8 sporturi care te ajută să arzi mai multe calorii decât jogging-ul

sport

Fie că ne place sau nu, trebuie să recunoaştem că jogging-ul se numără printre cele mai bune antrenamente cardio. O tură de alergare de o oră prin parc te poate ajuta să arzi aproape 450 de calorii, dar, lăsând la o parte beneficiile sale pentru siluetă, jogging-ul îţi dă şi o stare de spirit excelentă, doza de energie de care ai energie în fiecare zi (mai ales dacă e vorba de una ploioasă şi mohorată, cum sunt cele din perioada asta).

Iar în cazul în care te-ai plictisit de jogging sau pur şi simplu vrei să încerci şi altceva, trebuie să ştii că, în „departamentul sporturilor care ard multe calorii”, ai destule alternative. Iată care sunt acestea.

1. Apucă-te de cycling. Indiferent că alegi să pedalezi pe o bicicletă clasică sau una de fitness, o oră de cycling te ajută să scapi de aproximativ 450 de calorii (poate chiar mai multe, numărul variază în funcţie de greutatea ta şi de intensitatea efortului pe care îl depui). Profită de vremea de afară, pentru că încă nu au început acele temperaturi de speriat, şi dă o fugă cu bicicleta la munte. Sau lasă maşina în parcare şi ia bicicleta până la birou: pe lângă faptul că îţi vei dezmorţi muşchii, îţi vei oxigena creierul de la primele ore şi vei fi mult mai productivă la birou.

2.Sari coarda. Exact, jocul copilăriei tale poate fi cea mai simplă şi eficientă metodă de a slăbi şi de a-ţi lucra corpul. În funcţie de intensitate şi ritm, o sesiune de sărit coarda te ajută să arzi cam 600-700 de calorii. Şi nici măcar nu implică cine ştie ce investiţie.

3.Mergi la înot. Nu poţi da greş cu înotul, iar partea bună este că îl poţi practica şi iarna, la un bazin acoperit. Bras, crawl, fluture (stilul de înot care te ajută să arzi cele mai multe calorii): orice metodă ai alege, trebuie să ştii că o oră de înot te scapă de 600-900 de calorii, dacă exersezi păstrând un ritm moderat.

 4.Dansează. Şi da, aici se ia în calcul şi dansul cu prietenii de sâmbătă seara. Într-o oră de dans aerobic poţi arde peste 450 de calorii. Iar distracţia este, bineînţeles, inclusă în program.

5.Urcă scările în ritm alert. OK, OK, ştim că varianta aceasta poate părea la fel de chinuitoare ca alergatul, dar este mult mai practică, mai ales pentru cei care stau la bloc. În plus, urcatul treptelor este mai eficient decât jogging-ul pe o suprafaţă plană, te solicită mai mult din punct de vedere fizic şi, astfel, poţi arde caloriile mai repede. Urcă scări timp de o oră şi vei arde între 850 şi 1200 de calorii.

6.Practică boxul. Nu, boxul nu este doar un sport care te ajută să pari dură, ci şi un antrenament intensiv, care te ajută să îţi modelezi silueta şi să arzi în jur de 700 de calorii pe oră. Aşadar, pune-ţi mănuşile şi pregăteşte-te să intri în ring!

7.Urcă pantele cu greutăţi în spatele. Dacă nu pleci într-o drumeţie cu un rucsac din acela gigantic în spate, umple o geantă tip rucsac cu nişte cărţi şi o sticlă de apă şi mergi să te plimbi pe cea mai înclinată stradă din oraşul tău. Dacă ai şi un deal prin apropiere, e chiar mai bine! Într-o oră de urcat panta cu greutate în spate poţi arde aproximativ 450 de calorii.

8.Patinează. E o idee foarte bună şi eficientă, mai ales că se apropie sezonul şi se vor deschide o mulţime de patinoare. Ia-ţi gaşca şi mergi la cel mai apropiat pentru o porţie de distracţie pe gheaţă. Bonus: într-o oră, vei arde cel puţin 450 de calorii!

box

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle