8 motive să mergi în vacanță în Dubai

Dubai este, fără îndoială, locul unde imaginația nu are limite. Aici, se construiește într-un an cât la alții în 20, iar asta m-a impresionat cel mai mult.

Am primit invitația de a merge în Dubai în cel mai potrivit moment – îmi doream de mult să ajung în această destinație și îmi place să merg iarna în locuri cu o climă caldă. Prin urmare, mi-am luat costumul de baie, tricourile, rochiile de vară, loțiunea de protecție solară și ochelarii de soare și m-am urcat cu nerăbdare în aeronava Fly Dubai, via Dubai.

Am ajuns spre dimineață, orașul era încă luminat și arăta atât de frumos, că  aveam senzația că sunt în Las Vegas…

Am stat la Zabeel House by Jumeirah și mi-a plăcut foarte mult. Hotelul, foarte nou, deschis chiar anul acesta, este modern, amenajat în stil minimalist, cu un pat imens de care m-am îndrăgostit într-atât că pur și simplu nu-mi venea să mă mai dau jos…

În prima zi, am ales să vizităm orașul vechi. Voiam să vedem unde își are rădăcinile acest oraș care fascinează milioane de turiști anual.

Am trecut la extrema cealaltă, urcând la Burj Khalifa, oficial cea mai înaltă clădire din lume. Peisajul mi-a tăiat răsuflarea și pot să spun că pozele făcute aici sunt printre cele mai frumoase din telefonul meu :). Măsurând  829,84 de metri, Burj Khalifa a devenit un fel de emblemă a Dubaiului și, dacă-l vizitezi, îți vei da seama de ce.

A urmat Desert Safari în Deșertul Arabiei- o experiență pe care nu o poți rata!

Voi păstra mereu în minte plimbarea cu cămila, cina pe perne, mâncarea arăbească, narghidea și un spectacol tradițional cu belly dance.

Dubai Marina este unde poți pierde liniștit câteva ore bune. Aici poți admira cele mai luxoase clădiri, iahturi, terase și restaurante.

Fântânile dansatoare de la Dubai Mall – la picioarele lui Burj Khalfa, lângă Dubai Mall, oferă turiștilor și nu numai, seara, la fiecare jumătate de oră, un adevărat spectacol de lumini, muzică și apă.

Deschisă la începutul acestui an, Dubai Frame are înălțimea de 150 m șireprezintă o realizare inginerească wow. Amplasată în Pacul Zabeel, exact la granița dintre Dubaiul vechi și cel nou, Dubai Frame oferă panorame superbe asupra orașului. Una dintre cele mai impresionante caracteristici este podul de sticlă revoluționar care unește cele două turnuri paralele pentru a crea forma unică de ramă. Locul a devenit repede o atracție obligatorie pentru vizitatori și localnici deopotrivă.


Dubai este pe punctul de a deveni un adevărat paradis al distracțiilor − datorită inaugurării în curând a Dubai Parks and Resorts (Parcurile și stațiunile din Dubai). Am vizitat: Motiongate, Bollywood Park și parcul tematic Legoland și mi-am promis să mă reîntorc peste puțin timp, cu fiica mea.

Nu poți pleca din Dubai fără să mergi la shopping, în cel mai mare mall din lume. Dubai Mall e cel mai mare astfel de centru comercial din lume, cu aproape 1.200 de magazine, cel mai mare acvariu suspendat din lume, un patinoar şi cinematografe.

Cu o gamă uimitoare de atracții și evenimente, Dubai este locul perfect pentru acest sezon.

Categorii Lifestyle