8 modele de genți must-have în această primăvară

Catwalkurile sezonului au fost luate cu asalt de modele de genți pe care le-am trecut fără prea mari eforturi pe listele noastre „de avut“. Chiar dacă unele dintre ele vin ca o continuare a tendințelor din sezoanele trecute, când credeai că un model a fost exploatat suficient, designerii au venit cu interpretări surprinzătoare, care te-au făcut să ridici din sprâncene – cum sunt mini-poșetele rezultate din colaborarea Cuyana x Creatures of The Wind, a căror baretă se continuă sub formă de brățară pe antebraț, ori pleiada de genți din paie care au venit sub diferite forme, de la poșete-curele până la cele pentru picnic, colorate, propuse de Badgley Mischka. Iată care sunt trendurile majore și cum să-ți alegi geanta perfectă pentru această primăvară.

Transparent

E una dintre cele mai cool achiziții. O poți purta ca atare sau introducând o altă geantă, mai mică, în interior – pentru că purtatul mai multor genți simultan continuă să fie la fel de cool ca sezoanele trecute.

Paie

Dacă primăvara trecută le vânai pe la artizani, meșteșugari ori vânzătorii ambulanți din Roma, acum sunt literalmente peste tot. Deci nu-ți va fi greu să găsești modele care să se alinieze stilului tău. Poartă-le la ținute romantice, de zi, sau mergi mai departe și asociază-le cu rochiile vaporoase din mătase ori alte materiale prețioase (vezi propunerile Zimmermann).

Geometrie

Când ne gândim la gențile geometrice, ne gândim la poșeta în valuri de la Mansur Gavriel sau la cele „acordeon“ propuse de Gabriela Hearst ori la cele Cushnie et Ochs. Oricare ar fi modelul pe care îl alegi, folosește această geantă ca piesă statement, păstrând celelalte piese din ținută cât se poate de clean.

Borseta

Fie că o porți pe umăr sau la brâu, e the it bag în acest sezon. Iar podiumurile au fost foarte generoasă cu aceast model de geantă. Poart-o în orice context, cu outfituri sport, dar mai ales, integrează-o în mixuri elegante.

Rotund

Dacă mi-a rămas ceva vivid în memorie legat de gențile sezonului trecut, sunt mini-poșetele rotunde de la Chanel. Poate unul dintre cele mai versatile modele – pe care îl poți integra în orice mix, fie de zi ori de seară. Singurele aspecte de care trebuie să ții cont sunt materialul și eventualele aplicații.

Franjuri

Știu că deja te-ai obișnuit cu franjurile. Le-ai purtat pe rochii, fuste, jachete și, de ce nu, pe genți. Și poți să continui. Sunt departea de-a fi scoase de pe lista tendințelor. Alexander Wang, Calvin Klein, Versus by Versace sunt doar câțiva dintre designerii care au propus reinterpretări ale genții cu franjuri.

Print floral

Probabil arsenalul tău de genți include și câteva cu print florar. Dacă le-ai evitat până acum, e momentul perfect să investești într-una. Inspiră-te din propunerile designerilor pentru acest sezon, în special din show-urile Armani sau Max Mara. Pont: alege un pattern asemănător sau identic cu cel al uneia (ori toate) dintre piesele pe care le porți.

Alb

Le-am văzut la Mansur Gavriel, Chloé și Loewe și le-am trecut instantaneu pe lista scurtă a must-have-urilor de sezon. Alege un model structurat sau unul de inspirație retro și poartă-le cu costume cu pantaloni ori un deux-pieces cu alură ’80s, albe, dacă îți dorești un look fabulos de cocktail.

Foto: hepta.ro