8 seriale la care să te uiți dacă îți place suspansul

Nu știm alții cum sunt, dar nouă ne plac mult serialele care ne pun mintea la contribuție și ne țin în suspans de la un episod la altul. Acele seriale cărora le putem pune eticheta de mind-blowing. Sigur, ne distrăm teribil la cele de comedie (descoperă aici un top al celor mai simpatice seriale de comedie) și trecem prin zeci de stări și emoții la cele dramatice (citește și: top 12 seriale-dramă), dar, uneori, vrem doar un titlu care să ne captiveze complet.

Tocmai din acest motiv, astăzi povestim despre câteva dintre serialele noastre preferate, povești care ne țin în priză în permanență și la care nu punem pauză niciodată. Seriale cu suspans, tensiune și intrigi, numai bune de binge-uit în weekend sau în serile de relaxare.

Sense8

Opt străini din opt colțuri diferite ale lumii. Și opt povești de viață. Aparent, Will, Riley, Capheus, Sun, Lito, Kala, Wolfgang și Nomi nu au nimic în comun. Dar în urma unui incident tragic, cei opt descoperă că au o conexiune mentală și emoțională extrem de ciudată. Fiecare episod urmărește încercarea lor de a afla ce li se întâmplă și cum au ajuns să aibă această legătură, dar și eforturile de scăpa de un vânător misterios, aflat tot timpul pe urmele lor. Sense8 este creat de Lana și Lilly Wachowski, duo-ul genial din spatele unor filme precum The Matrix și Cloud Atlas.

The Leftovers

Dacă este un serial care se va juca serios cu mintea ta, acela este The Leftovers. Și spunem asta pentru că vor fi multe momente în care vei spune: „ce… naiba…?” Acțiunea are loc într-un orășel american, la trei ani de la dispariția subită a peste 140 de milioane de oameni de pe întreaga planetă, adică aproximativ 2% din populația globului. Pur și simplu… s-au evaporat. Fără urme, fără explicații, fără avertismente. Serialul îl are în prim-plan pe Kevin Garvey, șeful poliției din Mapleton, care încearcă din răsputeri să mențină ordinea și liniștea într-o lume a haosului.

How to Get Away with Murder

E atât de bun și de catchy serialul ăsta, încât chiar nu aveț voie să-l ratați. Viola Davis joacă rolul lui Annalise Keating, o profesoară de drept penal, care își implică cei mai buni elevi într-un caz de crimă periculos și interesant în același timp.

Westworld

La capitolul seriale mind-blowing, Westworld este campion. Iar după un prim sezon genial, cu o lume în care limitele au cam dispărut și orice dorință poate fi satisfăcută într-un parc al fanteziilor, Westworld, HBO a venit cu un al doilea sezon la fel de intens, cu și mai multe lucruri care scapă de sub control.

Black Mirror

Dacă este un serial greu de definit, cu siguranță acela este Black Mirror. Niciun episod nu este legat de  celălalt (deci dacă sari din greșeală vreunul, nu îți face griji, pentru că nu pierzi nimic), dar toate au un numitor comun: tehnologia și consecințele ei asupra oamenilor.

Dark

Dacă ți-a plăcut Stranger Things, Dark este următorul titlu Netflix pe care ar trebui să-l treci pe lista de must see. Avem și aici o dispariție suspectă a unui copil, plus foarte mulți locuitori copleșiți de toate lucrurile ciudate care încep să se întâmple în orășelul lor. Un loc cu un trecut misterios și tragic.

Lost

Desemnat cel mai bun serial-dramă la Globurile de Aur în 2006, premiat în repetate rânduri la galele Emmy, Lost rămâne unul dintre serialele care ne-au hipnotizat pe toți. Și da, finalul acela cu o foarte mare doză de incertitudine este perfect, exact în elementul poveștii! După ce avionul companiei Oceanic 815 se prăbușește pe o insulă pustie, pasagerii care au supraviețuit sunt nevoiți să se descurce pe cont propriu într-un loc plin de mistere, în care pericolul pândește la fiecare pas. Pe măsură ce timpul trece, poveștile din spatele fiecărui personaj încep să iasă iveală și situația de pe insulă se complică tot mai tare.

Twin Peaks

Evident, nu puteam încheia un top al serialelor care promit mult suspans fără legendarul Twin Peaks. Acțiunea este centrată pe Dale Cooper (Kyle MacLachlan), un agent FBI care ajunge în orașul Twin Peaks pentru a investiga moartea suspectă a unei adolescente, Laura Palmer. Pe măsură ce ancheta sa avansează, încep să iasă la iveală secretele bizare ale tuturor celor care locuiesc aici.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle