8 trenduri purtabile de make-up pentru această primăvară

Stella_McCartney

Vești bune vin de pe catwalk! Anul acesta, designerii de modă au venit cu nenumărate idei de make-up, o adevărată inspirație pentru make-up artiști, dar și pentru femeile de orice vârstă. Care-i vestea bună, până la urmă? Ei bine, faptul că naturalețea e preponderentă, iar machiajele sunt foarte ușor de realizat chiar și acasă, de fiecare dintre noi. Dar, mai bine, hai să ne convingem împreună în cele ce urmează.

Buze glossy. E primăvară! Așa că hai să uităm de tenurile încărcate și contouring în exces! Ce-ai zice de un look cu buze glossy, un ten curat, sprâncene naturale și puțină mascara? Un look potrivit tuturor femeilor, fresh și delicat. (Foto sus: Stela McCartney SS16)

No make-up make-up. Sună complicat, însă e foarte simplu. E acel machiaj pe care îl porți însă nu trebuie să se vadă ca îl porți. Acel machiaj care ne ajută să fim frumoase, într-un mod natural. Un machiaj care poate fi purtat în absolut orice situație.

Chalayan

Buze roșii. Cred că acest trend va dăinui pentru totdeauna: vorbim despre clasicul machiaj în care accentul cade pe buze, restul rămânând într-o notă decentă. A adopta un look de acest gen denotă încredere în sine și feminitate. (Foto: Chalayan SS16)

Obraji rumeni. Un look ce strigă tinerețe și frumusețe, iar pentru a-l obține ne putem juca cu diverse nuanțe de blush, în funcție de culoarea tenului.

Julien_Macdonald
Look de felină. Look-urile propus de Dolce&Gabanna și Julien Macdonald SS16 (foto sus) sunt unele clasice. Nimic nou, nimic exagerat, însă cu un rezultat atât de curat! Cu un astfel de machiaj, ochii tăi vor fi perfect conturați adaugând un plus de mister și eleganță.

Bronz subtil. Multe femei îl vor avea în mod natural, fără a depune vreun efort ceea ce e perfect. Un ten sărutat de soare, însă bine hidratat înseamnă fără doar și poate sănătate și frumusețe în același timp. Ne putem folosi de diverse trucuri pentru a obține acest look, dacă avem probleme cu tenul. Încă o dată, naturalețea este la loc de cinste.

Jonathan_Saunders

Apusuri pe pleoape, culori inspirate de mare. Culorile de pe cer reprezintă cu siguranță o inspirație pentru majoritatea artiștilor. De ce să nu ne inspirăm din frumusețea naturii când vine vorba despre farduri sau creioane care pun în evidență ochii? Păstrează totul într-o notă subtilă și dă frâu liber imaginației!

Farduri complementare. Ne putem juca cu paleta de culori alegând, în funcție de culoarea ochilor noștri, o nuanță de culoare complementară. Jonathan Saunders SS 16 (foto sus) a mizat pe un eyliner puternic, albastru. Putem miza și pe un fard de pleoape galben-portocaliu. Însă dacă avem ochii verzi, putem alege un fard de nuanța maroniu-roșcat. Simplu, dar de efect!

Concluzia? Una singură: naturalețea, feminitatea și subtilitatea sunt cele care primează în materie de make-up în acest an. Susțin naturalețea, susțin feminitatea. Simplicity is the ultimate form of sophistication – Leonardo Da Vinci

Text de Alina Boda (blogger, www.alinaboda.ro, beginner make-up artist). Foto: hepta.ro