8 seriale cu personaje feminine care ne inspiră

seriale

În ultima vreme se vorbește din ce în ce mai des despre drepturile femeilor, despre egalitatea dintre ele și bărbați inclusiv în ceea ce privește salariul acestora (cu siguranță vă amintiți discursul pătimaș al Patriciei Arquette de la Oscarurile de anul trecut, aplaudat la scenă deschisă: „Este timpul să existe egalitate salarială și drepturi egale pentru femeile din Statele Unite ale Americii”) și apar tot mai multe producții dedicate femeilor, care fie sunt protagoniste, fie joacă un rol cheie.

De la Homeland și Scandal, la Outlander și Jessica Jones, analizăm opt seriale în care vei descoperi cele mai interesante personaje feminine.

Jessica Jones
Serialul produs de Netflix urmărește aventurile Jessicăi Jones (Krysten Ritter), celebrul personaj Marvel, după ce renunță la agitata viață de supereroină și își deschide o agenție de investigație, încercând să ia viața de la capăt. Numai că planul său este mult mai complicat decât pare, mai ales că trecutul o urmărește pretutindeni, iar pericolele o pândesc la tot pasul.

january jones

Outlander
Dacă te pasionează poveștile medievale, cu un aer mistic, atunci trebuie să urmărești și Outlander, serialul care are la bază romanele Dianei Gabaldon. Pe scurt, seria urmărește viața lui Claire Randall (Caitriona Balfe), o asistentă foarte iscusită, care i-a îngrijit pe cei răniți în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, și a soțului ei, Frank (Tobias Menzies). În timpul unei excursii, Claire ajunge în Scoția, în zona pietrelor de la Craigh na Dun, iar într-o fracțiune de secundă, aceasta dispare și se trezește în același loc, dar într-o altă epocă, mai exact în anul 1743, fără să înțeleagă exact ce i s-a întâmplat.

outlander 111jpg

Suits
Într-adevăr, simpaticii Harvey Specter (Gabriel Macht) și Mike Ross (Patrick J. Adams) sunt protagoniștii acestui serial, dar cei doi avocați nu ar putea rezolva cele mai complicate cazuri din New York fără ajutorul Jessicăi (Gina Torres), liderul firmei, al Donnei (Sarah Rafferty), multitalentata asistentă a lui Harvey și al lui Rachel (Meghan Markle). Iar dacă ai nevoie de un strop de inspirație în materie de fashion, fiecare episod Suits este o nouă lecție de stil!

Scandal
Pe Olivia Pope (Kerry Washington) nu ai cum să nu o iubești! Frumoasă, inteligentă, sigură pe sine, aceasta reușește cu ușurință să îi intimideze pe cei din jurul ei. După ce își dă demisia de la Casa Albă, renunțând la funcția de director de comunicare, aceasta își deschide o firmă de management al crizei, Olivia Pope & Associates, recurgând la toate resursele de care dispune pentru a le rezolva clienților problemele.

SCANDAL

Veep
Rolul Selinei Meyer, vicepreședintele Statelor Unite, este cel care i-a adus Juliei Louis-Dreyfus nu mai puțin de patru nominalizări la Globurile de Aur și patru premii Emmy. Considerat unul dintre cele mai bune seriale de comedie, Veep urmărește traseul politic al ambițioasei Selina Meyer, o fostă senatoare care devine vicepreședintele Americii, o femeie puternică, inteligentă, amuzantă și foarte, foarte sarcastică.

House of Cards
Cinic, manipulator, dar și foarte charismatic, Frank Underwood (Kevin Spacey) este genul de politician capabil de orice pentru a obține ceea ce își dorește. Însă, în lupta pentru putere, acesta are nevoie și de un partener pe măsură, care să îi susțină fiecare mișcare, iar aceste partener perfect este chiar Claire (Robin Wright), soția lui, femeia care îi farmecă pe toți cu o simplă privire și care întoarce de fiecare dată lucrurile în favoarea lor.

HOUSE OF CARDS

Homeland
Pentru Carrie Mathison (Claire Danes), unul dintre cei mai buni agenți C.I.A., nicio provocare nu este îndeajuns de mare. Investighează diferite surse, adună probe, face conexiuni și conduce misiuni ample în Orientul Mijlociu. Când Nicholas Brody (Damian Lewis), un fost pușcaș marin ținut prizonier de Al-Qaeda, revine în Statele Unite ale Americii, Carrie începe să îl urmărească pe acesta, fiind sigură că nu s-a întors în țară cu intenții tocmai bune. Relația celor doi devine din ce în ce mai tensionată, evoluând într-un mod cu totul și cu totul neașteptat.

homeland

Masters of Sex
Serialul are la bază povestea unor cercetători, doctorul William Masters (interpretat de Michael Sheen în serial) și Virginia Johnson (interpretată de Lizzy Caplan), care la jumătatea anilor ’50 au revoluționat lumea întreagă cu studiile lor referitoare sexualitatea umană. Înainte să se implice în cercetarea medicală, Virginia a fost cântăreață de country, a scris pentru o publicație de business și a studiat sociologia la Universitatea din St. Louis, pe care ulterior a abandonat-o.

LIZZY

Foto: hepta.ro, outnow.ch

Categorii Lifestyle