acesta și-a petrecut 16 luni în închisoare, urmate de o perioadă de un an la o clinică de reabilitare. Ulterior, actorul și-a revenit și a început să primească tot mai multe roluri, iar Iron Man a fost filmul care i-a relansat cariera și l-a ajutat să își negocieze cele mai bune contracte (Robert Downey Jr. este inclus în fiecare an în topul celor mai bine plătiți actori de la Hollywood).

Daniel Radcliffe

Succesul francizei Harry Potter i-a adus lui Daniel Radcliffe recunoaștere internațională și milioane de dolari în cont, transformându-l în cel mai bogat actor tânăr, însă faima a venit la pachet și cu o afecțiune mai puțin plăcută: depresia. În 2015, actorul a recunoscut că este dependent de alcool și a început să ia primele măsuri pentru a-și recăpăta echilibrul: plimbări lungi și exerciții fizice.

Eminem

Viața rapperului din Detroit nu a fost deloc una simplă, însă acesta a știut să profite de pe urma experiențelor dureroase, care l-au ajutat să se transforme în artistul care este astăzi. Eminem a fost la un pas de moarte din cauza unei supradoze și doar intervenția rapidă a medicilor l-a salvat la timp. Însă rapperul și-a revenit pentru fiica sa, Hailie, pe care o adoră și care l-a inspirat în cele mai dificile momente.

Britney Spears

Britney a fost un fenomen, o artistă care a dat lovitura în întreaga lume cu un singur album, … Baby One More Time, debutul său din 1999. Câteva decizii greșite mai târziu, viața sa a intrat pe o pantă descendentă. Au urmat un mariaj ratat cu dansatorul Kevin Federline, abuzul de droguri și alcool, scandaluri cu familia și chiar decăderea din drepturile părintești – Federline a obținut custodia totală a celor doi copii ai cuplului. În cele din urmă, tatăl său a fost cel care a ajutat-o pe Britney să se repună pe picioare, să își recupereze copiii și cariera.

Samuel L Jackson

Samuel L. Jackson este, din punctul meu de vedere, unul dintre cei mai talentați actori de la Hollywood, însă, după ce a terminat Facultatea de Actorie, regizorii pur și simplu refuzau să lucreze cu el. Motivul? Samuel L. Jackson avea probleme mari cu alcoolul și drogurile, așa că, la finalul anilor ’80, acesta s-a internat într-un centru de reabilitare.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle