8 piese de îmbrăcăminte și accesorii care arată mult mai bine cu trecerea timpului

hepta_2519499

Întocmai ca băuturile fine, unele piese vestimentare şi accesorii arată mult mai bine odată cu trecerea timpului. Acest lucru nu înseamnă, bineînţeles, că nu e cazul să ai grijă de ele, însă data următoare când botinele tale din piele nou-nouţe vor acumula o zgârietură fină, ori te va prinde o ploaie torenţială în noua jachetă din piele, bucură-te, căci vor avea mai multă personalitate şi vor deveni unice prin defectele lor.

Iată câteva piese care, odată cu trecerea timpului, şi pe măsură ce acumulează semne de uzură, arată din ce în ce mai bine:

1_0001_Layer 7

Încălţămintea din piele (în special botinele sau cizmele) arată senzaţional cu riduri cauzate de păşitul în ele (aceste riduri” sunt oricum imposibil de evitat, aşa că nu te chinui să păstrezi încalțămintea intactă). Chiar şi micile zgârieturi spun câte o poveste (ziua în care te-ai plimbat în vacanţă cu prietenii, noaptea în care ai dansat până în zori, etc). În cazul zgârieturilor mari, foloseşte o cremă specială, însă nu îţi bate capul cu cele fine, subtile.

Botine Zara — 349,90 lei — aici

1_0000_Layer 8

Jachetele din piele au tendinţa să fie rigide şi să arate întocmai ca şi când ar sta pe un umeraş atunci când le îmbraci pentru primele câteva daţi. O metodă destul de răspândită pentru a evita acest lucru este ca prima oară când porţi jachetă să o faci pe durata unei ploi, astfel încât apa să înmoaie pielea, care va lua apoi conturul corpului, creându-se cute acolo unde este cazul (la nivelul coatelor, de pildă). Jacheta va fi automat mai confortabilă şi va arăta mult mai cool.

Jachetă Zara — 599,90 lei — aici

1_0002_Layer 6

Mănuşile din piele, la fel ca şi în cazul jachetelor din piele, pot fi iniţial mult prea rigide (ştii precis acea senzaţie de degete amorţite, pe care abia le poţi îndoi, pe care o ai în momentul în care pui pentru prima dată pe mâini o pereche nouă de mănuşi). Odată cu timpul, vor deveni nu numai mai confortabile, ci şi mai interesante şi mai personale.

Mănuși din piele H&M — 89,90 lei — aici

1_0003_Layer 5

Nici nu cred că mai e nevoie să conving pe cineva că o pereche de pantofi sport marca Converse sau Vans arată mult mai bine odată ce sunt purtaţi o vreme. Nici nu cred că am văzut vreodată pe cineva purtând o pereche imaculată, ba chiar am auzit de lume care încearcă într-adins să obţină cât mai repede un efect uzat, în căutarea acelui vibe rock’n’roll.

Teniși Vans — 379,90 lei — aici

1_0005_Layer 3

Genţi precum Birkin (Hermès), 2.55 (Chanel) sau Speedy (Louis Vuitton) valorează mai mult pe măsură ce înaintează în vârstă”, dar să ştii că faptul că o geantă arată mai bine cu mici semne de uzură este valabil la modul general în ceea ce priveşte poșetele din piele. Ai grijă de ele pe cât posibil şi, pentru a le prelungi cât mai mult viaţa, păstrează-le în saci din material textil atunci când nu le porţi (niciodată înghesuite în şifonier!!!) şi aplică din când în când un strat fin de cremă hidratantă, însă nu te preocupa în legătură cu zgârieturile fine sau alte astfel de mici defecte.

Geantă Vero Moda — 129,90 lei — aici

1_0006_Layer 2

Mai e nevoie să te conving că jeanşii arată mult mai bine după o vreme după ce îi porţi regulat? Aspectul acela rigid pe care îl au când îi îmbraci pentru prima dată nu avantajează pe absolut nimeni şi, în plus, de ce crezi că jeanşii vintage sunt la aşa mare căutare?

Jeans Topshop — 205 lei — aici

1_0007_Layer 1

Atâta vreme cât nu le îndoi excesiv, astfel încât să își piardă forma, pălăriile reprezintă încă piese care arată mai bine odată cu timpul. În primul rând, urmează conturul capului şi astfel de mulează mult mai bine pe forma acestuia, şi, în plus, borul va arată unic odată ce se îndoaie după bunul plac.

Pălărie Zara — 149,90 lei — aici

1_0004_Layer 4
Se spune că ceasul ar fi cea mai personală piesă de bijuterie, iar faptul că are mici semne discrete de purtare îl face cu adevărat unic. Acest lucru este valabil în cazul curelelor din piele – de cele din ceramică sau metal ar trebui să ai grijă sporită, la fel şi de cadran în general (cadranele sparte trec în emisfera neglijentă, părăsind-o pe cea cool).

Ceas Tommy Hilfiger — 799,90 lei — aici

Foto sus: hepta.ro