8 reguli de igienă intimă pe timpul verii

A sosit perioada vacanțelor la care am visat luni întregi, când, preț de câteva zile, putem lăsa deoparte grijile cotidiene pentru a ne reîncărca bateriile, fie pe plajă la umbra unor palmieri, fie plimbându-ne pe străzile unor orașe încărcate de istorie. Oricât de zen ar trebui să fie această perioadă, există un aspect de care nu trebuie să uităm în sezonul cald, și anume sănătatea intimă.

Vara transpirăm mai mult și mai des decât de obicei, iar umiditatea și temperaturile ridicate favorizează înmulțirea bacteriilor și fungilor. Orele petrecute la piscină în același costum de baie umed și hainele strâmte din materiale sintetice care nu lasă pielea să respire sunt doi factori care cresc riscul de iritare și apariție a infecțiilor intime.Conform studiilor, 78% dintre femei se confruntă cu această problemă cel puțin o dată în viață, iar de cele mai multe ori simptomele nu sunt evidente inițial, ceea ce înseamnă că trebuie acordată atenție sporită igienei preventive. Dacă nu vrei să te confrunți cu aceste probleme, iată câteva reguli de igienă intimă pe care trebuie să le urmezi! 

  • Medicii specialiști recomandă ca fiecare femeie să-și facă toaletă intimă de cel puțin 2 ori pe zi, alături de folosirea unor șervețele intime speciale, impregnate cu soluție antiseptică, ce curăță și protejează zona intimă împotriva contaminării cu bacterii. Alege șervețele care să nu conțină alcool, pentru a nu cauza iritații ale mucoasei. Pentru o senzație de prospețime, îți recomandăm șervețelele intime de la BARZA cu soluție de bicarbonat de sodiu, un ingredient natural, recomandat pentru asigurarea unei igiene intime corespunzătoare, pentru eliminarea senzației de disconfort și a mirosurilor neplăcute. igienă intimă
  • În privința zilelor mai delicate, alege cu atenție absorbantele și tampoanele în funcție de fluxul menstrual și de capacitatea lor de absorbție. Folosește tampoane doar în primele zile ale menstruației și înlocuiește-le la fiecare 2 ore. Depășirea acestui termen provoacă adesea uscarea mucoasei și poate conduce la apariția unor infecții și inflamații în zona genitală.
  • Atenție! Nu folosi tampoane interne dacă te confrunți cu boli inflamatorii ale vaginului și colului uterin.
  • Nu folosi bureți de baie sau lufe pentru curățarea zonei intime. Produsele abrazive, precum mănușile, buretele de baie sau lufa pot leza pielea sensibilă din zona intimă.
  • Folosește gel de curățare special pentru zona intimă. Săpunul clasic sau gelul de duș sunt două produse pe care nu ar trebui să le folosești pentru igiena ta intimă, deoarece ele sunt create special pentru a menține pH-ul natural al pielii. În zona intimă, acest pH diferă, mai exact scade de la 5,5 la 3,3. Prin urmare, folosirea unui produs nepotrivit în zona intimă poate provoca distrugerea florei naturale a organismului. Protecția de care ai nevoie este garantată de Lactacyd Loțiune pentru igienă Intimă. pH-ul adaptat și formulă îmbunătățită cu acid lactic natural și lactoserum lucrează în armonie cu organismul tău pentru a te proteja și a menține echilibrul natural al zonei intime. igienă intimă
  • Știm că îți dorești să fii cât mai sexy atunci când porți doar lenjerie intimă, dar știm și că sănătatea ta este mult mai importantă. Din acest motiv, folosește lenjerie intimă din fibre naturale.
  • Igiena intimă: înainte sau după? Igiena intimă este necesară înainte și după fiecare act sexual, indiferent dacă folosești sau nu o metodă chimică de contracepție. Regula se aplică atât în cazul tău, cât și în cazul partenerului.
  • Protecție suplimentară. Protejează-te împotriva bacteriilor cu ajutorul unor creme și geluri create special pentru zona intimă. Medicii ginecologi îți recomandă aplicarea cremelor și gelulilor intime protectoare înainte de a face baie în mare sau în piscină.

Citește și:

Go Waterproof! Cele mai rezistente produse de machiaj

Îngrijire pentru ten sensibil în 5 pași